اسلام‌آباد - ایرنا - همزمان با سفر نخست وزیر هند به آمریکا که از نزدیک توسط اسلام‌آباد به عنوان رقیب سنتی دهلی‌نو رصد می‌شود، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح پاکستان طی سفر رسمی به چین پیرامون تحکیم روابط راهبردی و همکاری‌های مشترک دفاعی با رهبران نظامی و سیاسی این کشور دیدار کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی ارتش پاکستان، ژنرال «ساحر شمشاد میرزا» در راس یک هیات بلندپایه نظامی-امنیتی برای سفر رسمی پنج روزه به چین و دیدار با مقام‌های ارشد این کشور وارد پکن شد.

بازدید این مقام بلندپایه نظامی پاکستان از چین همزمان با سفر رسمی نارندرا مودی نخست وزیر هند به واشنگتن انجام می‌شود، بازدیدی که دولتمردان اسلام‌آباد از نزدیک آن را رصد می‌کنند.

یکشنبه گذشته وزیر دفاع پاکستان همزمان با سفر وزیر خارجه آمریکا به چین و در آستانه سفر نخست وزیر هند به واشنگتن، از ایالات متحده خواست تا اسلام‌آباد را مجبور به انتخاب‌های دشوار که منجر به تهدید منافع پاکستان می‌شود، نکند.

اظهارات وزیر دفاع پاکستان درحالی عنوان می‌شود که اسلام‌آباد به خاطر روابط نزدیک و راهبردی خود با پکن، با فشارهای آشکار و پنهان آمریکا به عنوان رقیب هند مواجه است. دولتمردان پاکستانی از طرفی از روابط راهبردی واشنگتن با دهلی‌نو نیز خرسند نیستند.

براساس این گزارش، در جریان سفر هیات بلندپایه نظامی پاکستان به چین، رایزنی‌های دفاعی و امنیتی دو کشور برگزار شد. ژنرال ساحر شمشاد همچنین با همتای چینی خود، وزیر امور خارجه و رئیس کمیسیون امور سیاست خارجی این کشور دیدار کرد.

طرفین در این دیدارها آخرین تحولات مرتبط با همکاری‌های دفاعی دوجانبه را مورد بررسی قرار دادند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح پاکستان تأکید کرد که دوستی دو کشور بسیار ارزشمند است و به طور عمیق در قلب و ذهن مردم پاکستان ریشه دارد.

وی همچنین گفت: نه تنها روابط نظامی دو کشور آزمون‌ها و شرایط مختلف را با موفقیت پشت سر گذاشته است بلکه همکاری‌های سطح بالای دفاعی و آموزشی نیز پیشرفت خوبی داشته است.

مقامات ارشد سیاسی و نظامی پاکستان و چین بر این تعهد خود تاکید داشتند که هر دو کشور به عنوان «برادران آهنین» و «دوستان در همه شرایط» به تحکیم بیش از پیش روابط استراتژیک عمیق تر ادامه خواهند داد.

شایان ذکر است که اسلام‌آباد و پکن با وجود اختلافات شدید با واشنگتن و کارشکنی آمریکایی‌ها در بحث توسعه روابط این دو کشور، همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های دفاعی، نظامی، امنیتی، اتمی و مشارکت اقتصادی را گسترش داده‌اند.

روز گذشته (سه‌شنبه) پاکستان برای ساخت نیروگاه جدید هسته‌ای در این کشور توسط چین توافقنامه ۵ میلیارد دلاری را با دولت چین امضا کرد.

اوایل اردیبهشت امسال نیز فرمانده ارتش پاکستان با هدف تعمیق همکاری‌های دوجانبه نظامی و دفاعی با چین، سفری چهار روزه به پکن داشت.

دو کشور علاوه بر نقطه نظرات متعدد سیاسی و دیپلماتیک، در سال های گذشته روابط نظامی - امنیتی گسترده‌ای را برقرار ساخته‌اند. به عنوان مثال پاکستان تنها کشور خارجی است که در خاک چین با این کشور رزمایش‌های مشترک نظامی برگزار کرده و همچنان برنامه های مشترک گسترده‌ای را به پیش می برد.