جعفر قادری روز جمعه در همایش «اصناف، نگین اقتصاد» در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا ، جامعه صنفی را حلقه اتصال تولید و مصرف دانست و اظهار کرد: اصناف نقطه اتکای نظام و انقلاب هستند که در همه مقاطع پا به پای نظام حضور داشتهاند.
نگرانی این روزهای اصناف در خصوص قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس با اشاره به نگرانی این روزهای اصناف در خصوص قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار گفت: با تقویت نظارتهای پسینی، دست اتحادیه صنفی باز گذاشته شده و آنها میتوانند این بخش را به صورت قانونی و تعریف شده مدیریت کنند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: در این کمیسیون به وزارت صمت اختیاراتی داده شده تا بر اساس آن در حریم و محدوده شهرها شهرکهای صنفی تولیدی و توزیعی ایجاد شود.
اهمیت فعالیت در شهرکهای صنفی و جذابیت برای اصناف
قادری با اشاره به اهمیت فعالیت در شهرکهای صنفی و جذابیت آن برای اصناف، افزود: امتیازات و مزایای فعالیت در شهرکهای صنعتی فعال برای این شهرکها نیز لحاظ شده است.
این نماینده مجلس گفت: تعداد زیادی واحدهای صنفی وجود دارند که در حریم شهرها فعالیت می کنند اما چون در محدوده شهرک صنعتی نیستند نمی توانند از امتیازات شهرک های صنعتی بهره ببرند.
قادری از پیگیری این موضوع در مجلس خبر داد و گفت: این مسئله به صورت یک طرح مستقل و یا در قالب طرح تأمین مالی تولید و زیرساختها و برنامه هفتم مصوب خواهد شد تا بخشی از نگرانیها و دغدغههای اصناف برطرف شود.
حمایت از واحدهای خرد به ویژه اصناف
نماینده مجلس تاکید کرد: توسعه دامنه وثایق، ایجاد صندوق های تضمین، بهرهگیری از این ظرفیت برای استفاده از منابع بانکی و بازار خارجی نیز در این طرح پیش بینی شده و تأمین مالی واحدهای خرد به صورت جدی در آن لحاظ شده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه این طرح ۴۴ ماده ای، بسیاری از مشکلات واحدهای صنفی را حل می کند گفت: طرح ذکر شده در حوزههای مختلف ورود کرده و میتواند برای حمایت از واحدهای خرد به ویژه اصناف مورد توجه قرار گیرد.
قادری گفت: بر اساس این طرح اصناف میتوانند از ظرفیت سرمایه گذاری خارجی، بازار بورس و سیستم بانکی استفاده کنند و دامنه وثایق به سایر داراییهای مادی و معنوی نیز تسری پیدا کرده است.
اهمیت بهرهگیری از فناوری اطلاعات در حوزه اصناف
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس یادآور شد که بحث توثیق با استفاده از فناوری اطلاعات، الکترونیکی شده و نه تنها نیاز به مراجعه حضوری نیست بلکه بسیاری از دغدغه ها و نگرانی های جامعه صنفی رفع خواهد شد.
قادری با گریز به اهمیت بهرهگیری از فناوری اطلاعات در حوزه اصناف به این نکته اشاره کرد که استفاده از این ظرفیت نباید به گونه ای باشد که واحدهای تولیدی خرده پا آسیب ببینند.
این نماینده مجلس اظهار کرد: تغییرات فناوری اگرچه میتواند هزینههای اصناف را کاهش دهد اما نباید بازار اصناف تحت الشعاع قرار بگیرد و برای جامعه صنفی، نگرانی ایجاد کند.
تعداد متخلفان در اصناف اندک و اکثر کسبه قانونمدار هستند
حسین طاهرمحمدی هم در این همایش با اشاره به جایگاه قابل اهمیت اصناف، تاکید کرد: جامعه صنفی در تمامی ادوار، پشتوانه و همراه نظام بودهاند و در پیروزی انقلاب نیز نقش موثری داشتهاند.
وی نقشآفرینی اصناف را در دوران دفاع مقدس، بحرانها و آسیبهای اجتماعی، اثرگذار توصیف کرد و یادآور شد : این جهادگران عرصه اقتصادی در بحران کرونا نیز از هر گونه اقدامی حتی مال و جان خود کوتاهی نکردند و علیرغم تعطیلی واحدهای خود با کمکهای مومنانه، همراه مردم و نظام بودند.
طاهرمحمدی اصناف را جهادگران عرصه اقتصاد دانست و در عین حال عنوان کرد: این قشر از جامعه در شرایط سخت اقتصادی و در بحبوحه تحریمها و مشکلات از هیچ کوشش و تلاشی برای حفظ نظام و آبادانی کشور دریغ نکردهاند و بر همین اساس، اصناف در سایه تأسی از مقام معظم رهبری، افق پیش روی خوبی خواهند داشت.
رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به وجود حلقه مفقوده تولید و عرضه، یادآور شد: بخشی از این مسئله باید توسط اتاق اصناف ایران، احصا و یک شبکه منسجم ایجاد شود.
وی در ادامه با اشاره به بازرسیهایی که در طول سالهای گذشته در حوزه اصناف صورت گرفته است، گفت: اتاقهای اصناف کشور علیرغم مشکلات عدیده از محل سایر منابع خود در حوزه بازرسی هزینه کردهاند، ضمن آن که در مجموع تعداد متخلفان اندک است و اکثر کسبه قانونمدار هستند.
طاهرمحمدی بازرسیهای سنتی را جوابگوی وضعیت فعلی بازار ندانست و بیان کرد: بازرسیها باید هوشمند و هدفمند باشد تا نتایج ملموسی برای واحدهای صنفی حاصل شود.
رئیس اتاق اصناف ایران عملکرد اصناف در حوزه بازرسی را با توجه به ظرفیتهای موجود، مطلوب ارزیابی کرد و گفت: جامعه صنفی کشور در بحران کرونا به صورت میدانی در صحنه حضور فعال داشتند.
وی به مالیات به عنوان یکی از مشکلات این روزهای اصناف یاد کرد و تصریح کرد: در طول چند وقت اخیر با پیگیریهای متعدد و جلسات مکرر با سازمان امور مالیاتی، ابهامات و مشکلات کسب و کارهای صنفی در حوزه مالیات بر درآمد سال ۱۴۰۱ مطرح شده و علاوه بر تمدید مهلت قانونی ارائه اظهارنامه مالیاتی، خواستار آن بوده ایم که این سازمان در چارچوب قانون، حداکثر همکاری را در نحوه تعیین و محاسبه مالیات داشته باشند.
طاهرمحمدی، شفافسازی را یکی از برنامههای اصلی اتاق اصناف ایران تلقی کرد و یادآور شد که برای اولین بار، مصوبات هیئت رئیسه اتاق اصناف ایران در دسترس اعضای هیئت نمایندگان اجلاس قرار خواهد گرفت. وی همچنین با بیان اینکه پیشنهادی را اتاق اصناف ایران به وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی برای تعدیل مالیات سال ۱۴۰۱ ارائه کرده است که در حال پیگیری آن هستیم،
وی به بازرسیها و برخورد با برخی تخلفات احتمالی در واحدهای صنفی هم اشاره کرد و گفت: هر چند تعداد بازرسیها نسبت به واحدهای صنفی بسیار کم است، اما بازار را رصد و کنترل میکنیم. رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به استفاده از بازرسیهای هوشمند گفت: بازرسیهای چندگانه از واحدهای صنفی آرامش از آنها گرفته که باید ساماندهی شود.
طاهرمحمدی به مشاوران املاک بدون پروانه هم اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون نظام صنفی با املاک بدون پروانه برخورد و آنها را تعطیل میکنیم.
اصناف خودکار ، خودباور و بازار سنج
علیرضا رعنایی، رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس هم گفت: ما اصنافیها، خودباور و خودکار بوده و خودمان بازارسنج هستیم و همراه با دولت به مردم خدمت میکنیم. وی ادامه داد: انتظاری که از دولت داریم این است که در تصمیم گیریها از اصناف نظرخواهی کند تا رضایت خاطر شهروندان و اصناف حاصل شود.
رعنایی به نوسانات بازار هم اشاره کرد و گفت: اگر تولید نباشد تورم بیشتر میشود و باید بدانیم که کاسب گران فروش نیست، اما وقتی گران بخرد، چه میتواند کند. رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس تاکید کرد: سال سختی پیش رو داریم و در سال مهار تورم و رشد تولید از سازمان صمت فارس توقع داریم تا از عرصه تولید بیشتر حمایت کند.