به گزارش ایرنا «محمد فرشکاران» روز یکشنبه در شورای اداری مراغه اظهار کرد: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، رشد اقتصادی استان در سال گذشته ۴.۹ درصد و همردیف با متوسط کشور بوده است که آثار آن به تدریج مشخص میشود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی اضافه کرد: این رشد اقتصادی نشان میدهد که سرانه درآمدی استان به متوسط سرانه درآمدی کشور نزدیکتر میشود و به نوبه خود روی رفاه عمومی استان تاثیرگذار خواهد بود.
به گفته وی سفر اول رییسجمهور به استان ۲۲.۷ همت اعتبار و ۱۸۸ مصوبه به ارمغان آورد که ۴۴ مصوبه از این تعداد به موضوع های کسب مجوز و ۱۴۴ مصوبه به تکمیل طرحهای بالای ۱۶ سال مربوط بود.
«فرشکاران» با اشاره به اینکه در سال گذشته به واسطه تلاش و پیگیری استاندار آذربایجانشرقی، بودجه استان از برنامه و بودجه بیش از ۱۰۰ درصد جذب شد، اضافه کرد: در سال جاری نیز به دنبال جذب حداکثری اعتبارات هستیم تا بخش دیگری از پروژهها تکمیل شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی با اشاره به برخی دیگر از آثار سفرهای استانی بیان کرد: تسهیل امور، تجمیع منابع، توانافزایی و نشان دادن اهمیت طرحها به تصمیمگیران کشوری از جمله این برکتهاست و از دیگر مزیتها نیز میتوان به جذب اعتبارات ملی با حضور وزرا اشاره کرد.
وی به اهمیت جذب سرمایهگذاران نیز اشاره کرد و ادامه داد: در سفر دوم رییسجمهور به استان ۲۲۰ همت تفاهمنامه سرمایهگذاری در زمینههای مختلف منعقد شد که بخش قابل توجهی از آنها به حوزه مس مربوط است.
«فرشکاران» اضافه کرد: صنعت مس برای استان از اهمیت ویژه برخوردار است و در فاصله دو سفر رییسجمهور به استان، فرآیندهای اداری استقلال مس آذربایجان طی شد که توسعه صنایع بالادستی و پاییندستی آن را در پی خواهد داشت و تاثیر اقتصادی خودش را در استان نشان خواهد داد.
هیچیک از شهرستانهای آذربایجانشرقی از برکات سفر بیبهره نیست
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی بیان کرد: برشهای استانی در دور دوم از سفر رییسجمهور به استان مشخص است و هیچیک از ۲۱ شهرستان استان از برکات این سفر بینصیب نیست.
به گفته «فرشکاران» اعتبارات سفر استانی رییسجمهور در برخی از شهرستانهای دارای پروژههای ملی به ویژه در حوزه راه بیشتر است.
۶۶۸ میلیارد تومان در دور اول سفر به مراغه اختصاص یافت
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی گفت: در دور نخست از سفر رییسجمهور به استان طی سال گذشته، ۶۶۸ میلیارد تومان برای بهسازی راهها، توسعه راههای روستایی، آزادراه مراغه – هشترود، اصلاح نقاط حادثهخیز و نوسازی مدارس اختصاص یافت که تاکنون ۲۸۶ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.
«فرشکاران» ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نیز همین روند تخصیص اعتبار طی میشود و اعتبارات بر اساس آمایش سرزمین و برنامهریزی، برای التیام دردهای گذشته و توسعه شهرستانها و استان اختصاص مییابد.
توزیع متوازن اعتبارات استانی مورد توجه قرار دارد
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی با تاکید بر توزیع اعتبارات عمومی استان با توجه به آمایش سرزمین و به صورت متوازن، بیان کرد: غرب و شرق استان چهره متفاوت دارد و مدار توسعه برخی از شهرستانها از استان نیز عقبتر است.
«فرشکاران» افزود: اقتصاد استان زمانی خودش را نشان میدهد که توسعه متوازن باشد و مهاجرت کاهش یابد؛ بر همین راستا مراغه و محرومیتزدایی از برخی مناطق آن نیز مورد توجه قرار دارد.
مراغه ۴۸ طرح نیمهتمام و در حال اجرا دارد
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی بیان کرد: مراغه ۴۸ پروژه نیمهتمام و در حال اجرا دارد که امیدواریم امسال تکمیل بخشی از آنها در سایه همگرایی مسئولان جهادی در اولویت قرار گیرد.
«فرشکاران» در خصوص اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی مسیر سلامت مراغه که تاکنون تزریق نشده است، افزود: اعتبارات سفر در دور اول سفر رییسجمهور به استان به پروژههای بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی اختصاص یافت و در دور دوم نیز شرایط اجتماعی مورد توجه قرار گرفت و محدودیت پیشرفت ۷۰ درصدی در برخی از موارد اعمال نشد.
به گزارش ایرنا در شورای اداری مراغه برخی از مسئولان نیز نیازها و مطالبههای مربوط به سازمان مدیریت و برنامهریزی استان را در میان گذاشتند.