به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه "لو فیگارو"، تیری برتون پس از دیدار با ایلان ماسک مالک این شبکه اجتماعی، اضافه کرد: اگر فناوری آماده نیست، آنها باید منابع کافی را برای پر کردن شکاف تامین کنند. من در مورد این موضوع خاص با ماسک صحبت کردم.
بر اساس این گزارش، کمیسر اتحادیه اروپا در حال حاضر در کالیفرنیا به سر میبرد تا اطمینان حاصل کند که غولهای وب همچون فیسبوک، اینستاگرام و توییتر آماده پیروی از قانون خدمات دیجیتال هستند که از پایان ماه اوت (شهریور) اجرایی می شود.
لو فیگارو میافزاید که قانون جدید اتحادیه اروپا جاهطلبانهترین مقررات در زمینه کنترل محتوای برخط از زمان ظهور شبکههای اجتماعی و فهرستی طولانی از قوانین را بر پلتفرمها، بازارها و موتورهای جستجو تحمیل میکند.
تعهد به اقدام سریع برای حذف هرگونه محتوای غیرقانونی یا مضر به محض اینکه پلتفرم از آن آگاه شود از مولفههای مهم در قانون جدید اتحادیه اروپا است.
موضوعاتی همچون مطالب مربوط به کودکآزاری که در اروپا سوژه بسیار داغی بشمار میرود یا اطلاعات نادرست در طول انتخابات از جمله مواردی است که برتون در گفتوگو با ماسک به آنها اشاره کرده است.
بر اساس این گزارش، کمیسر اتحادیه اروپا همچنین باید با مارک زاکربرگ رئیس متا ملاقات داشته باشد تا از انطباق فعالیت فیسبوک و اینستاگرام با قانون جدید اتحادیه اروپا اطمینان حاصل کند.
بروکسل در ماه آوریل (فروردین) فهرستی از ۱۹ پلتفرم برخط و موتورهای جستجوی بسیار بزرگ را که از ۲۵ اوت (سوم شهریور) تحت کنترلهای تقویت شده قرار دارند، معرفی کرده است.
با این متن جدید، آنها باید دسترسی بیسابقهای به الگوریتمها و تصمیمهایشان در زمینه تعدیل محتوا برای مسئولان و پژوهشگران فراهم کنند و در صورت تخلف شامل جریمه و ممنوعیت در اتحادیه اروپا خواهند شد.
در همین پیوند وزیر دیجیتال فرانسه اوایل خرداد با تبیین نگرانیهای این کشور از ارایه اطلاعات غلط به کاربران شبکههای اجتماعی، به توییتر هشدار داد که در صورت نقض قوانین اتحادیه اروپا، استفاده از آن ممنوع خواهد شد.
ژان-نوئل بارو (Jean-Noël Barrot) به شبکه رادیویی فرانساَنفو (FranceInfo) اعلام کرد: اگر توییتر قوانین ما را رعایت نکند و در صورت تکرار تخلف، در اتحادیه اروپا ممنوع خواهد شد.
وزیر دیجیتال فرانسه تاکید کرد: توییتر نقش مهمی در حوزه عمومی ایفا میکند، اما ما نمیتوانیم این ریسک را بپذیریم که شبکهای اجتماعی مانند توییتر توسط طرفداران اطلاعات نادرست به گروگان گرفته شود و بنابراین بحث عمومی و دمکراسی ما تحت تاثیر قرار گیرد. به همین دلیل ما قوانین روشنی داریم و توییتر باید از آنها پیروی کند.
به گزارش ایرنا، چندی پیش فرانسه به عنوان نخستین کشور اروپایی، با تصویب لایحهای، به دنبال ارایه چارچوبی قانونمند برای فعالیت اینفلوئنسرهای اینترنتی - که تعدادشان در این کشور حدود ۱۵۰ هزار نفر تخمین زده میشود - برآمد تا مانع از سوءاستفادههایی همچون تبلیغ محصولات و خدمات تقلبی شود.