تهران- ایرنا- اعضای هیات امنای سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران به منظور هم افزایی دستگاه‌های مختلف جهت پر رنگ شدن فضا و برنامه‌های فرهنگی تبادل نظر کردند.

به گزارش ایرنا، جلسه هیئت امنای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ساختمان ستاد این سازمان با حضور محمدمهدی اسماعیلی، علیرضا زاکانی، حجت‌الاسلام و المسلمین قمی، پیمان جبلی، کبری خزعلی، حجت‌الاسلام و المسلمین رستمی، لطف‌الله فروزنده، مهدی دادمان، حامد علامتی از اعضای هیئت امناء و مهرداد باقری پبدنی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران حضور داشتند.

در این جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیر از مدیریت فرهنگی تهران طی ماه‌های گذشته گفت: نخستین زمینه‌های انحراف در فضای فرهنگی کشور پس از جنگ و در مجموعه شهرداری تهران ایجاد شد، سیاست‌گذاری های غلطی که باعث ایجاد برخی مکان‌های جدید مانند فرهنگسراها و قرار گرفتن‌ آنها در برابر نهادهای اصیلی مانند مساجد و حسینیه‌ها شد. در چنین شرایطی تدبیر رهبر انقلاب در تشکیل این هیئت امناء با حضور مدیران اصلی فرهنگی کشور باعث شد تا حدی کارهای فرهنگی تهران نیز در چهارچوب سیاست‌های کلی نظام قرار گیرد.

محمدمهدی اسماعیلی افزود: حضور مسئولان دستگاه‌های فرهنگی کشور در این هیئت امناء برای رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری یک ظرفیت خوب ایجاد می‌کند تا ایشان با هم‌افزایی این دستگاه‌ها کارهای بزرگی در پایتخت انجام دهد.

وی تاکید کرد: پیش از این نیز شاهد هم‌افزایی خوب سازمان فرهنگی هنری با وزارت ارشاد در زمینه‌های مختلف از جمله برگزاری جشنواره فجر بودیم.

به‌کارگیری رویکرد تحولی اهرمی برای عبور از چالش های فرهنگی

پیمان جبلی رییس سازمان صداو سیما نیز با تقدیر از عملکرد فرهنگی شهرداری تهران گفت: سالهاست آرزو داشتیم مدیریت فرهنگی شهرداری تهران در خدمت آرمان‌های نظام قرار گیرد و امروز به این هدف نزدیک شده‌ایم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های فرهنگی چالش‌هایی مانند هم دارند و برای عبور از این چالش ها بیش از هر اقدامی نیازمند به کارگیری رویکرد تحولی هستیم.

جبلی افزود: باید جایگاه والای فرهنگ در کشور توسط مدیران بالادستی درک شود. نادیده گرفتن فرهنگ در گذشته، باعث شده به این روز بیفتیم و به نظرم اتفاقات و هنجارشکنی‌هایی که این روزها در خیابان‌ها رخ می‌دهد کاملا پیش‌بینی پذیر و ماحصل به حاشیه رفتن فرهنگ بوده‌است.

جبلی تاکید کرد: در این مدت همکاری خوبی میان سازمان فرهنگی‌وهنری شهرداری تهران و سازمان‌ صدا و سیما به ویژه در زمینه کودک‌ونوجوان شکل گرفته‌است. این اتفاق نقطه شروع همکاری ماست و باید به سایر زمینه‌ها تسری پیدا کند.

ضرورت توجه به مدیریت فرهنگی فضای مجازی

حجت‌الاسلام قمی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی نیز به عنوان یکی از اعضای هیئت امنای سازمان فرهنگی شهرداری تهران گفت: بخش مهمی از زندگی مردم در فضای مجازی می‌گذرد، اگر قصد داریم شهر تهران را به درستی مدیریت فرهنگی کنیم باید اهتمام ویژه‌ای به فضای مجازی داشته‌باشیم‌ و حتی پیشنهاد دارم یکی از زیرمجموعه‌های ذیل سازمان فرهنگی هنری به طور اختصاصی بر روی مدیریت فرهنگی فضای مجازی متمرکز شود.

شرایط جدید در خصوص نیازهای روز فراهم آمده است

علیرضا زاکانی، شهردار تهران با ابراز خشنودی از برگزاری این جلسه گفت: در دوره مدیریت جدید زحمات زیادی کشیده شده و افق‌های جدیدی برای مجموعه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ترسیم شده است و سیاست شهرداری این است که روز به روز این سازمان را بیشتر تقویت کنیم.

وی افزود: عرصه‌های نوین و شرایط جدید در خصوص نیازهای روز فراهم آمده است که نیاز به تحولات درونی سازمان دارد.

توجه ویژه به مخاطبان نوجوان

مهرداد باقری پبدنی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نیز با اشاره به اسناد بالادستی، اهداف اولویت‌دار این سازمان را سبک زندگی اسلامی-ایرانی، هویت دینی و انقلابی، هویت ملی و مدیریت تحولات فرهنگی عنوان کرد.

وی ادامه داد: الزامات تحقق این این اهداف نوسازی و جوانگرایی، بروزرسانی زیرساخت‌ها، طراحی آینده‌نگرانه، هویت‌بخشی به مخاطبان، میدان‌دهی به مجموعه‌های مردمی، رصد و دیده‌بانی و تمهید اقتضائات فضای سایبر و عالم رسانه می‌باشد.

باقری پبدنی ده چرخش تحول آفرین در سازمان را تمرکز راهبردی عملیاتی بر حوزه فرهنگ، نوآوری در شیوه و قالب در عملیات فرهنگی، جهت دهی و تقویت فعالیت‌های مردمی، توسعه مخاطب به ویژه نوجوان و دختران، نوسازی و تقویت نیروی انسانی، متناسب‌سازی امکانات و زیرساخت‌های سازمان و تسهیل استفاده از آنها توسط گروه‌های مردمی، فعال‌سازی حداکثری ظرفیت‌های ارتباطی با سازمان‌های شهرداری و نهادهای ملی، تعریف منابع مالی جدید، بازسازی خطی مشی ارتباط سازمان و شهرداری تهران و اولویت گفتمان در طراحی عملیات عنوان کرد.

وی ادامه داد: برای تحقق این ده چرخش تحول‌آفرین دو محور عملیاتی را برنامه ریزی کرده‌ایم. اولین الزام، بازسازی ساختار سازمان متناسب با اقتضائات جامعه و محور دوم استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی برای تربیت مدیرهای آینده است.

باقری در راستای جامعه هدف سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران عنوان کرد: با توجه به انتخاب مخاطب نوجوان به عنوان مخاطب هدف، مستلزم به متناسب‌سازی ظرفیت‌ها و امکانات سازمان با اقتضائات و نیازهای این مخاطب هستیم. بر همین اساس سالانه پنج مرکز فرهنگی شهر تهران به مجتمع‌های فرهنگی هنری مبدل خواهند شد و در سال نخست دوره جدید مدیریت سازمان ظرفیت و امکانات فرهنگسراهای بهمن، خاوارن، اشراق، رازی و انقلاب اسلامی تکمیل، تجهیز و ترمیم شده است.