به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، کاظم غریبآبادی امروز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با موضوع هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی و بزرگداشت شهدای هفتم تیر، اظهارداشت: وضع تحریمهای یکجانبه ظالمانه غیرقانونی علیه مردم ایران یکی از جنایات آمریکاست؛ آمریکا گستردهترین تحریمهای ظالمانه را علیه مردم ایران وضع کرد.
وی افزود: به گفته حقوقدانان برجسته باید به تحریمها به مثابه یک صلاح جنگی نگاه کرد؛ اینگونه نیست که یک نرم افزار باشد بلکه سخت افزار علیه بشریت است و شاید از طریق بکارگیری سلاح، جان تعداد کمی از افراد گرفته شود اما تحریمها نه تنها جان تعداد بیشتری گرفته میشود بلکه در حوزههای مختلف آسیبهای فراوان وارد میکند.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه درباره سایر اقدامات جنایتکارانه یادآور شد: در ماه تیر شاهد جنایات مختلف رژیم آمریکا علیه ایران بودهایم، ۶ تیر گروه منافقین با قرار دادن یک بمب در ضبط صوت مقابل رهبر معظم انقلاب قصد جان ایشان را داشتند.
غریبآبادی اضافه کرد: همچنین نمونه دیگر از اقدامات تروریستی حادثه هفتم تیر سال ۶۰ اقدام تروریستی دیگری بود که منجر به شهادت شهید بهشتی و ۷۲ نفر دیگر شد و بمباران شیمیایی سردشت که که بیش از ۱۱۰ هموطن کرد و مظلوم ما را شهید کرد.
وی ادامه داد: معتقدیم که آمریکا در بسیاری از اقدامات تروریستی نقش داشته است زیرا بسیاری از این گروهکها توسط آمریکا به وجود آمده است؛ بنابراین مسئولیت هرگونه عملیات تروریستی متوجه آمریکا است.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه یادآورشد: در این راستا باید گفت که در دادگاه لاهه مشخص شد که برخی از کشورهای غربی و از جمله آمریکا سلاحهای شیمیایی را در اختیار صدام قرار داد.
غریبآبادی ادامه داد: شهادت شهید صدوقی در ۱۱ تیر سال ۶۱ توسط منافقان از دیگر اقدامات جنایتکارانهای بود که صورت گرفت همچنین حادثه سرنگونی هواپیمای مسافربری با ۲۹۰ سرنشین را میتوان اوج کینهتوزی رژیم آمریکا دانست که مدال شجاعت را به فرمانده ناوی که هواپیمای ایران را زده بود، اعطا کرد.
وی با بیان اینکه آمریکا مرتکب جنایات بسیاری علیه مردم ایران شده است و همواره خود را حامی حقوق بشر معرفی میکند، گفت: آمریکا به دنبال تجزیه ایران بود است، گروهک منافقین ۱۷ هزار ایرانی را به شهادت رساند که در این خصوص به کشورهای غربی هشدار دادیم که این منافقین به شما هم رحم نخواهند کرد.
معاون امور بینالملل قوه قضائیه ادامه داد: منافقان در فرانسه و آلبانی هم حوادثی را به وجود آوردند، در ۶ ماهه گذشته اعضای این سازمان تروریستی با افتخار اعلام کردهاند که ۱۷ هزار نفر را کشتهاند.
غریبآبادی افزود: ایران برای رهایی منطقه از وجود گروهکهای تروریستی اقدامات بسیاری انجام داد اما رژیم آمریکا در مقابل حاج قاسم سلیمانی و یاران او را به شهادت رساند.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۵ میلیون نفر توسط آمریکا کشته شدهاند، اضافه کرد: از این میانه ۲۷ میلیون نفر آنها سرخ پوستان هستند و ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را در جنگ ویتنام کشته شدند، همچنین در کوبا، مکزیک، عراق، افغانستان هم کشتار و جنایات بسیاری علیه بشریت انجام شد.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه با بیان اینکه تاریخ آمریکا مملو از اقدامات سیاه است، گفت: حمایت آمریکا علیه اسرائیل، نقض حقوق بشر علیه زنان، رنگین پوستان و زندانیان نمونههای دیگری از نقض حقوق بشر توسط آمریکا است.
غریبآبادی افزود: سالانه چهار هزار نفر در زندانهای آمریکا جان خود را از دست میدهند، بنابراین باید گفت آمریکا صلاحیت صحبت درباره حقوق بشر را ندارد.
وی همچنین به تشریح برنامههای هفته حقوق بشر آمریکایی پرداخت و اظهار کرد: ستاد برگزاری این مراسم در تهران و مراکز سایر استانها و شهرستانها تشکیل شده و در این خصوص با سازمانها و نهادهای مربوطه جلساتی برگزار شده است.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه ادامه داد: روز دوشنبه ۵ تیر قرار است که مراسمی در مسجد ابوذر برگزارشود، همچنین مراسم بزرگداشت شهدای هفتم تیرماه صبح چهارشنبه ساعت ۹ و نیم صبح در چهارراه سرچشمه برگزار میشود.
غریبآبادی عنوان کرد: مراسم دعای عرفه در مزار شهدای هفتم تیر ساعت ۱۵ برگزار میشود، همچنین با وزارت آموزش و پرورش جهت انتشار جنایات آمریکا در کتب درستی صورت هماهنگی لازم صورت گرفته است.
وی افزود: مراسم گرامی داشت شهید کچوئی در روز ۸ تیر در زندان اوین و زندان کرج و همچنین در شهرستان سردشت مراسم ویژهای برای قربانیان و مصدومان سلاحهای شیمیایی برگزار میشود.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه گفت: امیدواریم روشنگری درباره جنایات آمریکا فراتر از مرزهای ایران و در سطح بینالمللی دیده شود، چراکه آمریکا بزرگترین جنایات علیه بشریت را انجام داده است و باید پاسخگوی اقدامات خود باشد اما به دلیل سیاسی کاری برخی کشورها و سازمانها این پاسخگویی انجام نشده است.
غریبآبادی با تاکید بر اینکه پیش از آغاز تحریمهای آمریکا علیه ایران، ادبیات حقوقی بینالمللی در این خصوص وجود نداشت، گفت: تحریمهای یکجانبه گسترده علیه جمهوری اسلامی ایران از یک دهه قبل آغاز شد و حقوقدانان ادبیات مناسبی درباره تحریمهای یکجانبه نداشتند و ایران در این خصوص اقدامات بسیار موثری را انجام داده است.
وی با بیان اینکه شعار هفته حقوق بشر آمریکایی ترور، تحریم و توحش است، گفت: این سه کلید واژه، ماهیت حقوق بشر آمریکا را نشان میدهد بنابراین تصمیم بر این بود که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته باشد.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره مواضع ایران مقابل منافقین اظهار کرد: موضع ما در مقابل منافقین کاملاً روشن است، گروهک منافقین از خوی تروریستی خود دست برنداشته است بنابراین کشورهای میزبان منافقین باید برای حمایت از آنها پاسخگو باشند.
غریبآبادی یادآورشد: از این کشورها انتظار داریم انتظار داریم که منافقین را نه تنها از کشور خود اخراج کنند بلکه آنها را به دادگاههای عدالت معرفی کنند تا به سزای اعمال خود برسند. ما به اقدامات قضائی خود ادامه میدهیم چراکه هیچ تروریستی نباید امنیت داشته باشد.
وی همچنین درباره افشای جنایات آمریکا به سایر زبانها و برای سایر کشورها توضیح داد:کشورهای متعددی قربانی جنایات آمریکا هستند که ارتباطات خوبی با این کشورها داریم، در حوزه تحریم یکجانبه نشستهای مختلفی با حضور بیش از ۳۰ کشور با هماهنگی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.
غریبآبادی با بیان اینکه بسیاری از اندیشمندان غربی هم برنامههای بسیاری را علیه جنایات آمریکا اجرا کردهاند، افزود: پژوهشگران، ملتها باید از جنایات آمریکا باخبر باشند.