به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامحسن اسلامیصدر روز چهارشنبه در جلسه شورای عشایری شهرستان قزوین که در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، با اشاره به کاهش جمعیت عشایر قزوین افزود: زندگی عشایر با طبیعت و زمین عجین شده است و ما باید زیرساختهای لازم برای زندگی این افراد را فراهم و منابع طبیعی موجود را نیز احیاء کنیم.
وی با اشاره به اینکه عشایر نقش پررنگی در تامین مواد پروتئینی، به ویژه گوشت قرمز و سایر فرآوردههای دامی داشته و هر ۶ ماه به منظور چرای دام به مناطق مستعد کوچ میکنند، تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که ممکن است زندگی آنان را به خطر بیاندازد، چرای دامهای غیربومی در محل زندگی عشایر است که این مساله بایستی مدیریت شود؛ همچنین در این حوزه باید نهاده را برای دامها هم در نظر بگیریم.
اسلامی صدر تاکید کرد: به منظور شناسایی مسایل و مشکلات این قشر از جامعه در کوچ اخیر عشایر الموت، آنها را همراهی کردیم و مشکلاتشان نیز احصا شد تا جایی که میتوان گفت هم اکنون زیرساختهای جامعه عشایری در قزوین با مشکلاتی در حوزههای آب شرب، بهداشت و درمان، برق و سوخت روبرو بوده که باید دستگاهای اجرایی برای حل آن تلاش کنند.
به گفته این مسوول، کم بودن جمعت عشایری دلیلی براینکه به آنها خدمات ندهیم، نیست از سوی دیگر حمایت ما نباید منجر به تغییر سبک زندگی عشایر شود.
وی با اشاره به اقدامات مورد نیاز، خاطرنشان کرد: اداره راهداری و حمل و نقل در حوزه راه میتواند مسیر کوچ را ترمیم کند تا راه های دسترسی مناسبی ایجاد شود تا در صورت بروز حادثه بتوانند به مراکز مورد نظر مراجعه کنند، برخی اتفاقات تلخ مانند فوت مادر باردار یا فوت بر اثر سکته نیز در سالهای گذشته به دلیل صعبالعبور بودن راهها رخ داده که ناراحت کننده است.
اسلامی صدر ادامه داد: در برخی نقاط و در مسیر کوچ نیز محل فرود بالگرد در نظر گرفته شود تا در صورت نیاز به درمان آنان، خدماترسانی های لازم انجام شود، همچنین تخصیص آرد خام، تامین نفت سفید، کپسول گاز و تقویت آنتندهی موبایل و اینترنت از جمله موارد مورد نیازی هستند که برای عشایر باید مورد توجه قرار گیرد و از دستگاههای اجرایی میخواهیم که به صورت جدی در این حوزه ورود پیدا کنند و اقدامات لازم را در اسرع وقت انجام دهند.