به گزارش ایرنا از خبرگزاری رسمی سوریه(سانا)، وزارت خارجه سوریه امروز (سه شنبه) در بیانیه ای از مواضع ساکنان جولان اشغالی و مخالفت آنها با طرح های صهیونیستی برای غصب هزاران هکتار از زمین های کشاورزی این منطقه به بهانه نصب توربین های بادی قدردانی کرد.
در این بیانیه آمده است که تعرض وحشیانه نظامیان اشغالگر به شهروندان سوری ساکن جولان، ادامه سیاست های خصمانه اسرائیل و جنایت های این رژیم است که نقض آشکار قوانین انسانی، بین المللی وحقوق بشری و نقض منشور سازمان ملل متحد به شمار می رود.
وزارت خارجه سوریه تاکید کرد که جولان، سوری و عربی است و باقی خواهد ماند و بخش جدایی ناپذیر از خاک جمهوری عربی سوریه است و بازگشت آن به خاک کشور قطعی است.
این وزارتخانه تاکید کرد که ساکنان مقاوم جولان از هیچ تلاشی با هر شیوه ممکن براساس قوانین بین المللی، برای بازگشت به خاک سوریه دریغ نخواهند کرد و این حقی است که با گذشت زمان تغیر نخواهد کرد.
در این بیانیه آمده است که اشغالگری صهیونیست ها در جولان پایان خواهد یافت و همه طرح های اشغالگران و نقشه های آنها برای شهرک سازی های غیرقانونی، باطل و نقض آشکار قطعنامه شماره ۴۹۷ شورای امنیت در سال ۱۹۸۱ به شمار می رود. در این قطعنامه، تحمیل و اجرای قوانین اشغالگران در جولان باطل شمرده شده است و هیچ اثر قانونی ندارد.
روز سه شنبه صدها نفر از ساکنان جولان اشغالی سوریه برای جلوگیری از اشغال زمین های کشاورزی خود توسط رژیم صهیونیستی به سمت منطقه حفایر در شرق روستای مسعده حرکت و نیروهای اشغالگر از رسیدن آنها به سرزمین هایشان جلوگیری کردند.
ارتش رژیم صهیونیستی برای محاصره مناطق کشاورزی در جولان اشغالی سوریه که قصد نصب توربین های بادی در آن را دارند، نیروهای بیشتری به منطقه اعزام کرد.
در سال های گذشته(۱۳۹۹) دولت اشغالگر پس از تصویب «کمیته برنامه ریزی» وزارت کشور رژیم صهیونیستی، پروژه ایجاد ۲۵ توربین بادی برای تولید انرژی الکتریکی در جولان اشغالی را تصویب کرد.
طبق برنامه، اشغالگران صهیونیست قرار است این پروژه در مساحت سه هزار و ۶۷۴ هکتار از زمینهای کشاورزی روستاهای مجدل شمس، مسعده، بقعاثا و یک و نیم کیلومتر از روستاهای عین قنیه اجرا شود.
پیش از این رژیم صهیونیستی قصد داشت با دادن رشوه به کشاورزان و فریب آنها زمین هایشان را به مدت ۲۵ سال جهت اجرای این طرح اجاره کند که با مخالفت کشاورزان و اهالی جولان اشغالی مواجه شد.
بر اساس گزارش رسانههای محلی، رژیم اشغالگر صهیونیستی این پروژه را «ملی» میداند و پس از مخالفت کشاورزان به وزارت دارایی خود اجازه مصادره زمینها، جادهها و امکانات روستائیان جولان اشغالی را برای ایجاد این پروژه داده است که با اجرای آن مناطق زیادی از زمینهای کشاورزی مردم منطقه و سوریه از بین خواهد رفت.
بلندیهای جولان همواره بخشی از خاک سوریه از زمان استقلال این کشور بوده است و اقدام رژیم صهیونیستی در اشغال این بلندیها در جریان جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در ژوئن سال ۱۹۶۷، تغییری در وضعیت تاریخی و نیز حقوقی بلندیهای جولان نمیدهد.
گرچه رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۱ میلادی قوانین داخلی خود را به این منطقه تسری داد که از نظر حقوقی، به منزله انضمام اعلام نشده آن به خاک فلسطین اشغالی بود، اما جامعه بینالمللی هیچگاه این اقدام را به رسمیت نشناخته و بلندیهای جولان را همچنان اراضی اشغال شده در جنگ تلقی میکند.