جواد چهرراضی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کاروانسراها که به ثبت ملی نیز رسیدهاند شامل "سُه"، "دِهلُر" و "چاپارخانه مورچهخورت" است که قدمت آنها به دوران صفویه و قاجاریه بازمیگردد.
وی با بیاناینکه کارهای مربوط به سند مالکیت این کاروانسراها در حال انجام است، اظهار داشت: بر اساس مذاکرههایی که با صندوق احیای اماکن تاریخی کشور در باره این سه کاروانسرا انجام شده، مقرر است روند واگذاری آنها به سرمایهگذاران بخش خصوصی شتاب بگیرد.
چهرراضی تاکید کرد: مرمت و احیا این کاروانسراها در رونق صنعت گردشگری منطقه و روستاهای آن مانند "سُه" تاثیر بسزایی دارد.
وی با اشاره به اینکه ۲ کاروانسرای تاریخی دیگر در این شهرستان یعنی "گَز" و "جهادآباد" نیز در سالهای گذشته به بخش خصوصی واگذار شده است، اضافه کرد: این ۲ اثر تاریخی در فهرست کاروانسراهای ایران بمنظور ثبت جهانی قرار دارند.
وی با بیاناینکه کاروانسرای تاریخی شهر گَز توسط صندوق احیای اماکن تاریخی بمنظور مرمت و احیا به بخش خصوصی واگذار شد، خاطرنشان کرد: هفته گذشته مدیرعامل صندوق احیای اماکن تاریخی کشور در سفر به استان اصفهان به همراه فرماندار شاهینشهر و میمه و شهردار و اعضای شورای شهر گَز از این کاروانسرا بازدید کردند و روند مرمت این بنا و مشکلات آن بررسی شد.
رییس میراث فرهنگی شاهین شهر و میمه گفت: در این بازدید بر مساعدت و همراهی صندوق احیای اماکن تاریخی کشور برای تسریع در مرمت و احیای کاروانسرای گز تاکید شد و امید است امکان بهرهبرداری از این اثر تاریخی تا نوروز سال ۱۴۰۳ میسر شود.
وی با بیان اینکه تاکنون بخش هایی از این کاروانسرا مانند سقف و پشت بام آن مرمت شده است، افزود: این کاروانسرا از سال ۹۷ به بخش خصوصی واگذار شد اما بروز کرونا در مرمت آن وقفه ایجاد کرد.
چهرراضی به برخی از دیگر از مسائل این کاروانسرا که با تعامل بین بخشی حل شد نیز اشاره و اضافه کرد: ۲ تیر برق جلوی ورودی این کاروانسرا قرار داشت که کارشناس یونسکو که برای ارزیابی این اثر به شهر گز رفته بود، تاکید داشت این تیرها باید حذف شود به همین دلیل با همکاری فرمانداری و اداره برق شهرستان و شهرداری گز، این مشکل برطرف شد.
وی در باره تامین انشعاب گاز این کاروانسرا از طریق تعامل بین بخشی گفت: مقرر است این کاروانسرا، کاربری پذیرایی سنتی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه گذار برای اماکن تاریخی با هدف احیای این بناها و ماندگار شدن آنها صورت میگیرد، افزود: این واگذاری، دائمی نیست بلکه به سرمایه گذار اجازه داده میشود تا در مدت زمان معینی از اماکن تاریخی بهرهبرداری کند.
شهرستان شاهینشهر و میمه در ۲۰ کیلومتری شمال اصفهان است.
این شهرستان حدود ۵۰ اثر تاریخی ثبت ملی شده، ۲ اثر ثبت جهانی و ۱۱ اثر میراث ناملموس دارد.
کاروانسرای گز در شهر "گز" متعلق به دوره صفوی است. کاروانسرای جهادآباد به "شیخعلیخانزنگنه" یا " چاله سیاه " نیز نامیده می شود و مربوط به دوره صفوی است و از نظر معماری، طراحی مهندسی و سالم بودن بنا یکی از کاروانسراهای شاخص کشور بهشمار می آید.