به گزارش ایرنا ، اعضای شورای اسلامی شهر تهران یکصد و پنجاه و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران را در غیاب مهدی چمران به ریاست پرویز سروری آغاز کردند و وی در ابتدای این جلسه به سالروز اقدام تروریستی دشمنان کوردل در حرم علی بن موسی الرضا در ۳۰ خرداد ۱۳۷۳ که مصادف با عاشورای حسینی بود اشاره کرد و گفت: خیلی مهم است کسانی که خود را مدافع حقوق بشر می دانند امروز از تروریست هایی که به صورت رسمی مردمی را که در حرم امام رضا به خاک و خون کشیدند حمایت می کنند و این نشانگر همان استانداردهای دوگانه ای است که امروز در غرب حاکم شده و به دو دسته تروریست های خوب و بد تقسیم شدند.
وی افزود: هرجا که تروریست ها به سود و منافع آمریکایی ها و صهیونیست ها و هم پیمانانشان عمل کنند، این تروریست ها خوب هستند ازهمین رو داعش را بوجود آوردند، از گروه های تروریستی حافظ منافع غرب در کل جهان حمایت می کنند و امروز منافقینی که عاملان این حمله تروریستی به زائرین رضوی بودند در پارلمان های اروپا به راحتی در حال تردد و دارای تریبون هستند.
نائب رییس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه رسانه های غربی امروز دربست در اختیار تروریست هاست خاطر نشان کرد: اینها نشان می دهد که امریکایی ها و غربی ها با استانداردهای دوگانه حقوق بشری در طرح ادعاهای پوچ حقوق بشری شان کاملا گزافه گو و دروغگو هستند.
مهدی پیرهادی در جریان با اشاره به ۳۱ خرداد ماه و سالروز شهادت شهید چمران اظهار داشت: ایشان جزو دانشمندان ایرانی بودند که علم و عرفان را توامان در پیش گرفتند و برای دفاع از کودکان، زنان و مردان این سرزمین سال ها در جبهه های حق علیه باطل جنگیدند و جان خود را در دفاع از مردم تقدیم کردند.
وی به دستگاه های فرهنگی و وزارت آموزش و پرورش تذکر داد و گفت: سبک زندگی این شهید بزرگوار را هر چه بیشتر و بهتر به دانش آموزان و به مردم عزیز معرفی کنند.
وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورها شخصیت سازی کاذب انجام می شود اما ما شخصیت های بزرگی داریم که متاسفانه آنطور که شایسته است برای معرفی آنان کار نمی شود؛ تاکید کرد: دستگاه ها و وزارت خانه ها نسبت به این موضوع اهتمام داشته باشند.
برای حفظ جان راکبان موتورسیکلت از ورود آنان به تونل های شهری جلوگیری شود
پیرهادی در ادامه زمان تذکر خود، درباره آنچه تونل های مرگ راکبان موتور سوار دانست، تذکر داد و توضیح داد که بر اساس قانون ورود کامیون، کامیونت و موتورسیکلت به تونل های شهری ممنوع است و هدف از این ممنوعیت حفظ جان و سلامت این افراد و شهروندان است اما متاسفانه موتور سیکلت ها در این تونل ها حرکت می کنند و در چند روز گذشته یک نفر از این افراد جان خود را از دست داده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بیش از ده ها نفر جان خود را در این تونل ها از دست دادند، گفت: به پلیس راهور و معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در این خصوص تذکر می دهم.
وی خواستار ممانعت از ورود موتورسیکلت ها به داخل تونل های شهری برای حفظ جان آنان شد و اظهار داشت: در شرایطی که در این خصوص قانون وجود دارد باید اقدامات لازم انجام شود.
برخورد با سازنده متخلف به جای تخریب بنا
حجت الاسلام سید محمد آقامیری نیز با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز، اظهار داشت: ساخت و ساز فاجعه باری در منطقه ۱۹ انجام شده که تأثیرات بدی در حوزه اجتماعی در منطقه دارد؛ تا کی می خواهیم با اقدامات نظامی و انتظامی برای برخورد با ساخت و ساز غیر مجاز اقدام کنیم؟
وی ادامه داد: این روند نشان دهنده ضعف قانون است و ما قبل از این در سال گذشته نیز به رئیس قوه قضاییه اعلام کردیم که ضعف قوانین در این زمینه وجود دارد و باید قوه قضاییه وارد شود و نباید روند اینگونه باشد که با سازنده برخورد نکنیم و سازه تخریب شود که گویا سازه مجرم است و سازنده سیگار به لب نیشخند می زند و می گوید در کوچه دیگری ساخت و ساز می کند.
آقامیری با بیان اینکه چرا کسی که به فضای شهر آسیب زده مجرم شناخته نمی شود، خاطرنشان کرد: تا وقتی ساخت و ساز غیرمجاز جرم انگاری نشود این مشکل ادامه خواهد داشت. باید افراد بدانند که یک آجر روی آجر بگذارند مجرم شناخته می شوند و باید به زندان بروند و خساراتی به صندوق دولت پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه بوی این جرم انگاری اگر به گوش سازندگان برسد ساخت و سازهای غیرمجاز به پایان خواهد رسید، گفت: خراب کردن ساخت و ساز غیرمجاز روی سر مردم به خودی خود یک داستان است.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه باید مصوبه و لایحه ای از طریق شورای عالی استانها به مجلس برود، خاطرنشان کرد: باید از این مسیر فکر ویژه ای برای موضوع شود.
ورزش بانوان نه تنها تعطیل نمی شود بلکه با کیفیت و فراوانی بهتر ارایه خواهد شد
احمد صادقی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به انعقاد تفاهم نامه بین سازمان پیشگیری و مدیریت بحران و سازمان ورزش گفت: ما همیشه گلایه می کنیم از اقداماتی که انجام نمی شود و البته اگر انجام شود جا دارد که تشکر کنیم.
وی ادامه داد: من در جلسات گذشته تذکراتی مبنی بر لزوم واگذاری سوله های مدیریت بحران به سازمان مدیریت بحران داشتم و جا دارد تشکر کنم از انعقاد تفاهم نامه بین دو سازمان مدیریت بحران و ورزش که این مهم را به سرانجام رساندند.
صادقی در ادامه افزود: در این راستا ذکر چند نکته لازم است؛ این واگذاری نه تنها مانع تعطیلی ورزش بانوان نمی شود بلکه امکان استفاده از سوله های مدیریت بحران که قبلا در اختیار سازمان ورزش نبوده را نیز برای ورزش بانوان فراهم می کنم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: برخی از افراد منافعی داشتند و مخالف این واگذاری بودند و دارند فضا سازی هایی می کنند مبنی بر اینکه با این واگذاری فضای ورزشی بانوان کم می شود این در حالی است که با این تفاهم نامه نه تنها ورزش بانوان تعطیل نمی شود بلکه با کیفیت و فراوانی بهتر استفاده از سوله ها برای ورزش بانوان فراهم خواهد بود.
انتقاد ازخودمختاری شهرداری در انتخاب مدیران محلات
ناصر امانی، دیگر عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه رابطه ما با شهردار تهران بر اساس فرموده مقام معظم رهبری سه رکن دارد؛ گفت: اول هدایت، دوم نظارت و سوم حمایت؛ در گام اولش که هدایت است اما شهرداری به حرف شورا گوش نمی دهند و به تذکراتمان توجه نمیکنند.
وی با اشاره به ارائه حکم از سوی شهردار تهران و انتخاب مدیران محلات، گفت: نظام نامهای که شورا تصویب کرده شهردار صددرصد بر خلافش عمل میکند، قرار است برای یک محله کسانی انتخاب کنیم که برای مردم محله با شهرداری همکاری کنند و زمینه مشارکت اجتماعی مردم را در مأموریتهای شهرداری فراهم سازند و باید مردم محله این افراد را بشناسند که این اتفاق نیافتاده است.
امانی اظهار داشت: هم در مورد نحوه انتخاب مدیران محلات و هم در مورد نحوه انتخاب هیئت امنای محلات تذکر کتبی دادیم؛ اما به هر محله ای که میرویم وقتی مردم که حرف میزنند جز این که با آنها همراهی کنیم و بگوییم ببخشید و داریم پیگیری میکنیم حرف دیگری نداریم، ولی هیچ اتفاقی نمیافتد و همان روال گذشته ادامه پیدا میکند. باز هم تذکر می دهم و از شهرداری تهران میخواهم به سرعت این موضوع را با شورا هماهنگ کند و به همان راهکاری که در نظامنامه محلات پیشبینی شده بود، برگردد.
لزوم ایجاد پایانه های مترو در محلات مسعودیه و رضویه
سیداحمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه مشکلات در محلات مسعودیه و رضویه به قوت قبل باقی مانده است، گفت: این دو منطقه در محدوده حریم منطقه ۱۵ است.
وی افزود: واقعیت این است که در زمان تصویب طرح جامع در سال ۱۳۸۶، موضوع تعیین محدوده شهر تهران به ویژه در قسمت جنوب شرقی آن و در محدوده کنونی محلات رضویه و مسعودیه صرفا بر اساس مستحدثات موجود و بدون توجه به طرحهای شبکه بزرگراهی و طرحهای تفکیکی که حتی قبل از آن توسط سازمان ملی زمین و مسکن انجام و به تایید شهرداری تهران رسیده، تعیین شده است.
وی خاطرنشان کرد: بخشهایی از این اراضی تفکیک شده توسط سازمان ملی زمین و مسکن به افراد با تمکن مالی پایین واگذار شده، به گونهای که این افراد برای خرید این اراضی تمام پسانداز خود را صرف خرید این اراضی کردهاند.
به گفته علوی، عبور خط محدوده از این اراضی منجر به آن شده تا یک پلاک از در محدوده قرار گرفته و پلاک دیگر از خارج از آن یکی به عرش رسیده و دیگری به حضیض ذلت نشسته است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: هر چند اقداماتی صورت گرفته تا این محدودهها به شهر الحاق شوند اما لازم است تدبیری اتخاذ شود که این امر با سرعت بیشتری انجام شود.
وی اضافه کرد: طرح آماده شده برای الحاق محدوده نیز باید به دو نکته توجه کند، نخست عوارض طبیعی زمین که در محدوده موجود بوده و امکان ساخت و ساز در آنها وجود ندارد و مورد دیگر، تامین کسری خدمات مورد نیاز محله رضویه و مسعودیه معادل ۴۶ هکتار است و یا حتی ایجاد مراکز تفرجگاهی که اتفاقا با بهرهبرداری از اراضی واقع در عوارض طبیعی میتوان به آن پاسخ گفت.
علوی مسئله حائز اهمیت دیگر را عدم الحاق نزدیک به ۲۰ هکتار از اراضی بین بزرگراه شوشتری و جاده امام رضا(ع) در طرح پیشنهادی برشمرد و گفت: بر اساس طرح پیشنهادی ۴۲ هکتار به محدوده محله رضویه اضافه و صرفا ۳۶ هکتار به محدوده مسعودیه افزوده شده است اما واقعیت این است که افزودن ۲۰ هکتار علاوه بر توجیه کالبدی به لحاظ کاربردی (تامین خدمات) نیز دارای اهمیت است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران از ضرورت ایجاد پایانه مترو در این مناطق سخن گفت و تاکید کرد: نزدیک به ۳۰ هکتار زمین جهت اجرای پایانه مترو است بنابراین استفاده از اراضی پیشنهادی جهت الحاق واقع در این محدوده به منظور ایجاد پایانه، امکان تامین خدمات عمومی نظیر فضـای سـبز و ... را کاهش میدهد.
وی گفت: میتوان در شرق بزرگراه جدیدالاحداث شهید شوشتری نسبت به احداث پایانه اقدام کرد و بخشی از اراضی موصوف در تملک شهرداری بخشی دیگر نیز به واسطه قرارگیری در حریم با هزینه کمتری قابل خریداری است.
علوی گفت: در مجموع لازم است معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، سازمان نوسازی شهر تهران و شهرداری منطقه ۱۵ نسبت به انجام اصلاحات لازم در طرح پیشنهادی و تسریع فرآیند تصویب آن برای خروج ساکنین این محدوده ها از بلاتکلیفی، بیش از پیش تلاش کنند.
ساخت و سازهای غیر مجاز نتیجه سهل انگاری شهرداران مناطق است
مهدی عباسی، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز در خصوص ساخت و سازهای غیر مجاز در برخی مناطق تهران تذکر داد و گفت: ساخت و سازهایی غیرمجاز در منطقه ۱۹ رخ داده و این سوال را ایجاد میکند که چگونه چنین اقدامی در فضایی که از انظار عموم دور نیست، رخ داده است؟ ساختمانی ۱۰ طبقه در صد درصد اشغال، ساخته میشود.
وی افزود: در گذشته خلاف ساختمانی نهایتا در حد ساخت اتاقکی در پشت بام بود که افراد برای عدم درگیری با ماموران شهرداری بسیار ضربتی و با فوریت و حتی شبانه اقدام به انجام این کار میکردند اما حالا شاهد آن هستیم که ۱۰ طبقه ساختمان به همین سادگی و سهولت و به طور غیر مجاز ساخته شده و هیچ واکنشی به آن از سوی هیچ مسئولی صورت نگرفته است، این یعنی در شهرداری کوتاهی شده است.
عباسی ادامه داد: سه ماهه گذشته به شهردار منطقه گلابدره به دلیل عدم صیانت تذکر داده شد، با نشستن و تماشا کردن کاری درست نمیشود؛ اگر قرار بود به این صورت مشکلات را حل کنیم که نیازی به شهردار نبود، شهردار برای مدیریت شرایط بحرانی منصوب میشود، در حال حاضر در مناطق ۱ و ۱۹ و برخی مناطق دیگر مشکلاتی وجود دارد که شهردار باید پیگیری کند، این نباشد که آنقدر در انجام کار تعلل داشته باشیم تا مشکلات به در صدی از چگالی برسد که دیگرنتوان برای آن کاری کرد و بعد هم بهانه آورد که داستانیها اجازه اقدام نمیدهند.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا در ادامه با بیان اینکه بسیار ساده انگارانه است که تصور کنیم شهردار متوجه این موضوع نشده است، تصریح کرد: وقتی زمان اسکلت بندی ساختمان یا زمان تعبیه سقف اقدامی نکردیم و کار به مرحله بعد یعنی حضور سکنه رسید، واضح است که تخریب در این مرحله دیگر بسیار سخت و غیرممکن است، صد دردصد فساد در این مسئله دخیل بوده است، مگر میشود مقابل چشم مجموعهای با این حجم از نیرو و امکانات، این اتفاقات رخ دهد و کسی نتواند حریف ۵۰ نفر متخلف شود.
وی عنوان کرد: شهردار منطقه در اسلامآباد اقدام به تخریب ساختمانهای غیر مجاز کرده است، میدانیم که این کار بسیار دشواری است، اصلاح قانون ممکن است به حل مسئله کمک کند اما در حال حاضر تنها چیزی که میتواند جلوی این ساخت و سازها را گرفته و از حیثیت ما حفاظت کند، اقدام به موقع شهرداری و مسئولان ذیربط است، در حال حاضر اقدامی که صورت میگیرد به کار گرفتن عدهای سوداگر و نیز گفتمان مشترک با افراد متخلف است، به این معنا که زد و خوردی ساختگی انجام میدهند تا این توجیه را بیاورند که متخلفین افراد خطرناکی هستند و نمیشود با آنها مبارزه کرد. این شکل کار است؛ از طرف دیگر این ترس و نگرانی را به مدیران و مسئولان مربوطه القاء کنند که به سمت این مورد غیر مجاز نرود تا ساختمان ساخته شده، به مرحله بهره برداری برسد تا دیگر امکان تخریب آن وجود نداشته باشد؛ تا زمانی که این ساختمانها تنها ستون هستند و سقفی برای آنها تعبیه نشده و خالی از سکنه است، باید پیشگیری شود.
در ادامه پرویز سروری، نایب رئیس شورا در پاسخ به تذکر عباسی با اشاره به بازدید خود از برخی مناطق گفت: در بازدیدهایی که انجام شد، شاهد این ساخت و سازهای غیرمجاز بودیم حتی در برخی موارد پارکینگ برای ساختمان تامین نشده است، برای این منظور جلسهای را در روزهای آتی با شهردارانی که با معضل ساخت و سازهای غیرمجاز درگیر هستند و نیز دادستانیهایی ذیربط ترتیب داده خواهد شد تا از رخداد چنین اتفاقاتی جلوگیری شود.
وی در ادامه تصریح کرد: ساختمانهایی که به صورت غیرمجاز ساخته شده است، به نظر من باید در هر مرحلهای که هستند، تخریب شوند، یا باید هزینه این کار را تقبل کنیم و یا اجازه دهیم افراد در ساختمانهای ناایمن و غیر استاندارد مستقر شوند و به این ترتیب هزینههای سنگینتری را فردا روز متحمل شویم، این موضوع در اسرع وقت پیگیری خواهد شد.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه همچنین میزبان سخنگوی شهرداری تهران به منظور ارائه گزارشی از حضور شهردار تهران در اجلاس شهرداران کلانشهرهای جهان (مترو پلیس) بودند.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه ۲۰پرونده پلاک ثبتی را از نظر باغ و یا غیر باغ بودن بررسی کردند.