به گزارش ایرنا ، سعید شریفیپور روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: رستورانهای حاشیه شهر معضلاتی از جمله در زمینههای قیمتی و بهداشتی دارند و از اداره اماکن می خواهیم برای نظارت بر آنها بیشتر با ما همکاری کند.
تنها یک نیروی اماکن با اتاق اصناف همکاری میکند
سعید شریفی پور اضافه کرد: نیروی انتظامی جیرفت تنها یک نیروی اماکن را در بخش اصناف گذاشته که نمی تواند پاسخگوی حجم گسترده حوزه کاری باشد.
وی تاکید کرد: اگر واحدهای رستوران بین راهی جواز کسب ندارند به این معنی است که به بهداشت معرفی نشده اند و از نظر بهداشتی تحت نظارت نیستند.
وی اضافه کرد: بعد از پیگیری های اتاق اصناف و صدور اخطار پلمب به این واحدها، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمان نامه ای نوشته و تاکید کرده که هیچ ارگانی حق پلمب این واحدها را ندارد.
رییس اتاق اصناف شهرستان جیرفت افزود: قانون مواردی را برای چنین واحدهایی مشخص کرده که از جمله باید با لباس سنتی خدمات ارائه دهند و غذاهای این واحدها فقط غذای سنتی آن منطقه باشد.
وی تاکید کرد: ما به وظیفه خود عمل کرده ایم، اخطار پلمب دادهایم و با همکاری اماکن نیروی انتظامی در صورت عدم پیگیری این واحدها برای دریافت مجوز، اقدام به پلمب می کنیم.
شریفی پور یادآور شد: هر شخصی بخواهد فعالیت صنفی انجام دهد باید به اتحادیه مراجعه و تقاضای خود را ارائه کند، برگه ای از اتحادیه بگیرد و به اصناف ارائه دهد.
اعتراض به نوع برخورد پلیس
وی درباره مجوزهای کافی شاپها هم گفت: مجوز این اماکن بدون ارائه قلیان است و موارد تخلف را به نیروی انتظامی انتقال داده ایم؛ ما به عدم واکنش اماکن نیروی انتظامی انتقاد داریم.
شریفیپور ادامه داد: نامه اعتراضی هم به انتظامی زدهایم که به طور کلی در موارد دیگر هم با متخلفان در اماکن نیروی انتظامی به صورت سلیقهای برخورد میشود.
تعیین تکلیف زمین نمایشگاه دائمی جیرفت در دادگاه
وی همچنین با بیان اینکه موضوع زمین نمایشگاه در دادگاه در حال رسیدگی است اظهار کرد: در سال ۸۷ بر اساس دستور مسئولان وقت، حدود پنج هزار متر زمین به اتاق اصناف توسط اداره راه و شهرسازی کرمان اهدا شد.
شریفیپور اضافه کرد: بعد از اینکه قانون تعیین کرد که اتاق اصناف حق کار تجاری ندارد و شرکت باید آن را انجام دهد شرکتی تشکیل و زمین را از راه و شهرسازی تحویل می گیرند و مستثنیاتی را ایجاد می کنند.
وی ادامه داد: در سال ۹۵ اختلافات راه و شهرسازی با اتاق اصناف بالا می گیرد و بخشی از زمین در ید شرکت مذکور را به اتاق اصناف اجاره می دهند.
رییس اتاق اصناف اضافه کرد: تمام اسناد واگذاری را در اختیار داریم و امیدواریم که از طریق دادگاه با توجه بی طرفی به نتیجه برسد.
شریفیپور تصریح کرد: به نظر ما موضوع اصرار اداره راه و شهرسازی برای بازپسگیری زمین نمایشگاه، شخصی و سیاسی شده است و مشکل قانونی وجود ندارد.
وی درباره نمایشگاه اخیر که زودتر از موعد و با تصمیم شورای تامین متوقف شد و بدهی برخی از اصناف داده نشده است نیز بیان کرد: چک های برگزار کننده نمایشگاه را برگشت زدهایم و پیگیر هستیم رسید تک تک کسانی که به آنها بدهی دارد پرداخت شود که تاکنون هیچ رسیدی به ما ارائه نشده است.
رییس اتاق اصناف جیرفت با بیان اینکه هشت هزار بازدید امسال از واحدهای صنفی صورت گرفته افزود: در نتیجه این بازدیدها ۲۵۱ مورد گرانفروشی مشاهده و به تعزیرات معرفی شده و ۱۸۰ واحد تخلفاتی همچون عدم پروانه و تمدید بوده که پلمب شده یا اخطار دریافت کرده اند.
وی با بیان اینکه امسال ۲۶۱ جواز داده شده و ۷۵۰ مورد هم در حال بررسی است ادامه داد: در تبصره ۱۰۰ مالیات یا مالیاتهای مستقیم، مشاغلی دوقطبی بودند که هم فروش و هم خدمات دارند، مقرر شد دارایی این ۲ را تفکیک کنند و برای هر کدام جداگانه مالیات دریافت کنند.
شریفیپور اظهار کرد: ۱۰ روز مهلت تمدید شده و ما نامه می دهیم تا این مشاغل ایتا کدها را در اداره امور مالیاتی برای آنها تغییر دهند.
وی همچنین تاکید کرد: برچسب قیمت باید بر روی همه کالاها وجود داشته باشد و در صورت نبود یک واحد صنفی ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جریمه می شود.
مشاغل مرتبط با صنعت و معدن راهاندازی شود
به گزارش ایرنا رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هم که برای تبریک روز اصناف به اتاق اصناف مراجعه کرده بود دقایقی در این نشست خبری حضور پیدا کرد و گفت: سرپا ماندن واحدهای صنفی اولین امری محسوب می شود که می تواند به پیاده سازی سال شعار سال و رشد تولید کمک کنیم.
مسلم مروجیفرد تاکید کرد: اتاق اصناف می تواند در حوزه های مالیاتی، بدهی اصناف به تامین اجتماعی، و سرمایه در گردش به اصناف یاری رساند.
وی با بیان اینکه آموزش هم می تواند یکی از راه های تاثیرگذار سرپا ماندن واحدهای تولیدی و اصناف باشد ادامه داد: گاهی برخی از واحدهای صنفی از واحدهای کارخانهای در اشتغالزایی تاثیرگذارتر هستند.
مروجی فرد اضافه کرد: مشاغل جدید باید با آموزش ایجاد شود و با توجه به توسعه جنوب کرمان حرکت آن در مسیر صنعتی و معدنی شدن می تواند مشاغلی ایجاد کند که به این بخش ها خدمات دهد.
وی یادآور شد: در این راستا از ایمیدرو خواستهایم برای آموزش حرفه هایی همچون تعمیرات ماشین آلات سنگین و صنعتی اقدام کند.
مروجی فرد افزود: شهرهای اطراف معادن هم می توانند با گذراندن دوره های فنی و حرفهای با هزینه صنعت، معدن و تجارت در این واحدها مشغول شوند.