تهران- ایرنا- معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا با تاکید بر این که موضوع تنظیم گری سازمان صدا و سیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر دارای مبانی قانونی است و امر جدیدی نیست، گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دو نماینده در هر یک از شوراهای مجوز تولید و مجوز پخش ساترا خواهد داشت.

محمد صادق افراسیابی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص ماده واحده تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی را یک تقسیم کار میان وزارت فرهنگ و صداوسیما خواند و توضیح داد: این دو مجموعه که دو تنظیم گر اصلی حوزه محتوای فضای مجازی هستند برای هماهنگی بیشتر به چنین تقسیم کاری نیاز داشتند.

وی افزود: موضوع تنظیم گری سازمان صدا و سیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر دارای مبانی قانونی است و امر جدیدی نیست. از سال ۱۴۰۰ در قانون بودجه سالانه کشور تکلیف این حوزه بر عهده سازمان صدا و سیما قرار گرفته است و برای انجام ماموریت‌های صدا و سیما در حوزه تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر بودجه ای به صورت سالانه تخصیص داده می‌شود. بنابراین اشخاصی که ادعا می‌کنند که از فردای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار است صدا و سیما مسئول تنظیم گری نمایش خانگی باشد احتمالا اطلاعات دقیقی ندارند.

افراسیابی تاکید کرد: آنها دقت نمی‌کنند که از سال ۱۴۰۰ تا کنون طبق قانون بودجه سالانه مصوب مجلس شورای اسلامی تا کنون تنظیم گر حوزه نمایش خانگی سازمان صدا و سیما بوده است و اگر امروز حدود ۴۰۰ سکو در حوزه صوت و تصویر فراگیر فعالیت دارند این سکوها با مجوز صدا و سیما فعالیت می‌کنند. اگر شاهد پخش سریال های نمایش خانگی هستیم این سریال ها عمدتا مجوز دارند و از ساترا به عنوان نماینده سازمان صدا و سیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر مجوز دارند. بنابراین به نظر می‌رسد عمده جو سازیهای برخی رسانه های خاص پیرامون مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف عملیات روانی و تخریب دولت سیزدهم و سازمان صدا و سیما است.

به نظر می‌رسد عمده جو سازی‌های برخی رسانه های خاص پیرامون مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف عملیات روانی و تخریب دولت سیزدهم و سازمان صدا و سیما است

به گفته معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا، صدور مجوز، نظارت و بازبینی مقررات تبلیغات در حوزه صوت و تصویر فراگیر بر عهده صدا و سیما است اما برای عدم بروز اختلاف و هماهنگی بین دستگاهی، دو نماینده وزیر ارشاد در شورای مربوط به آن حضور خواهند داشت. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دو نماینده نیز در هر یک از شوراهای مجوز تولید و مجوز پخش ساترا خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، بر اساس مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صدور مجوز و نظارت بر حوزه کتاب، موسیقی، تبلیغات و بازی‌های رایانه‌ای به طور کلی برعهده وزارت ارشاد است. همچنین صدور مجوز و نظارت بر حوزه خبرگزاری ها نیز برعهده وزارت ارشاد خواهد بود.

صدور مجوز، نظارت و رگلاتوری (تنظیم‌گری) رسانه‌های «کاربر محور» (مانند آپارات، نماشا و تماشا) و «ناشر محور» (VODها) و شبکه نمایش خانگی و مجوزها در زمینه تولید سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی برعهده صدا و سیما است.

برچسب‌ها