کرمان - ایرنا - رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: الحاق صندوق بازنشستگی مس به وزارت رفاه از اساس اشتباه و خلاف بیّن است.

به گزارش ایرنا، محمدرضا پورابراهیمی ظهر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، افزود: سال گذشته در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد دادند که برای ساماندهی صندوق‌ها در سامانه جامع رفاه، صندوق بازنشستگی مس که وابسته به بخش خصوصی است به این مجموعه محلق شود که این کار از نگاه ما اساسا اشتباه است.

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه سهام شرکت ملی مس از طریق بازار سرمایه سال ۸۵ به مردم ارائه شده است، ادامه داد: از سال ۸۵ شرکت مس مشمول قوانین شرکت‌های دولتی نیست، البته تصور من این است که پشت این قضیه موضوعات دیگری است.

وی با اشاره به اینکه در تمامی دولت‌ها علاقه به اداره‌ بنگاه‌ها وجود دارد و همین علاقه به ناکارآمدی این بنگاه‌ها منجر شده است، افزود: رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که دولت‌ها به هیچ عنوان در کاری که بخش خصوصی می‌تواند انجام دهد، ورود پیدا نکند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: شرکت سرمایه‌گذاری وابسته به سازمان تامین اجتماعی(شستا) که زیر نظر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعیین می‌شود به تدریج درصدی از سهام شرکت ملی مس را خرید و هم اینک یک عضو هیات مدیره در شرکت ملی مس توسط وزارت تعاون تعیین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یک عضو هیات مدیره شرکت ملی مس توسط صندوق بازنشستگی مس تعیین می‌شود ، ادامه داد: تمام دعواها سر این موضوع است که به این بهانه صندوق بازنشستگی مس را از آن خود کنند. البته به این معنی است که وزیر تعاون می‌خواهد 2 حق عضویت در شرکت ملی مس برای این وزارتخانه ایجاد کند.

پور ابراهیمی ادامه داد: حدود پنج هزار بازنشسته در این صندوق عضو هستند و هیچ بازنشسته جدیدی ندارد و این صندوق به هیچ وجه ناتراز نیست و تنها صندوق موفق در کشور است که چشم طمع وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با تفسیر غلط و غیر قانونی به دنبال آن است.

وی گفت: به دنبال این هستند که موضوع واگذاری صندوق بازنشستگی به وزارت تعاون، کار ور فاه اجتماعی در هیات وزیران نیز تصویب کنند که اگر این اتفاق بیافتاد این مصوبات به هیات تطبیق مقررات مجلس خواهد آمد و مگر ما آنجا ایستادیم که آنها دنبال منافع اینجوری باشند.

نظارت مجلس یازدهم بر دولت

وی با اشاره به عملکرد مجلس یازدهم در خصوص مباحث نظارتی، افزود: در خصوص این مباحث ، ابزار مجلس در قانون اساسی مشخص شده و به عنوان مثال ما می‌توانیم سوال یا استیضاح از وزیر داشته باشیم، بخش عمده این ابزارها در مجلس استفاده شده و در دوره قبل( دوره دهم مجلس شورای اسلامی) نیز یکی از بحث‌های ما این بود که چگونه می‌توانیم دولت را در راستای ماموریت‌هایش به انجام فعالیت وادار کنیم.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه در راستای عملکرد نظارتی مجلس به طور مثال در دولت قبل، چهار سوال از رییس جمهور اسبق پرسیده شده بود، ادامه داد: استیضاح وزیر اقتصاد در دولت قبل و موضوع اعمال ماده ۲۳۴ پرونده تخلفات بانک مرکزی از کمیسیون اقتصادی رقم خورد.

وی اضافه کرد: در دولت فعلی در راستای عملکرد نظارتی مجلس موارد و ابزارهای سوال، استیضاح، تحقیق و تفحص و ماده ۲۳۴ را به کار برده است و به طور مثال هم‌اینک اعمال ماده ۲۳۴ در خصوص عدم رعایت قوانین و مقرارات در بحث برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی ایران در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس است.

حفظ ارزش پول ملی با کاهش تورم

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ارزش پول ملی تحت تاثیر عوامل بیرونی و درونی است، تصریح کرد: عوامل بیرونی شامل مواردی مانند تحریم است، البته سهم عوامل داخلی را از عوامل خارجی در تاثیر بر ارزش پولی ملی بیشتر می‌دانیم.

وی با تاکید بر اینکه عامل اصلی کاهش ارزش پولی ملی در حال حاضر تورم است، تصریح کرد: کشوری که نرخ تورم ۳۰ درصد دارد اگر هیچ اتفاقی هم برایش نیافتد نسبت به کشوری که تورم آن ۱۰ درصد است، قدرت خرید کمتری خواهد داشت که این کاهش قدرت خرید به معنی کاهش ارزش پول ملی است.

پورابراهیمی تصریح کرد: یکی از عوامل تولید تورم در کشور ناترازی بودجه است، اگر بخواهیم ارزش پول ملی کم نشود، باید این ناترازی در بودجه حل شود.

وی ادامه داد: برنامه مجلس و دولت در برنامه هفتم این است که ساختارهای اقتصادی( ناترازی بودجه، ناترازی صندوق‌های بیمه‌ای و ناترازی نظام بانکی) در درون اصلاح شود که این مهم ارزش پول ملی را حفظ می‌کند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به عوامل بیرونی موثر بر کاهش ارزش پول ملی، تاکید کرد: باید مطالبات و دیپلماسی سیاسی و اقتصادی در خارجی از کشور با کشورهای همسایه پیگیری شود، در این راستا خبرهای خوبی از دسترسی جمهوری اسلامی ایران به منابع خارج از کشور داریم که نتیجه این خبرها شاید زمانبر باشد.

عملکرد مدیر کل ورزش و جوانان استان کرمان رضایت‌بخش بوده است

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: از عملکرد مدیرکل در سالیان قبل راضی بودیم و معدل کار مبنای ماست، در زمان تغییرات دولت هم اگر استانداران زینی‌وند و فداکار با ما در خصوص پاریزی مشورت گرفتند، همواره نظرمان بر این بوده که عملکرد پاریزی رضایت‌بخش بوده است.

پورابراهیمی با اشاره اینکه رویه کار بدین صورت است که وزیر مربوطه با هماهنگی استاندار در خصوص تغییرات نظر می‌دهند، اظهار کرد: اگر دولت تصمیم داشته باشد که پاریزی بماند حمایت می‌کنیم و مشکلی با مدیرکل فعلی نداریم و اگر به هر دلیلی بگویند که مدیرکل عوض شود هم ما دخالتی نمی‌کنیم؛ اما فعلاً ایشان به مسئولیتشان ادامه می‌دهند.

افتتاح ورزشگاه شهدای مس کرمان تا پایان شهریور

پورابراهیمی بیان کرد: ورزشگاه شهدای مس کرمان تا پایان شهریور افتتاح می‌شود و طبق توافق با مجموعه مدیریتی مس ۱۰ رشته جدید که بیشترین طرفدار از جهت عضویت را دارد به این مجموعه اضافه خواهد شد.

خط انتقال آب از خلیج فارس برای صنعت مشکل آب شرب شهر کرمان را حل می‌کند

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای حل مشکل آب شهر کرمان گفت: خط انتقال آب از خلیج فارس برای صنعت به استان کرمان در سال‌های اخیر عملیاتی شده و به دلیل مشکل آب شهر کرمان، معادل ۳۰ میلیون مترمکعب از این خط اختصاص یافت و بزرگ‌ترین اتفاق مثبتی است که در بلندمدت مشکل آب شرب شهر کرمان را حل می‌کند و باید روند اجرا تسریع شود.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه امسال باید منابع آب را مدیریت کنیم و استفاده درست از منابع آبی فرهنگسازی شود، اضافه کرد: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد آب در استان کرمان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، اگر بتوانیم معادل ۱۰ درصد در این بخش صرفه جویی کنیم اتفاق بزرگی خواهد افتاد، ضمن اینکه هنوز دو سوم آبیاری در کشاورزی استان کرمان به صورت سنتی و غرقابی است.

وی با تاکید بر اینکه در کرمان بزرگ ترین پروژه فاضلاب شهری کشور اجرا شده، گفت: طی توافق این پروژه به صنعت واگذار شد تا این آب را استحصال و استفاده کند و آبی که به صنعتی داده می‌شد، برای بخش آشامیدنی مورد استفاده قرار گیرد.

اقدامات انجام شده در مجلس نیازمند تبیین است

پورابراهیمی گفت: اقدامات انجام شده در مجلس نیازمند تبیین است و در این راستا می‌توان گفت که در مجلس یازدهم، قانونی که برای جلوگیری از فرار مالیاتی سال‌ها بر زمین مانده بود، در زمینه سامانه پایانه های فروشگاهی را مصوب کردیم.

سنگر اول حل ناترازی بودجه در اقتصاد کشور، مالیات است

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه سنگر اول حل ناترازی بودجه در اقتصاد کشور، مالیات است، گفت: باید این موضوع را تعیین تکلیف کنیم و در این راستا در سال گذشته با اتصال صندوق‌های فروشگاهی به سامانه مالیاتی، افزایش ۷۰ درصدی میزان وصول مالیات بر ارزش افزوده با کاهش نرخ مالیات بر بنگاه‌ها اتفاق افتاد.

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه نرخ مالیات بر بنگاه‌های اقتصادی در طول دو سال گذشته در دو مرحله، هفت واحد درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: مولدسازی یکی دیگر از محورهای مهم ما در کنار مالیات است و البته عوامل بیرونی را نمی‌توانیم نادیده بگیریم.

موثران حوزه سیاست‌های ارزی

وی اشاره کرد: یکی از موثران حوزه سیاست‌های ارزی، عوامل بیرونی است و دشمنان جمهوری اسلامی از سال ۹۰ با تمام توان تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کردند که در تاریخ دنیا این امر سابقه ندارد و با پدیده‌هایی مواجه هستیم که دست ما نیست و البته باید توانمندسازی داخلی را دنبال کنیم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه تلاش دولت قبل این بود تنها با مذاکرات هسته‌ای مسائل را حل کند، گفت: اما حرفمان این است که مذاکرات دنبال شود اما از درون نیز باید تلاش و پیگیری داشته باشیم.

تنگ نظری‌ها، طرحهای اقتصادی استان را با مشکل مواجه کرده است

وی با اشاره به اینکه خروجی اجرای تمام طرحها، چه دولتی و چه در بخش خصوصی ایجاد اشتغال، تولید و خدمت به مردم است، گفت: متاسفانه بعضی اوقات با یکسری تنگ نظری ها در استان مواجه هستیم که کار طرح‌های اقتصادی این استان را با مشکل مواجه کرده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: واقعا در بعضی از دستگاه‌ها، در خصوص فعالسازی فعالیت‌های اقتصادی تنگ نظری های جدی وجود دارد، و به دلیل بروکراسی‌های اداری و اقداماتی که از سوی برخی دستگاه‌های نظارتی شکل می گیرد گرچه دلسوزانه است اما به شدت ایجاد نگرانی می‌کند در آنهایی که می‌خواهند تصمیم گیری کنند.

وی ادامه داد: به طور مثال برای اجرای شهرک ۴۰۰ مگاواتی خورشیدی در راین مدلی را ارائه کردیم اما گفتند باید محیط زیست مجوز دهد، از رییس سازمان محیط زیست خواهش کردیم این موارد را به کرمان تفویض اختیار کنند اما نامه‌ای بلند بالا با ۳۰ محور از مشکلات اجرای این طرح نوشتند.

پور ابراهیمی گفت: بزرگترین کارخانه تولید سلول‌های خورشیدی یک سال و نیم گذشته در ماهان شروع به فعالیت کرد. این کارخانه به دنبال این است که سه هزار مگاوات سلول خورشیدی در خاورمیانه تولید شود، اما بعضی از دستگاه‌ها نمی خواهند این کار انجام شود و ما باید چکار کنیم؟ گزارش تخلف از اجرای این طرح می نویسند، یک نماینده مجلس به خود اجازه می دهد که نامه به وزیر اقتصاد بنویسد و جلوی این برنامه را بگیرد که حتما آن را افشا خواهم کرد و به مردم کرمان خواهم گفت، چرا این نماینده این نامه را نوشته چون تابلوی تقدیر و تشکر از این نماینده بالا نرفته است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان در پروژه تولید لاستیک‌های فوق سنگین در کرمان سرمایه گذاری شده است، گفت: بزرگترین بندر خشک خاورمیانه در کرمان با توافق و مشارکت روس‌ها انجام خواهد شد و در این راستا مکاتبات انجام و مجوزات در حال صدور است.

بیش از۱۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه اجرایی در شهر کرمان

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه اجرایی شهر کرمان در اوج تحریم است که به لطف خدا به بهره برداری می رسند البته این بی تقوایی هایی که در راستای توقف اجرای این پروژه ها وجود دارند را به ریز به مردم خواهیم گفت.

طرح دو فوریتی اصلاح نرخ هزینه‌های مرتبط با دستمزد کارگران ساختمانی در صدور پروانه‌های ساختمانی

وی گفت: طرح دو فوریتی اصلاح نرخ هزینه‌های مرتبط با دستمزد کارگران ساختمانی در صدور پروانه‌های ساختمانی در صحن مطرح کردیم و مجلس با رای بالا به این پیشنهاد رای داد، این پیشنهاد سپس در کمیسیون اجتماعی مجدد مطرح شد و اصلاح آن به ۲ منظور برگشت هزینه های سرسام‌آور به حالت قبلی و تضییع نشدن حق کارگران ساختمانی در دستور کار قرار گرفت.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: چون بخش زیادی از مردم هم اینک بابت صدور پروانه های ساختمانی بلاتکلیف هستند و قانون فعلی هزینه های ساخت و ساز را چند برابر کرده است این اصلاحیه قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مورد توافق مجلس است.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌کنیم ظرف ۲ هفته آینده اصلاحیه قانون بیمه کارگران ساختمانی در صحن مجلس به تصویب برسد و به شورای نگهبان برود و امیدواریم از مرداد ماه قانون جدید مشکل مردم را حل کند.

توجه به سلایق مختلف لازمه مشارکت در انتخابات

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه کلید واژه پیروزی ما در انتخابات مشارکت است، گفت: اگر بخواهیم در دنیا خودمان را نشان دهیم مشارکت حرف اول را می‌زند، همه باید در این راستا کمک کنیم و رفتار نامناسب مسئولان و گلایه از آنان را پای انقلاب نگذاشته و پای فرد بگذاریم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات زمانی ایجاد می‌شود که از همه سلایق استفاده شود، گفت: بعضی‌ها انقلاب را با سلایق خودشان تفسیر می کنند که این موضوع حتما اثر منفی در مشارکت مردم خواهد گذاشت.

وی خاطرنشان کرد: امروز مردم هوشمندانه تصمیم می‌گیرند و باید به مردم باور داشته باشیم.

اولین نشست مجمع نمایندگان با رییس جمهور

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی همانگونه که مستحضرید در ۲ سال اول خدمت برادر بزرگوارمان جناب اقای حسن پور به عنوان رییس این مجمع بودیم اما سال گذشته در خرداد ماه فضایی در مجمع شکل گرفته بود و بعضی‌ها واژه‌ای به عنوان شکل گیری مجمع انقلابی را مطرح می‌کردند که انگار بعضی‌های دیگر غیر انقلابی هستند، در این راستا باید گفت رهبر معظم انقلاب در فرمایشات هفتم خردادماه امسال فرمودند این مجلس، مجلس انقلابی و قوی‌ترین و انقلابی‌ترین مجلس در طول تاریخ انقلاب است که البته ما شرمنده الطاف رهبر معظم انقلاب شدیم.

وی ادامه داد: فضایی که آن روزها در ابتدای سال قبل ایجاد شده بود منجر شد به اینکه که دوستان مسیر همراهی و همدلی را پیگیری کنند که پیشگام این همدلی و همراهی جناب آقای رضا حسینی نماینده شهربابک بود، ایشان پیش بنده آمدند و با دوستان دیگر هم صحبت و مطرح کردند که بخاطر ایجاد وفاق و همدلی در مجمع ریاست مجمع را برعهده جناب آقای غضنفرآبادی سپرده شود، از این‌رو در ۲۶ خرداد سال گذشته صورت جلسه این موضوع تنظیم و مسئولیت ریاست مجمع بر عهده آقای غضنفر آبادی گذاشته شد و هیات رئیسه این مجمع آقایان اعظمی، شکراللهی و محمدی انتخاب شدند.

پورابراهیمی افزود: ۲۶ خرداد ماه امسال هم باید در مورد مجمع نمایندگان تصمیم گرفته می‌شد از اینرو رضا حسینی نماینده شهربابک به مانند سال گذشته در جهت وفاق و همدلی پیشنهاد ریاست مجمع را مطرح کردند، و صورت جلسه این موضوع تدوین شد که در این راستا ۷۰ درصد از اعضای مجمع نمایندگان بنده را به عنوان ریاست این مجمع انتخاب کردند، این انتخاب در روز ۲۶ خرداد امسال انجام و روز ۲۸ خرداد هم رسما اعلام شد.

وی بیان کرد: از امروز رسما کار مجمع نمایندگان شروع شده، گرچه وظایف قانونی‌مان از زمان صورت جلسه آغاز شده است، اما امروز اولین جلسه‌ای است که در خدمت شما هستیم و امیدواریم بتوانیم کارهای خوبی را در این یکسال انجام دهیم و امروز بر مبنای رای اکثریت مسئولیت را آغاز کردیم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: اولین در خواست ما در مجمع نمایندگان استان نشست با رئیس جمهور محترم است که در این راستا دیروز در جلسه سران قوا، خدمت رئیس جمهور این درخواست را مطرح کردیم و ان شالله بتوانیم اولین جلسه را در تیرماه با حضور ایشان داشته باشیم.

وی ادامه داد: برگزاری جلسات در مجمع نمایندگان استان با مسئولان ارشد نظام و وزرا، یکی از کارهایی است که بنده در پیش رو دارم و درصدد هستیم برای امسال بتوانیم براساس زمانبندی جلسات مجمع را با حضور وزرا در مناطق مختلف استان برگزار کنیم.