تهران-ایرنا- وزیر تعاون، کار ‌و رفاه اجتماعی گفت: از زمانی که طرح واردات خودرو مطرح شد خیلی‌ها نگران هستند، نگرانی خودروسازان محترم است اما نگرانی از جیب و سلامت مردم محترم‌تر است و تولید داخل باید رقابت‌پذیر باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سید صولت مرتضوی» عصر سه‌شنبه در آیین سیزدهمین جشنواره ملی تجلیل از کارفرمایان سلامت محور، خانه های بهداشت کارگری برتر و شورای هماهنگی خدمات بهداشت به بیمه شدگان ضمن تشکر از تحول در صنعت خودرو افزود: در بخش اعظم صنعت خودرو تولیدات رقابت پذیر نیست، باید به تولید رقابت پذیر برسیم تا به رشد اقتصادی هشت درصدی دست یابیم.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب به توسعه صنعتی و کشوری تاکید کردند، گفت: در دو حوزه اقتصاد معدن و دریا عقب هستیم، گرچه مخاطب رهبری همه ما هستیم.

مرتضوی تاکید کرد: از نظر جغرافیایی در کمترین فاصله می توانیم بیشترین بازار هدف را داشته باشیم، در کشوری زندگی می‌کنیم که بهشت معادن جهان است و از سویی خلاقیت و نوآوری نیروی کار و دانشمندان ما در دنیا مورد استفاده قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: بستر کار فراهم است، ضمن اینکه مدیریت حلقه مفقوده است و به عنوان کارگزاران مکلف هستیم که به تولید حداکثری برسیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه رشد اقتصادی محصول رشد تولید است، اظهار داشت: تدبیر ما رشد اقتصادی و توقع مردم توسعه اقتصادی است که با رشد تولید محقق می شود.

وی افزود: تلاش نیروی کار مجاهدت است و توقع دولتمردان و مردم آن است که به رشد بیاندیشند و دانشگاه‌های صنعتی و دانشکده های دانش بنیان نیروی انسانی خلاق و نخبه را به هدایت کنند.

مرتضوی با اشاره به سلامت و بهداشت نیروی کار، گفت: کارهای بزرگی انجام شده است و شاخص های که سازمان بهداشت جهانی ارائه می کند نرخ امید به زندگی در ایران با سایر کشورها قابل زندگی نیست، به طوری که
در ابتدای پیروزی انقلاب این نرخ ۵۴ سال بود و امروز به حدود ٧۶ سال رسیده است.

وی خاطرنشان‌کرد: خدمات و بهداشت ارزان جمهوری اسلامی در دورترین نقاط روستاها نیز عرضه می شود و بسیاری از درمان ها از طریق بیمه ها رایگان است، هرچند ممکن است در برخی نقاط سوداگری نیز انجام شود.

وزیر تعاون، کار ‌ رفاه اجتماعی با بیان اینکه در ایمنی کار وظیفه داریم، گفت: جان نیروی کار امانت است، باید به ایمنی و بهداشت کار توجه شود. کارهای بزرگی در کارگاه ها و بنگاه‌های اقتصادی مراکز بهداشتی و درمانی راه‌اندازی شده است که قابل رقابت با استانداردهای جهانی است.

وی با تاکید بر اینکه باید به جسم و روان کارگران نیز توجه کرد، افزود: بهداشت روان نیز به طبیب نیاز دارد که می تواند کارگر، یا کارفرما یا مدیر خط باشد، بعضی اوقات امکان دارد کارگر مشکل داشته باشد که باید مشاوره و خدمات ارائه شود و کارفرما باید شرایط کارگر را درک کند ضمن اینکه درمان مخاطرات روحی کار بسیار بزرگی است و نباید کسی دچار آسیب شود.

مرتضوی خاطرنشان‌کرد: برای کشف بیماری، اساس بر اعتماد است و پزشک باید امین و رازدار باشد تا بیماری قابل درمان باشد.

وی اضافه‌کرد: درمان اعتیاد بزرگ و ارزشمند است، باید به رفاه اجتماعی در حوزه بهداشت و درمان توجه شود.

وزیر تعاون اظهار داشت: در حوزه معیشت هم به کارفرماها اعلام کردیم که حق کارگرها بیشتر است، کارفرمایان باید به معیشت کارگران توجه کنند، در شورای عالی کار به حداقل ها اشاره کردیم از جامعه کارگری و کارفرمایی قدردانی می کنیم.

عرضه ۸ محصول جدید سایپا با استانداردهای ۸۵گانه

در این مراسم، مدیرعامل سایپا  گفت: با تأمین در زیرساخت ها و تکنولوژی هشت محصول جدید را امسال عرضه می کنیم که همه استاندارهای ٨۵ گانه را دارند.

«محمدعلی تیموری» اظهار داشت: ٢ محصول این شرکت با گارانتی پنج ساله عرضه می‌شود و درخصوص کیفیت آنها تضمین می‌دهیم.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها کمترین اثر در سایپا نداشته است، افزود: با وجود همه محدودیت‌ها، مدرنترین خط تولید و رنگ دنیا را در این شرکت راه اندازی کردیم.

مدیرعامل سایپا به نقش نیروی کار اشاره کرد و گفت: در همه دنیا مهمترین دارایی هر سازمان را منابع انسانی تعریف می کنند، برای تامین زیرساخت ها و ارتقای کیفیت باید منابع انسانی در خور داشته باشیم و افزایش بهره وری و تیراژ با نیروی انسانی سالم محقق می شود.

وی بیان‌داشت: امسال مدرنترین خطی که توسط آلمانی‌ها نصب شده بود، توسط پرسنل سایپا به بهره برداری رسید.

تیموری گفت: نگاه ما به محصولات با تاکید بر مسایل زیست محیطی است و در توسعه محصول باید به سمت خودروهای پاک برویم.

وی خاطرنشان‌کرد: سال گذشته ساینا سی. ان. جی‌سوز با مصرف سوخت ترکیبی ۴.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش تولید شد و به تیراژ انبوه رسید. همچنین خودروی آریا هیبریدی این شرکت با مصرف سوخت ۱.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش تولید شد.