سمنان- ایرنا- مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: حیوان‌گزیدگی در شهرستان‌های زیرمجموعه این دانشگاه طی سال‌های اخیر روند افزایشی داشته است که عمده دلیل آن افزایش تعداد سگ‌های ولگرد محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدناصر رهبر روز شنبه به خبرنگاران افزود: سال های اخیر آمار حیوان گزیدگی روند افزایشی داشت، به طوری که تعداد افراد حیوان‌گزیده در سال ۱۳۹۹ یکهزار و ۳۷۰ نفر، در سال ۱۴۰۰ یکهزار و ۷۷۰ نفر و سال ۱۴۰۱ یکهزار و ۹۹۶ نفر در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ثبت شد.

وی درباره انتقال بیماری از سگ به انسان، گفت: در کنار خطر حمله سگ‌های ولگرد و بدون صاحب به افراد مختلف و ایجاد جراحت و حتی مرگ‌ومیر، شایع‌ترین بیماری‌هایی که می‌تواند از سگ به انسان در منطقه استان سمنان انتقال یابد ۲ بیماری‌ هاری و سالک است.

رهبربا بیان اینکه تعداد بیماری‌هایی که از طریق سگ به انسان منتقل می‌شود بسیار زیاد است و ازجمله آن‌ها بیماری‌های انگلی و قارچی است، گفت: این بیماری‌ها البته در منطقه استان سمنان به دلیل مسائل بهداشتی خیلی کمتر دیده می‌شود.

وی افزود: بیماری هاری، یکی از بیماری‌های کشنده است که بیشتر از طریق سگ و گربه به انسان منتقل شده و در صورت تزریق نکردن واکسن، منجر به مرگ مبتلایان می‌شود.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، درباره کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد و بدون صاحب، اظهار داشت: کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد سال‌های قبل با اتلاف آن‌ها انجام می‌شد که متولی این امر شهرداری‌ها بودند که با کمک نیروی انتظامی این اقدام انجام می شد و دانشگاه علوم پزشکی نقش ناظر داشت.

رهبر تصریح کرد: امروزه رویکرد اتلاف به رویکرد زنده گیری و عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد و بدون صاحب تبدیل‌شده است که بر اساس ابلاغیه و دستورالعمل‌های موجود این امر نیز توسط شهرداری‌ها باید انجام شود و پس از زنده گیری این سگ‌ها باید نگهداری شوند.

وی با اشاره به هزینه بالایی که بحث نگهداری این حیوانات به دنبال دارد، گفت: بر اساس دستورالعمل وظیفه دانشگاه علوم پزشکی در زمینه زنده گیری نیز نظارت است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه با اشاره به انتقال بیماری‌هایی نظیر هاری از سگ به انسان، بیان کرد: همه‌ساله مواردی از تزریق واکسن در مراکز بهداشتی تحت پوشش دانشگاه انجام می‌شود.