به گزارش ایرنا، محمدحسن آصفری روز چهارشنبه در نشست شورای استاندارد استان مرکزی، افزود: ناظران با دقت تمام آسانسورهای نهادهای دولتی را بازرسی کنند چراکه مسئله سلامت و جان مردم مطرح است.
وی تاکید کرد: تولید کالای غیر استاندارد در حوزههای مختلف، به طور حتم هزینههای بیشتری به همراه دارد، بنابراین کیفیت ورعایت استانداردهای لازم باید مورد توجه تولیدکنندگان در تمام حوزهها باشد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: قانون، متولی نشان حلال را سازمان ملی استاندارد میداند همانطور که مجوز اعطای سیب سلامت را به عهده وزارت بهداشت قرار داده است و ضروری است که از قانون پیروی شود چراکه پیروی نکردن از قانون تبعاتی را در پی دارد.
آصفری اضافه کرد: آصفری با تاکید بر لزوم رسیدن غذای سالم و بهداشتی به سفره مردم اظهار کرد: برای تقویت نظارت بر مواد غذایی، خوب است کمک گرفته شود چراکه مهمترین مسئله برای ما این است که غذای سالم، باکیفیت و استاندارد در اختیار مردم قرار گیرد.
وی اضافه کرد: همه تلاش کنند کالای استاندارد و سالم به ویژه کالاهای سلامت محور در اختیار مردم بگذارند چرا که اگر تامین امنیت غذایی مردم مدنظر ویژه قرار گیرد میزان مراجعات مردم به مراکز درمانی کاهش مییابد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: صدور بیمه نامه توسط شرکتهای بیمهای، منوط به دریافت تاییدیه ایمنی آسانسور باشد.
آصفری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث آلودگی هوای اراک بیان کرد: بخش زیادی از آلودگی هوای اراک مربوط به نیروگاه است. هر چند که از ۲۰ اسفند مازوت سوزی این واحد تولیدی کنترل و متوقف شد اما کافی است که این واحد تولیدی مجدد سه روز نسبت به مازوت سوزی اقدام کند و شدت بالای افزایش میزان آلایندگی هوا به وضوح مشهود است.
وی افزود: نیروگاهها پس از گذشت ۲۵ سال از رده خارج میشوند که این مهم شامل واحد تولیدی نیروگاه شازند نیز میشود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ادارات کل محیط زیست، استاندارد و سایر دستگاههای اجرایی ذیربط در خصوص فعالیت آلومینیوم چه اقداماتی انجام دادند؟ هر چند اکنون این شیوه مشهود است که چون آقایان آشنای خود را در آلومینیوم و نیروگاه معرفی کردند پیگیر این موضوع نیستند که این امر منصفانه نیست.
آصفری عنوان کرد: سازمان استاندارد وظیفه دارد نسبت به سرکشی آلومینیوم و نیروگاه ورود کند چرا که سلامت مردم را تهدید میکنند.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی، رویکرد اصلی شورا را مسئله محوری عنوان کرد و گفت: اکنون موضوع اعطای نشان استانداردهای حلال، استانداردسازی آسانسورهای اماکن عمومی و دولتی و موتورخانهها در اولویت اقدامات این ارگان قرار دارد.
سید سعید میرنظامی افزود: بخشی از استانداردسازی حلال مربوط به معاونت غذا و دارو است که در این راستا با دانشگاه علوم پزشکی تعامل، همکاری و همپوشانی مناسبی برقرار است و نواقص کاربردی مورد بررسی قرار میگیرد، هر چند که بر اساس قانون، سازمان استاندارد تنها مرجع اعطای نشان استاندارد است.
وی تاکید کرد : انتظار است واحدهای تولیدی نسبت به دریافت نشان استاندارد حلال بر اساس ماده هفت اقدام کنند.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی اظهار کرد: کالاهای سلامت محور، تنها مختص غذا و دارو نیست بلکه کشتارگاههای دام و طیور، صنایع آرایشی و بهداشتی را نیز شامل میشود.
میرنظامی ادامه داد: در خصوص نشانهگذاری، انجام مبادلات تجاری و صدور نشان استاندارد حلال، واحدهای تولیدی، نگرانی دارند که باید تدابیر ویژه ای در راستای رفع مشکلات این حوزه اندیشیده شود اما اکنون میطلبد اعلام جرم نکنیم و این مهم به عنوان نقص مطرح باشد تا مصوبه قانونی تعیین تکلیف کند.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی با اشاره به اهمیت دریافت نشان استاندارد آسانسورها گفت: این مهم از آذرماه پارسال به دستگاههای عمومی و اجرایی، ابلاغ و نظارت بر عملکرد شرکت های بازرسی نیز آغاز شد.
میرنظامی در خصوص استانداردساری تجهیزات وسایل بازی پارکها گفت: میراث دار گذشته هستیم و شهرداری ها از سنوات گذشته نسبت به استاندارد سازی تجهیزات پارکها کم توجهی کردند که باید در اسرع وقت اجرای این مهم مدنظر ویژه قرار گیرد.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی اظهار کرد: اکنون سه هزار و ۱۹۶ موتورخانه در استان مرکزی وجود دارد که یکهزار و ۲۶۱ موتورخانه مربوط به دستگاههای دولتی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: در خصوص اعطای نشان استاندارد حلال(معاونت غذا و دارو) زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی نیز دغدغه مند است و در این راستا اختلاف میان دو دستگاه است تا مردم متضرر نشوند هر چند که سازمان استاندارد متولی این امر است.
علی اکبر اسدی با بیان اینکه اکنون تا تعیینتکلیف این مبحث مدل فعالیت به صورت مشترک بین ۲ دستگاه باشد، گفت: انتظار است در اسرع وقت کمیته کارشناسی تشکیل و فرآیندها به ویژه ملاحظات بهداشتی و غذایی در خصوص کالاهای سلامت محور مدنظر ویژه قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی در خصوص استاندارد سازی آسانسورهای دستگاههای عمومی و دولتی نیز افزود: دستگاههای دولتی مکلفند در ۱۰ روز نسبت به ثبت اطلاعات خود در سامانه اقدام کنند.
اسدی، یکی از دغدغه مهم مردم اراک و شازند را مازوت سوزی نیروگاه عنوان کرد و گفت: رویکرد این است که در این راستا از ظرفیت انرژیهای خورشیدی بهرهگیری کرد و شرکت مانا انرژی تقبل کرده که در ازای تامین گاز برای واحدهای پتروشیمی، برق تولید و مبلغ آن تهاتر شود و در زمان ناترازی گاز، اجازه مازوت سوزی داده نشود.