به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، مویسیلوویچ جمعه با درخواست از نیروهای صلحبان ناتو (کیفور) و سایر نهادهای بینالمللی گفت: به فرماندهی کیفور اطلاع دادم که ما حوادث این منطقه را با نگرانی زیادی دنبال میکنیم و خواستار اتخاذ تدابیر فوری برای حفاظت از مردم صرب هستیم.
وی افزود: امروز کاملا آشکار شده که جامعه بینالمللی به تعهدات خود عمل نمیکند.
مویسیلوویچ با اشاره به احتمال ورود ارتش صربستان به این مساله گفت: نیروهای مسلح صربستان اگر دستوری دریافت کنند، مطابق قانون اساسی و منشور سازمان ملل، وظیفه خود را در ارتباط با این بحران امنیتی انجام خواهند داد.
آنجلو میشل ریستوچیا فرمانده نیروهای ناتو موسوم به کیفور دوشنبه گفت: ما برای مقابله با هر شرایطی برنامهریزی میکنیم. به همین دلیل است که نیروهای بیشتری دریافت کردهایم.
وی با تاکید بر اینکه اوضاع در کوزوو هنوز بسیار پرتنش است، اظهار کرد: در حال حاضر، راه حلی نظامی برای این وضعیت وجود ندارد زیرا تنها راه حل یک تصمیم سیاسی مبتنی بر اراده طرفها برای عادیسازی روابط است. اما قبل از هر چیزی باید تنشزدایی انجام شود.
ناآرامیها در شمال کوزوو اخیرا پس از آن شدت گرفت که مقامهای منتخب آلبانیاییتبار در منطقهای که اکثریت آن صربتبار هستند، برای کار وارد ساختمانهای شهرداری شدند.
صربها انتخابات محلی در شمال کوزوو را تحریم کرده بودند اما انتخابات برگزار شد و نامزدهای آلبانیاییتبار توانستند به پیروزی برسند. صربهای محلی در این امر حمایت بلگراد را دارا هستند و اعلام کردهاند که شهرداران آلبانیایی را به رسمیت نمیشناسند.
در پی درگیریهایی که ایجاد شد حدود ۳۰ نیروی ناتو که برای حفاظت از ساختمانهای دولتی وارد عمل شده بودند، زخمی شدند. همچنین ۴۲ معترض نیز مجروح شدند.
پس از آن ناتو تصمیم گرفت تا ۷۰۰ نیروی دیگر نیز به کوزوو اعزام کند.
صربها که اکثریت جمعیت منطقه شمالی کوزوو را تشکیل میدهند، همچنان اعلام استقلال سال ۲۰۰۸ کوزوو از صربستان را نمیپذیرند و با گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ در سال ۱۹۹۹ بلگراد را پایتخت خود میدانند.