به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمدتقی آشوبی عصر پنجشنبه در جشن نفس در تالار مرکزی رشت، اظهار کرد: سال گذشته ۳۷ مورد و از ابتدای سال جاری تاکنون پنج مورد پیوند کبد در استان گیلان ثبت شد، ضمن اینکه در سال جاری خانواده هشت بیمار دچار مرگ مغزی برای اهدای عضو عزیزشان رضایت دادند.
وی با قدردانی از خانوادههای دچار مرگ مغزی برای اهدای عضو عزیزانشان اضافه کرد: برگزاری جشن نفس از وظایف ما در دانشگاه علوم پزشکی است اما جشن واقعی روزی است که عضوی از بیماران مرگ مغزی دفع نشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطر نشان کرد: به رغم کارهای تبلیغاتی خوبی که برای اهدای عضو بیماران دچار مرگ مغزی در استان انجام شد باز هم عدهای از خانوادهها برای رضایت مقاومت میکنند.
وی با اشاره به درد و رنج بیماران دچار نارساییهای کلیوی و کبدی اظهار کرد: رضایت خانوادهها برای اهدای عضو عزیزشان تصمیم سختی است که زندگی را به بیماران نیازمند به پیوند هدیه میدهند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با بیان اینکه در زمان حاضر پیوند کلیه و کبد در استان انجام می شود، اضافه کرد: برای پیوند قلب و ریه در گیلان برنامه ریزی خواهیم کرد.
وی از تلاش های شبانه روزی تیم پیوند دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان نیز قدردانی کرد.
نماینده مردم شهرستان های رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: همه باید برای ترویج کار خیر تلاش کنیم.
جبار کوچکی نژاد، ایثار را بالاتر از کار خیر خواند و خطاب به خانواده های اهداکننده اظهار کرد: شما خانوادههای اهداکننده عضو، ایثار کردید.
وی که خود از خانواده اهداکننده اهدای عضو بوده و اعضای برادرش برای نجات جان بیماران اهدا شد، افزود: از همه خانواده ها، پدران و مادرانی که برای اهدای عضو عزیزانشان اقدام کردند، قدردانی می کنم.
شهردار رشت نیز در سخنانی خطاب به خانواده های اهداکنندگان گفت: از اینکه ما را در جمع خودتان پذیرفتید، بسیار قدردانم و خدمت تک تک عزیزان در این جمع که با بزرگواری عضو عزیزشان را برای زنده نگهداشتن هموطنان اهدا کردند، تعظیم میکنم.
رحیم شوقی با اشاره به اهمیت برگزاری جشن نفس اظهار کرد: برگزاری این جشنها برای زنده نگهداشتن فرهنگ اهدای عضو در جامعه لازم است.
وی بیان اینکه شهرداری رشت در کنار شما خانواده های اهداکننده است، اضافه کرد: قسمتی از پارک های شهر رشت را به نام نفس نامگذاری می کنیم تا با کاشت درخت و برنامه های دیگر یاد و خاطره عزیزانشان را زنده نگه دارند.
اعلام رضایت برای پیوند اعضا از سال ۱۳۸۷ در گیلان انجام میشود، باربد چمنزیبای کودک چهار ساله اولین اهدا کننده عضو در گیلان است که با رضایت خانواده کلیه اش به مردی ۴۲ ساله پیوند زده شد.
هر فرد مرگ مغزی در صورتی که خانواده اش خیلی زود برای اهدا عضو رضایت دهند، میتواند جان حداقل هشت نفر را از مرگ حتمی نجات داده و با اهدای نسوج ۵۳ نفر را معلولیت نجات دهد بر اساس آمارها هر ۱۰ دقیقه یک نفر به فهرست انتظار برای پیوند عضو اضافه میشود، هر ۲ ساعت یک نفر به خاطر نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می دهد.
ارگان های کلیهها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه، استخوان، مغز استخوان و برخی بافتهای بدن از جمله پوست و قرنیه چشم، تاندون، غضروف و دریچه قلب از پیوندهای متداول است.
قانون پیوند اعضاء فروردین ماه ۱۳۷۹ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید؛ براساس این قانون، اعضای بیماران فوت شده یا بیمارانی که مرگ مغزی آنان آشکار و مسلم شده را می توان به شرط وصیت بیمار یا موافقت ولیدم برای پیوند به بیمارانی که ادامه حیاتشان به پیوند عضو بستگی دارد، استفاده کرد.