به گزارش ایرنا، حمید رضا شیخی روز شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر افزود: اجرای این طرح براساس رویکرد مردم پایه، مردممحور، روستا پایه و روستامحور برنامهریزی شده است و ایجاد گفتمانهای موثر در حوزه مواد مخدر و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از آن بخش عمده فعالیت این طرح است.
وی اظهار داشت: طرح یاریگران زندگی در روستاها از پارسال در استان آغاز شد و مقدمات اجرای طرح انجام شده است و کانون یاریگران در روستاها با همکاری بخشداران، دهیاریها و فرمانداریها فعال شده است.
شیخی با اشاره به اهمیت پیشگیری از اعتیاد در سطح استان افزود: طرح یاریگران زندگی در سال گذشته در یکهزار و ۱۰ واحد آموزشی استان با اعتباری بیش از یک میلیارد تومان اجرا شد و خانه پیشگیری از اعتیاد و کانون یاریگران زندگی نیز در آموزش و پرورش استان فعال شد.
شیخی از اجرای طرح یاریگران زندگی در محیط کاری با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مجتمعهای کارگری و کارگاههای تولیدی که ۵۰ کارگر داشتند، در راستای اقدمات پیشگیرانه در حوزه مبازه با مواد مخدر خبر داد و گفت: ساخت خانه نشاط و ورزش در یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان اردل به صورت پایلوت در سراسر کشور آغاز شده است که برای احداث این خانه ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شد و توسعه این خانه در روستاها در دستور کار قرار دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری در ادامه از واگذاری زمین برای احداث پاسگاه ایست و بازرسی در محور بروجن به لردگان خبر داد و گفت: اعتبار لازم برای راهاندازی این پاسگاه از محل اعتبارات ستاد مبارزه با مواد مخدر و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و و وزارت کشور تامین خواهد شد.
شیخی از راهاندازی مرکز ماده ۱۶(مرکز نگهداری معتادان متجاهر ) که برای درمان اعتیاد خودشان اقدام نمیکنند و همچنین اقدام به مصرف مواد مخد در ملاعام دارند، خبر داد و گفت: این مرکز برای جمعآوری و نگهداری این معتادان فعال خواهد شد.
اقشار مختلف از اقدامات پیشگیری از اعتیاد از سوی بهزیستی بهرهمند میشوند
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به اینکه پیشگیری از اعتیاد در اولویت است، گفت: سازمان بهزیستی در حوزه اعتیاد در ۲ بخش پیشگیری و درمان فعابیت دارد که در حوزه پیشگیری اجرای طرحهای مختلف از جمله طرح کیان، پازک، کارزار رسانهای را در دستور کار قرار دارد.
علی نصیری افزود: هم اکنون طرح پازک در ۱۰ محله، طرح کیان در محیط کاری در ۱۴ محیط کاری و طرح ارتقا توانمندسازی شناختی و رفتاری در هفت محله و طرحهای آسیب شناختی محلی در ۱۳ محله و طرح کازاررسانهای اعتیاد والد آگاه و فرزند ایمن در کل شهرستانهای استان در حال اجراست.
وی از فعال بودن ۱۶ مرکز اقامتی و بازتوانی اعتیاد(کمپ) در سطح استان خبر داد و گفت: پارسال پنج هزار و ۴۰۰ نفر در این مراکز پذیرش شدند.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال وبختیاری به فعال بودن هفت مرکز ام.ام.تی خصوصی و دولتی اشاره کرد و گفت: ۲ هزار و ۳۸۲ نفر در این مراکز درمان شدند که در مرکز دولتی سه برابر ظرفیت پذیرش شده است و هماکنون ۲۳ تیم اجتماع محور در استان فعال است.
به گزارش ایرنا، ۳۰ خرداماه تا پنجم تیرماه به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.