به گزارش گروه جامعه ایرنا، تولید کیت ژنتیک و برخی تجهیزات و دستگاه های تخصصی سازمان پزشکی قانونی از افتخارات این سازمان است که در سالهای اخیر و با اصل اعتماد به جوانان نخبه محقق شد.
نقطه آغاز تولید کیت ژنتیک از آزمایشگاههای پزشکی قانونی استان گیلان بود، شاید در ابتدای امر و زمانی که دو جوان نخبه در استان گیلان موضوع تولید کیتهای ژنتیک را مطرح کردند کمتر کسی تصور میکرد این امر مهم به نتیجه برسد اما با همت و تلاش این آنها و حمایت سازمان پزشکی قانونی از آنان، موضوع تولید و بومیسازی کیتهای ژنتیک در کشور محقق شد.
سازمان پزشکی قانونی کشور با تبعیت از بیانات رهبر معظم انقلاب، اصل اعتماد به جوانان و حرکت در مسیر خودکفایی را در دستور کار خود قرار داده و در همین راستا موفق به ساخت و ارتقا کیتهای ژنتیک و تولید و بومی سازی دستگاههایی همچون هموژنایزر و دستگاه نمونهگیر خودکار شده است.
کیتهای ژنتیک تولید شده در این سازمان اکنون در بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران مورد استفاده قرار می گیرد که علاوه بر سرعت بخشیدن به خدمات، صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی را نیز به همراه داشته است.
رونمایی از نسخه جدید کیتهای ژنتیک
در هفتمین همایش سراسری طب و قضا همزمان با هفته قوه قضاییه و در روزهای چهارم و پنجم تیر ماه که در تهران برگزار می شود از نسخه جدید کیتهای ژنتیک رونمایی خواهد شد.
تا سال آینده کشور در حوزه مواد مصرفی آزمایشگاه ژنتیک خودکفا میشود
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به بومی سازی و تولید مواد مصرفی آزمایشگاه های ژنتیک گفت: با توجه به روند کنونی تولید تجهیزات آزمایشگاههای ژنتیک در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، پیش بینی می شود تا هفته قوه قضاییه سال آینده، کشور در این حوزه کاملا خودکفا شود.
عباس مسجدی افزود: با بومی سازی محصولات جدید آزمایشگاهی که در هفته قوه قضاییه امسال رونمایی می شود تنها ۵ محصول دیگر نیاز است تا در بخش مواد مصرفی آزمایشگاه ژنتیک، کشور را به خودکفایی کامل برسانیم.
وی ادامه داد: با توجه به روند فعلی در پیش گرفته شده در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی و تلاش و همت نخبگان جوان آن پیش بینی می شود تا هفته قوه قضاییه سال آینده در زمینه مواد مصرفی آزمایشگاه های ژنتیک در کشور به خودکفایی کامل دست یابیم.
با توجه به روند کنونی تولید تجهیزات آزمایشگاه های ژنتیک در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، پیش بینی می شود تا هفته قوه قضاییه سال آینده، کشور در این حوزه کاملا خودکفا شودمسجدی با اشاره به رونمایی از محصولات جدید بومی سازی شده در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی اظهار داشت: در هفته قوه قضاییه و با حضور رییس محترم این قوه محصولات جدید بومی سازی شده سازمان شامل دستگاه اتوسمپلر (نمونه گیر خودکار)، نسخه جدید کیت های ژنتیک و کارت نگهداری نمونه های زیستی رونمایی و در آزمایشگاه های ژنتیک به کارگیری می شود.
وی ادامه داد: به منظور حرکت در مسیر و با تأکید بر اصل خودباوری و اطمینان به جوانان، شورای راهبردی بومی سازی تجهیزات در سازمان پزشکی قانونی ایجاد شده است که در شرایط اعمال تحریم های ظالمانه علیه کشورمان توانسته با تولید تجهیزات و امکانات مورد نیاز، کار رسیدگی به پرونده های مراجعین را بدون وقفه و خلل به انجام برساند.
مسجدی افزود: تلاش سازمان پزشکی قانونی کشور حرکت مستمر در جهت رشد و تعالی سازمانی و مجهز شدن به دانش و مهارت روز دنیا است که نتیجه آن اظهار نظرهای علمی و استاندارد برای ارائه نظرات کارشناسی به دستگاه قضاست.
وی خاطرنشان کرد: چشم انداز سازمان تبدیل شدن به مجموعه ای مقتدر در دستگاه قضاست و مولفه اول برای به دست آوردن این اقتدار توانمند شدن است و در جهت رسیدن به این توانمندی لازم است تا در مرز علم حرکت کند در حوزه های نظری و عملی دائماً به توانمندی های خود بیفزاید.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور مولفه دیگر برای رسیدن به اقتدار را نیروی انسانی کارآمد عنوان کرد و گفت: تلاش مجموعه آموزشی سازمان ارتقای کارآمدی نیروی انسانی به ویژه پزشکان و کارشناسان حوزه های فنی است زیرا کارآمدی نیروی انسانی و استفاده از علم و فناوری موجب ارتقا و تعالی سازمان می شود.
تلاش سازمان پزشکی قانونی کشور حرکت مستمر در جهت رشد و تعالی سازمانی و مجهز شدن به دانش و مهارت روز دنیا است که نتیجه آن اظهار نظرهای علمی و استاندارد برای ارائه نظرات کارشناسی به دستگاه قضاست
وی خوب کار کردن همه اجزای سازمان، رعایت اصل صداقت، توجه به معنویت و عدم تأثیرپذیری از صاحبان قدرت را از دیگر مولفههای رسیدن به اقتدار عنوان کرد که در سازمان پزشکی قانونی کشور مورد توجه قرار دارد.
مسجدی به برخی مأموریت ها و اقدامات سازمان در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: مهمترین مأموریت پزشکی قانونی کارآمدکردن سازمان، مواجهه فعال با مشکلات و موانع موجود در مسیر خدمت رسانی، تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت و مدیریت جهادی برای تکریم مردم است زیرا عمده ۲ میلیون پرونده مورد بررسی در سازمان در طول هرسال متعلق به مراجعان دردمندی و آسیب دیده ای است که باید مورد احترام قرار گیرند.
تشکیل دانشکده پزشکی قانونی یکی از مهم ترین مسائل برای این مجموعه علمی و تخصصی است و تا کنون تلاش های زیادی برای رفع موانع قانونی موجود در این مسیر صورت گرفته که با وجود قول های مساعد وزارت بهداشت و برخی دستگاه های ذی ربط هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
وی توافق با وزارت بهداشت برای جذب دانشجوی پزشکی را از دیگر اقدامات سازمان عنوان و تصریح کرد: یکی از مشکلات سازمان کمبود نیروی متخصص و پزشک و نبود مرکز پزشکی قانونی در ۱۵۰ شهرستان کشور است که با وجود داشتن مرکز قضایی فاقد مرکز پزشکی قانونی هستند، طی توافقات صورت گرفته با وزارت بهداشت موفق به جذب ۶۹ دانشجوی پزشکی برای شهرستان های محروم و ارائه خدمت آنان بعد از اتمام تحصیلات در شهرستان های مورد نیاز پزشکی قانونی شدیم.
مسجدی کمبود نیروی پزشک در این سازمان را ناشی از سختی کار و کمبود حقوق و مزایا عنوان کرد و گفت: سختی و صعوبت کار در پزشکی قانونی و در کنار آن نبود مشوقها و پرداختیهای مناسب مانع حضور پزشکان در این سازمان شده است و در بسیاری از آزمونهای استخدامی یا داوطلبی وجود ندارد و یا آنکه با مشاهده نوع کار از ادامه همکاری انصراف میدهند.
وی خواستار توجه بیشتر مسئولان ذی ربط به این مشکل سازمان و در نظر گرفتن مشوقها و امتیازاتی برای جذب پزشکان در مجموعه پزشکی قانونی شد.