قطر یکی از کشورهایی است که سخت به دنبال جذب میلاد فخیمی کودک نابغه و مستعد همدانی است؛ میلاد اگرچه همچنان متعهدانه و استوار به پای رشد و شکوفایی کشور خود می اندیشد و بدون توجه به پیشنهادهای علمی و اقتصادی بین المللی، در کشور مانده اما شاید برخی عوامل و هزینه های مادی برای آموزش که اولویت نخست او برای فتح قله های پیشرفت است ناچار به پذیرش این درخواست های متعدد کند.
باید بپذیریم که ایران به دلیل بهره مندی از استعدادهای انسانی و فکری فراوان در حوزه های مختلف و به عنوان کشور پیشرو در مسیر فناوری و دانش بنیان شدن در معرض چالش علمی مهاجرت نخبگان قرار گرفته است.
جایگاه ویژه نخبگان در ایران موجب شده بسیاری از کشورهای جهان با ارائه پیشنهادهای جذاب و وسوسه کننده علمی و معیشتی خود را به مقصد مهاجرت نخبگان از چهار گوشه جهان تبدیل کنند.
میلاد فخیمی جبار به خبرنگار ایرنا گفت: هیچ جا زادگاه خودم نمی شود و زندگی در سرزمین مادری، بسیار دلپذیر است، من هیچگاه به موضوع مهاجرت فکر نکرده ام و دوست تر دارم که در کشور خود خدمت کنم و سیاستمدار بزرگی شوم.
این نابغه ۱۰ ساله همدانی ادامه داد: من متولد ۱۵ مردادماه سال ۱۳۹۱ در همدان هستم و در پایه پنجم ابتدایی را به پایان رساندم.
میتوانم به هشت زبان انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی، ایتالیایی، ترکی استانبولی، عربی، ترکی و فارسی صحبت کنم و از سن سهسالگی زمانی که یک برنامه کودک انگلیسی دیدم کلمات را تکرار میکردم و پدر و مادرم متوجه این استعداد در من شدند.
پدرم نجار است، یک روز یک آموزشگاه زبان از پدرم خواسته بودند که برای کار نجاری به آموزشگاه برود پدرم که متوجه استعداد من در فراگیری زبان انگلیسی شده بود از مدیر آموزشگاه خواست تا به جای دریافت دستمزد من را برای آموزش زبان در آن زبانکده قبول کنند اما بهدلیل کم سن بودنم در آن زمان، مسئولان آموزشگاه عنوان کرده بودند که نمیتوانم کلاس بروم اما با اصرار پدرم قبول کرده بودند و از فردای آن روز به کلاس زبان رفته و بهطورجدی آموزش زبان را فرا گرفتم.
در چهارسالگی آموزش لهجه امریکن، هفتسالگی آموزش اسپانیایی و هشتسالگی آموزش فرانسوی و ۹ سالگی آموزش عربی را شروع کردم و به زبان انگلیسی ۸۰ درصد تسلط کامل دارم و تصمیم دارم که زبان آلمانی را از سن ۲۰ سالگی شروع کنم و علاقمند به خواندن کتابهای تاریخ کشورها هستم.
ترجمه بروشور معرفی تپه هگمتانه و موزه آن به زبان های مختلف
بروشور معرفی تپه هگمتانه و موزه آن فقط به زبان انگلیسی ترجمه شده و من علاقه دارم که آن نوشته را به سایر زبان ها ترجمه کنم.
چند روز پیش توریست ها را در تپه هگمتانه به زبان انگلیسی راهنمایی و تمام تپه را به آنها معرفی کردم.
چند روز پیش توریست ها را در تپه هگمتانه به زبان انگلیسی راهنمایی و تمام تپه را به آنها معرفی کردم.هدف من این است که تحصیلات خودم را در دانشگاه هاروارد ادامه دهم و بعد از طی مراحل تحصیل به ایران برگردم و علاقه دارم که سیاستمدار خوبی برای کشورم باشم.
پشتیبان مادی کلاس های شما؟
تاکنون و آنگونه که شایسته باشد و انتظار می رفت حمایت مادی و یا معنوی از سوی مسئولان صورت نگرفته است، هزینه کلاس های من در شرایط فعلی ماهانه ۱۲ میلیون تومان است که با کمک دایی ها و عموها پرداخت می شود.
ایرنا: آیا آموزش زبان لطمهای به تحصیل شما وارد کرده است؟
آموزش زبان هیچ لطمهای به تحصیلم نزده و درسم را نیز بهجای خود میخوانم و از فضای مجازی به نحو مطلوب استفاده میکنم.
ایرنا: در نظر داری در آینده چهکاره شوی؟
دوست دارم در آینده تحصیلات خودم را در دانشگاه هاروارد ادامه دهم و بعد از طی مراحل تحصیل به ایران برگردم و سیاستمدار خوبی برای کشورم باشم.
ایرنا: به چه رشته ورزشی علاقه داری؟
از بین رشتههای ورزشی نیز به جودو علاقه دارم و در حال حاضر به یادگیری این رشته مشغول هستم ؛ البته روزهای جمعه در روستای پدری با دوستان فوتبال بازی و کوهنوردی می کنم.
ایرنا: والدین برای شناختن استعدادهای فرزندانشان باید چهکار کنند؟
پدر و مادرها باید استعدادهای فرزندان خود را کشف کنند و نباید بهاجبار آنها را به یک سمت هدایت کنند.
ایرنا: برنامه آموزش زبانها مستمر است؟
یک روز به فرانسه، یک روز به اسپانیایی و یک روز در میان هم برای انگلیسی اختصاص میدهم و فیلمهای زبان اصلی میبینیم؛ هر موقعیتی پیش بیاید برای یادگیری استفاده میکنم.
ایرنا: با هم سنوسالهای خود در ارتباط هستی؟
دوستی که چند زبانه و یا اینکه به انگلیسی مسلط باشد ندارم و اغلب از من بزرگتر ۱۷ یا ۱۸ ساله هستند.
از پدر نجار میلاد هم بشنویم
روحالله فخیمی متولد سال ۶۴ که میلاد تنها فرزند اوست میگوید، میلاد الفبای زبانهای خارجه را بهطور کامل آموخته و باز هم جای پیشرفت دارد و هفت سال است که مادرش بهطورجدی برای آموزش او را حمایت میکند اما با کمال تاسف در استان به این موضوع اهمیتی نمیدهند و دوست داشتم میلاد در استان دیگری بود.
روحالله فخیمی متولد سال ۶۴ که میلاد تنها فرزند اوست میگوید، میلاد الفبای زبانهای خارجه را بهطور کامل آموخته و باز هم جای پیشرفت دارد و هفت سال است که مادرش بهطورجدی برای آموزش او را حمایت میکند اما با کمال تاسف در استان به این موضوع اهمیتی نمیدهند و دوست داشتم میلاد در استان دیگری بود.بسیاری از خارجی ها طی مکالماتی با او متعجب میشدند که یک پسر هشتساله این توانایی را دارد که اینگونه مسلط زبان صحبت کند اما انتظار دارم که در وطن و شهر خودم هم به میلاد اهمیت دهند.
پدر میلاد این را هم عنوان کرد که اکنون در تامین هزینه های آموزشی با مشکل روبه رو شده است، هزینه ماهیانه کلاسهای وی ۱۲ تومان است و درآمدم را تا جایی که در توان دارم صرف میلاد میکنم، مسئولان وعده حمایت مالی دادند اما عملی نشد، حتی با وزیر علوم هم صحبت کردم گفت که هیچگونه حمایت مالی وجود ندارد.
وی می گوید: استاندار همدان و برخی مسئولان قول حمایت داده اند و انتظار داریم این حمایت ها از سوی دولت نسبت به میلاد را ببینیم تا بتوانیم با قاطعیت و با اطمنیان روی آینده میلاد برنامه ریزی کنیم.
شکوفا شدن استعدادها نیاز به حمایت مسئولان دارد، افراد با استعداد و نخبه زیادی در این استان وجود دارد اما برای شکوفایی استعداد ها نیاز است تا مورد حمایت قرار گیرند البته بعضا حمایت ها تنها در حد حرف مانده است.
من علاقه ای ندارم که میلاد از کشور برود و این گریه آور است، چرا نباید استعدادهای برتر در کشور کشف شوند و با کمال تاسف از کشور بروند.
میلاد علاقمند به خواندن مفاهیم قرآن است و به شدت پایبند به اعتقادات دینی است، او قرآن را با لحن و صوت زیبا هم تلاوت می کند.
حتی دوستانی در ایتالیا دارد که به او یک جلد کتاب نفیس هدیه دادند و میلاد می خواهد آن کتاب را به کتابخانه مرکزی همدان اهدا کند.
حتی دوستانی در ایتالیا دارد که به او یک جلد کتاب نفیس هدیه دادند و میلاد می خواهد آن کتاب را به کتابخانه مرکزی همدان اهدا کند.و به گمانم میلاد در کشور نفر اولی است که هشت زبانه است و در همدان جزو نفرات اولی است که به زبان اسپانیایی صحبت می کند.
فخیمی گفت پیش تر هم از صداوسیمای تهران میلاد را برای حضور در یک برنامه دعوت کردند و اکنون شناخته شده است.
وی همچنین ادامه داد که میلاد به شدت علاقمند به کشور و وطنش است و پیش از شیوع کرونا از میلاد خواستند که به فنلاند برود که مادرش موافقت نکرد اما بهنظرم میلاد نمیماند و این عدمحمایتها باعث میشود کشور امثال میلادها را از دست بدهد و این در حالی است که وقتی میلاد با یک توریست صحبت میکند و آن توریست میگوید اگر سال بعد خودم نیایم دوستانم را تشویق میکنم بیایند یعنی این ظرفیت ارزآوری دارد که متاسفانه مسئولان توجه نمیکنند.
شاید تنها خواسته یک نخبه کوچک و خانوادهاش امروز فقط حمایت مسئولان باشد اما همین عدمحمایتها زمینه مهاجرت و رفتن از کشور را فراهم میکند و شاید به بهایی اندک و وعدههایی هر چند کوچک همین نوابغ و نخبگان جامعه راضی به دوری از وطن شوند دردی که چندین سال است گریبانگیر نخبگان کشور شده و مسئولان نیز توجهی به این موضوع ندارند و امروز سودای رفتن در سر میلاد کودک هشتساله همدانی که قادر به صحبت با هشت زبان است افتاده و شاید اگر حمایتها و زمینههای بروز این استعداد در کشور فراهم میشد امروز خانواده میلاد و میلاد به رفتن فکر هم نمیکردند.