علی چگینی که به همراه سفرای ایران در کشورهای بلغارستان، ازبکستان، کنیا و آذربایجان به منظور آشنایی با ظرفیتها و توسعه مبادلات اقتصادی به هرمزگان سفر کرده است، در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این سفر به دعوت استاندار هرمزگان با هدف بازدید از ظرفیتها و توانمندیهای این استان و آنچه این استان در عرصه روابط بینالملل و تجارت خارجی میتواند در ابعاد ملی و استانی ایفا کند، انجام شد.
وی ادامه داد: هرمزگان استانی چندمنظوره با تواناییهای زیادی بوده که دسترسی به دریا و وجود بنادر و اسکلههای فراوان و متعدد بزرگترین امتیاز این استان است.
سفیر سابق ایران در هند با بیان اینکه هرمزگان پیشانی ارتباطات تجاری شمال به جنوب است و سالانه باید بالای ۱۰ میلیون تن کالا از این استان صادر شود، تصریح کرد: هرمزگان در بخش معدن، استانی مورد توجه است و وجود نعمتهای فراوان مثل معادن کلینکر در این استان و ظرفیتهای زیادی که در این استان وجود دارد در کنار صنایع و فرآوردههای نفتی هرمزگان از ویژگیهای زیادی برخوردار است.
هرمزگان قابلیتهای خود را نقد کند و سهم خود از موقعیت جغرافیایی، بینظیر و راهبردی در کشور را به دست بیاوردچگینی با اشاره به نیاز کشور هندوستان به روسیه از مسیر ایران، گفت: تقویت این مسیر نیازمند توسعه ریلی و بندری در استان هرمزگان است تا موجب این شود که هرمزگان قابلیتهای خود را نقد و سهم خود را از آن موقعیت جغرافیایی، بینظیر و راهبردی کشور به دست بیاورد.
وی گفت: کشورهای آسیای مرکزی محصور در خشکی هستند، به همین دلیل برای رسیدن به دریای آزاد نزدیکترین، ارزانترین و کوتاه ترین و آسانترین برای آنان ایران است و کشورهای مهمی مثل ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و سپس به چین و روسیه باید سهم بزرگی در تبادلات تجاری استان هرمزگان داشته باشند.
هرمزگان در حوزه گردشگری سلامت سهم بیشتری را به خود اختصاص دهد
مدیرکل اقتصادی اقتصاد مقاومتی وزارت خارجه ایران، گردشگری را ارزانترین سرمایهگذاری در دنیای امروز برشمرد و ادامه داد: شرایط استان هرمزگان با توجه به نزدیکی خود با کشورهای حوزه خلیجفارس برای پذیرش و اسکان میهمانان و گردشگران حوزه سلامت مطلوب است.
چگینی ادامه داد: اگر یک همافزایی بیشتری در این بخش شکل بگیرد، هرمزگان میتواند در حوزه گردشگری سلامت سهم بیشتری را به خود اختصاص دهد.
سفیر سابق ایران در هند در بخش دیگری تشویق دانشجوهای خارجی مثل کشور هندوستان برای حضور در بندرعباس را از دیگر فرصتهای سرمایهگذاری عنوان کرد و پیشنهاد کرد: در استانهای شمال غرب و از جمله تهران دانشجوی خارجی زیادی داریم و به دلیل اینکه هزینههای هندوستان نصف شهریههای سایر کشورها است، بندرعباس نیز این سهم را با هندوستان داشته باشد.
به گفته مدیرکل اقتصادی اقتصاد مقاومتی وزارت خارجه ایران؛ استاندار در این حوزه بسیار علاقه مند است و محقق شدن این هدف تنها به همافزایی مسوولان این استان نیاز دارد چرا که درآمد زیادی را نصیب هرمزگان و کشور خواهد کرد.
چگینی گفت: در کنار گردشگری سیاحتی و زیارتی گردشگری سلامت و پذیرش دانشجو، به دلیل برخورداری این استان از نعمت دریا، در امور دریانوردی هرمزگان میتواند خدمات آموزشی زیادی را به بسیاری از کشورها انتقال دهد و نباید این ظرفیتها مغفول بماند.
وی در خصوص جذب سرمایه خارجی در این استان نیز بیان کرد: بازرگانان و تجار در کشورهای حوزه خلیجفارس زندگی میکنند خود را هرمزگانی میدانند که علاقهمند به سرمایهگذاری در این استان هستند.
میهمان نوازی مردم هرمزگان یک سرمایه ملی برای جذب توریست
سفیر سابق ایران در هند خاطرنشان کرد: این دسته از سرمایهگذاران میتوانند با راهاندازی کلینیک پزشکی، کارخانه کوچک و بزرگ، تولید انرژیهای تجدیدپذیر به منظور مصرف در استان، تقویت شبکه ملی و هم درحوزه صادرات و تولید روشهای مدرن پرورش ماهی در دریا سرمایههای زیادی را برای هرمزگان جذب کنند.
چگینی با اشاره به این جمله که؛ از میهمان نوازی مردم هرمزگان باید به عنوان یک سرمایه ملی برای جذب توریست استفاده کرد، یادآورشد: هرمزگان استان رو به توسعه است، به آینده این استان خوشبینم، زیرا هرمزگان دارای توانمندی زیادی است اما باید این مزیتها به درستی تبیین شود.
یکی از سیاستهای بسیار جدی شخص رییس جمهور فعال کردن همه زمینههای کریدوری و ترانزیتی ایران در تمامی محورهای مواصلاتی استوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیتهای قابل توجه بندر شهید رجایی گفت: در دیدار اخیر رییس جمهور ازبکستان با مقام معظم رهبری بر اهتمام جمهوری اسلامی ایران برای سرمایهگذاری با کشورهای آسیای مرکزی تاکید شد.
مدیرکل اقتصادی اقتصاد مقاومتی وزارت خارجه ایران یکی دیگر از هدفگذاریها در بازدید از بندر شهید رجایی را آشنایی میدانی این سفیران با ظرفیتهای و امکانات ترانزیتی در بندر شهید رجایی عنوان کرد و افزود: یکی از سیاستهای بسیار جدی شخص رییس جمهور و دولت سیزدهم به دنبال آن است، فعال شدن همه زمینههای کریدوری و ترانزیتی ایران در تمامی محورهای مواصلاتی است.
به گزارش ایرنا، بازدید از مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران، منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس و دیدار با استاندار و مسوولان اقتصادی به منظور آشنایی با ظرفیتها و توسعه مبادلات اقتصادی بخش دیگری از برنامههای یک روزه سفرای ایران در کشورهای بلغارستان، ازبکستان، کنیا و آذربایجان به استان هرمزگان بود.