تهران – ایرنا – لی چیانگ نخست وزیر چین در دیدار خود با شهباز شریف همتای پاکستانی گفت: چین آماده توسعه همه جانبه مشارکت استراتژیک خود با پاکستان و برقراری روابط نزدیک تر در دوره جدید روابط دو کشور است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، لی در دیدار با شریف در حاشیه اجلاس سران برای پیمان مالی جدید جهانی در پاریس اعلام کرد: چین آماده ادامه همکاری با پاکستان برای پیشبرد مشترک ابتکار کمربند و جاده است.

وی همچنین بر ضرورت پیشبرد پروژه‌های بزرگ زیرمجموعه کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) به طور مشترک با هدف به توسعه اقتصادی و اجتماعی دو کشور تاکید کرد.

لی یادآور شد: چین و پاکستان همیشه با یکدیگر روابط صمیمانه ای داشته اند، به یکدیگر اعتماد داشته اند و فراز و نشیب های مشترکی داشته اند. وی خاطرنشان کرد: چین به حمایت قاطع از پاکستان در حفاظت از حاکمیت، استقلال ملی و تمامیت ارضی این کشور، پیگیری مسیر توسعه متناسب با شرایط ملی و دستیابی به ثبات، توسعه و شکوفایی پاکستان ادامه خواهد داد.

نخست وزیر چین خاطرنشان کرد که امسال دهمین سالگرد طرح کمربند و جاده پیشنهاد شده توسط رئیس جمهور چین شی جین پینگ و نیز دهمین سالگرد راه اندازی کریدور اقتصادی چین و پاکستان است.

لی چیانگ تاکید کرد: چین مانند همیشه از پاکستان در تسریع توسعه اقتصادی و افزایش ظرفیت آن برای توسعه پایدار حمایت خواهد کرد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: پکن امیدوار است طرف پاکستانی قاطعانه و به طور مؤثر انواع سازمان های تروریستی داخلی را سرکوب کند و امنیت نهادها و پرسنل چینی را در پاکستان تضمین کند. و اضافه کرد: دو طرف باید به طور مشترک از عدالت بین المللی حمایت و از منافع مشترک چین و پاکستان و همچنین سایر کشورهای در حال توسعه محافظت کنند.

شریف نیز به نوبه خود گفت که پاکستان و چین دوستانی برای همه فصول و برادرانی آهنین هستند و دوستی بین دو کشور ناگسستنی است.

نخست وزیر پاکستان با اشاره به اینکه اسلام آباد از حمایت بزرگ چین از تلاش‌های پاکستان در مبارزه با همه‌گیری کرونا و توسعه اقتصادی آن قدردانی می‌کند، گفت: پاکستان به اصل چین واحد پایبند بوده و قاطعانه از چین در حفاظت از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود حمایت می‌کند.

شریف همچنین خاطرنشان کرد پاکستان با هرگونه تلاش برای مهار یا سرکوب چین مخالف است و در کنار چین آماده حمایت متقابل از یکدیگر در امور چندجانبه است.

پیش از این، روز سه شنبه، چین و پاکستان قراردادی به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار برای ساخت نیروگاه هسته ای ۱۲۰۰ مگاواتی امضا کردند که توسط نخست وزیر پاکستان اعلام شد.