تهران- ایرنا- معاون بهره‌برداری شرکت فاضلاب تهران گفت: سال گذشته تولید ۹۷۰ مگاوات ساعت برق در نیروگاه‌های خورشیدی تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب تهران و ساختمان‌های ستادی این شرکت محقق شد.

به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، «سید مرتضی احتشامی» درباره نیروگاه خورشیدی ۴۲۰ کیلوواتی تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب تهران افزود: این نیروگاه روی کانال پساب خروجی تصفیه‌خانه با مساحتی در حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع با یک‌هزار و ۱۷۷ پنل خورشیدی ۳۴۰ واتی تجهیز شده است.

وی، درباره نقش انرژی‌های خورشیدی در تولید برق تصفیه‌خانه‌ها ادامه‌داد: این نیروگاه قابلیت تولید ۶۷۸ مگاوات ساعت انرژی در سال را دارد و در حال حاضر برق تولیدی این نیروگاه در داخل تصفیه‌خانه مصرف می‌شود.

به گفته احتشامی، این پروژه تنها نیروگاه احداث شده روی کانال پساب در جهان است که ضمن جلوگیری از تبخیر پساب، از سطح بلااستفاده روی کانال‌ها استفاده می‌شود.

معاون بهره‌برداری شرکت فاضلاب تهران ادامه‌داد: اجرای پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در مردادماه سال ۱۳۹۷ به پایان رسیده و تا پایان سال ۱۴۰۱ به میزان ۲ هزار و ۵۵۵ مگاوات ساعت برق تولید کرده است که این میزان توان الکتریکی تولید شده توسط نیروگاه خورشیدی از انتشار یک‌هزار و ۶۶۱ تن دی‌اکسیدکربن جلوگیری کرده است.

وی، درباره نیروگاه‌های خورشیدی احداث شده در ساختمان‌های شرکت فاضلاب تهران خاطرنشان‌کرد: با ابلاغ بخش‌نامه وزارت نیرو برای تأمین ۲۰ درصد برق مصرفی ساختمان‌های اداری توسط انرژی‌های تجدیدپذیر، شرکت فاضلاب تهران نسبت به احداث نیروگاه ۲۸۲ کیلوواتی در ساختمان‌ها اقدام کرده است.

احتشامی افزود: نیروگاه‌های خورشیدی ساختمان‌های اداری و تصفیه‌خانه‌های محلی شهرک غرب، اکباتان و شهید محلاتی نیز تا پایان سال ۱۴۰۱ در حدود ۷۲۰ مگاوات ساعت برق تولید کرده است.

وی اظهار داشت: کنون ۲۱۲ کیلووات از برق تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی احداث شده، مطابق قرارداد فروش تضمینی با شرکت توزیع برق به فروش می‌رسد.