به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، مراسم رونمایی از تقویم اصناف چهارشنبه ۳۱ شهریور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزارشد. در این مراسم محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی، محمد چکشیان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، غلامعلی مهدوی دبیر هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی، ولی اسماعیلی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و عباس ابریشمی رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی و تعدادی از مسئولان اصناف حضور داشتند.
محمدمهدی اسماعیلی با بیان اینکه با مطالعه در حوزه اصناف و حرفهها به سند جامعی رسیده اند، ادامه داد: اگر موضوع فرهنگ را موضوع فرا دستی تلقی کنیم، فرهنگ یک فضای عام است و همه باید بتوانند در آن هوا نفس بکشند، شورای فرهنگ عمومی به فرهنگ عام توجه میکند و وقتی این موضوع را در سطح جامعه بررسی میکنیم، اصناف بیش از سه میلیون پروانه دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ماده واحده «تقویم اصناف حرفهها و مشاغل کشور» به تصویب ریاست جمهوری رسیده است، گفت: هر کس در هر جایی کاری انجام میدهد، دوست خدا است، هر کدام از مشاغل در جایی هستند که نبودشان به جامعه ضربه وارد میکند.
او با تاکید بر اینکه باید گزارههای اصلی در حوزه فرهنگ تقویت شود، ادامه داد: بسیاری از گزارهها مانند «ما میتوانیم»، در برخی نقاط انجام شد. باید این مسائل در کنار فعالیت اصناف مورد بررسی قراربگیرند. تقویت حس مسئولیت برای فعالیت ملی از اهمیت بالایی برخوردار است، هر چقدر اصناف نشاط داشته باشند موجب نشاط اجتماعی میشود.
اسماعیلی با بیان اینکه اصناف نقش بیبدیلی در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دارند، افزود: در تقویم اصناف حرفهها و مشاغل کشور مناسبتها با ویژگی تجلیل بیان شده است. اما در هر صورت کار اصلی به عهده اصناف است.
اصناف بدنه بَیِن و واضح مردم هستند
در ادامه این نشست سیدمجید امامی با بیان اینکه مصوبه شورای فرهنگ عمومی به تصویب شورای عالی انقلاب رسیده است، گفت: این مصوبه برای حمایت از مشاغل کشور و برای رسیدن به این مهم تلاش دارد. بیش از سه دهه است که شورای فرهنگ عمومی متولی تقویم فرهنگی کشور است. در حوزه فرهنگ با مشاغل ارتباط مثبتی برقرار نبود، این در حالی است که اصناف بدنه بَیِن و واضح مردم هستند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به شکلگیری تقویم اصناف حرفهها و مشاغل کشور، ادامه داد: در نتیجه این روند، تقویمی در کنار تقویم رسمی ایجاد و روزهایی انتخاب شد. این برای ایران که در آن بیش از سه میلیون پروانه کار وجود دارد، بسیار مهم است.
تلاش برای نزدیکی تولید و فرهنگ
محمد چکشیان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار نیز در این نشست با بیان اینکه در یکسال اخیر در شورای فرهنگ عمومی، شورای عالی انقلاب موضع جدی فرهنگ کار مورد بررسی قرار گرفت، گفت: اگر خیلی جدی در بحث منزلت کار فرهنگسازی نکنیم و اگر در وجدان کاری و انجام کار به نحو احسن فرهنگسازی نکنیم با آسیب مواجه میشویم.
غلامعلی مهدوی دیگر سخنران نشست با اشاره به تلاشی که برای نزدیکی تولید و فرهنگ انجام شده است، گفت: در نهایت به تدوین این سند دست یافتیم. اصناف را غالبا به عنوان واحدهای خرد و توزیعی میشناسند در حالی که کارگاههای تولیدی داریم که صادر کننده هستند.
به گفته دبیر هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی تصمیمهای فرهنگی برای این تقویم کمک میکند تا حق مصرفکنندگان رعایت شود.
از مهارت افراد کاسته شده است
در ادامه این نشست ولی اسماعیلی با تاکید بر توجه بر موضوع محلهمحور بودن اصناف، ادامه داد: در نتیجه این اقدامات از نظر اجتماعی مصون خواهیم ماند. هرچقدر بتوانیم از مسائل اخلاقی مانند وجدان کاری با ابتکارهای نو حمایت کنیمبهتر است. باید بتوانیم از دنیا عقب نمانیم، همچنین فرهنگ خودمان را هم فراموش نمیکنیم.
به گفته رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس یکی از موضوعها مهارت است. سیر آموزشی به سمت مدرکگرایی رفته و از مهارت افراد کاسته شده باید به مهارت توجه شود تا در آینده دچار مشکل نشویم.
عباس ابریشمی رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی نیز در بخش دیگر این نشست با بیان اینکه عمده تلاش برای آسانسور از کارگاههای خرد است و توانستند به جایی برسانند که ۸۰ درصد خودکفایی داریم، ادامه داد: در چهار سالی که اتحادیه کشوری آسانسور شکل گرفته توانستیم ضریب ایمنی آسانسور را به حدی برسانیم تا امنیت کامل داشته باشند.
در پایان این نشست از ماده واحده «تقویم اصناف حرفهها و مشاغل کشور» رونمایی شد.
ماده واحده «تقویم اصناف حرفهها و مشاغل کشور» در جلسه ۸۸۱ مورخ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۷۹۲ مورد دوم اسفند سال ۱۴۰۱ شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسیده است.