به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد قرهخانی روز یکشنبه در جلسه بررسی خدمت رسانی به عشایر اظهار داشت: انتقال کانکس شبکه بهداشت، انجام اقدامات لازم برای استقرار صحیح زنبورداران، انجام اقدامات لازم به منظور جلوگیری از ورود دام مازاد به دشت لار، پیگیری احداث انبار علوفه برای تامین علوفه دامها، پیگیری در راستای افزایش اعتبار بخش مدیریت چرا و کنترل دام اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان از جمله اقدامات فرمانداری شمیرانات در سال جاری تاکنون برای عشایران دشت لار است.
وی پیگیری تامین یک دستگاه خودرو کمکدار و آمبولانس برای استقرار در دوره کوچ عشایر در دشت لار و مکاتبه با دانشگاه شهید بهشتی و سازمان مدیریت و برنامهریزی مبنی بر لزوم افزایش اعتبارات شکبه بهداشت و درمان شمیرانات در راستای خدمترسانی به عشایر را از دیگر اقدامات فرمانداری شمیرانات در سال جاری تاکنون برای عشایران دشت لار برشمرد.
رئیس اداره امور عشایری شمیرانات نیز در این جلسه اعلام کرد: حدود ۵۵۰ خانوار عشایر از شهرستانهای جنوبی و جنوب شرق استان تهران با ظرفیت حدود ۸۰ هزار دام سبک از نیمه خرداد ماه وارد منطقه ییلاقی لار شدهاند.
محسن بختیاری با بیان اینکه امور عشایری ارائه خدمات متعدد به این قشر زحمتکش را در فصل کوچ و مدت استقرار ایشان وظیفه خود میداند، افزود: از محوریترین پروژهها میتوان به بازگشایی ایلراههای عشایری، توزیع آرد خوراکی جهت طبخ نان عشایر، توزیع سوخت فسیلی تا درب سیاه چادرهای عشایر و استقرار حمامهای خورشیدی در منطقه اشاره کرد.
وی یادآور شد: با توجه به وضعیت اقلیمی شهرستان و بارندگیهای منطقه، بخشی از خطوط انتقال آب دچار انسداد شده بود که اکیپها برای رفع مشکل اعزام و عشایر از آب آشامیدنی سالم بهرمند هستند.
به گزارش ایرنا، پارک ملی لار با ۲۷۷ هزار و ۸۹ هکتار مساحت در دامنه غربی قله دماوند در استانهای مازندران و تهران قرار دارد و نمونهای شاخص از زیستگاههای کوهستانی به شمار میآید.
این پارک از دو اقلیم ارتفاعات فوقانی و مرطوب و سرد تشکیل شده که بارش زیادی را بهصورت برف ایجاد میکند و به دلیل آنکه دارای ویژگیهای خاص و گونههای متنوع گیاهی و جانوری است، تحت حفاظت قرار گرفتهاست. وجود ماهی قزلآلای خال قرمز که از نادرترین گونههای آبزی جهان است اهمیت این مجموعه را دو چندان کرده است.
در سال ۱۳۵۹ با اتمام ساخت سد لار در پارک ملی لار قسمت اعظم اراضی و مراتع دره لار در محدوده آبی دریاچه سد قرار گرفت که از مرتفعترین دریاچههای انسان ساز است.
راههای اصلی ورود به پارک ملی لار از مسیر جاده تهران - آمل پس از ورود به پلور از طریق سه راهی لار که به پست ورودی واحد محیط زیست دلیچای میرسد بوده، و از طریق جاجرود یا گلندرک میتوان وارد جاده سد لار شد و پس از گذشتن از گردنه ایرا به ورودی محیط بانی قوش خانه و سپس کمر دشت رسید.
پوشش گیاهی منطقه از تیپ علفزار مشتمل بر گندمیان پایا و بوته زارها و پوششهای آلپی تشکیل شده و گیاهان دارویی صنعتی و غذایی دره لار نیز متنوع و دارای معروفیت و سابقه طولانی است که میتوان از والک، گلپر، چای کوهی، گل گاوزبان، شیرین بیان، کاسنی، آویشن، پیازک، موسیر، باریجه و قارچ نام برد.
به علت موقعیت ویژه کوهستانی و آب منطقه در فصول مختلف سال پرندگان مهاجر و بومی چون کبک و کبک دری، باکلان، حواصیل سفید و خاکستری، انواع عقاب و از پستانداران میتوان قوچ و میش البرز مرکزی، کل و بز، پلنگ، گرگ، خرس، گراز، شغال و روباه را نام برد که به علت زیستگاههای مناسب از رشد خوبی برخوردارند، برخی از خزندگان، دوزیستان و آبزیان پارک ملی لار نیز عبارتاند از افعی دماوند، افعی البرزی، یلهمار، بزمجه، مارمولک، قورباغه و آبزی معروف منطقه نیز ماهی قزلآلای خال قرمز است.