تهران- ایرنا- نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید نگاه صفر و صدی به بخشنامه اخیر انتخاباتی وزارت کشور داشت، گفت: این بخشنامه در راستای حفظ سلامت انتخابات، عدم شرایط تبعیض و وجود عدالت در انتخابات بوده است اما شاید زمان صدور آن کمی زودهنگام بود.

حمیدرضا فولادگر در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره بخشنامه اخیر انتخاباتی وزارت کشور به چهار دوره تجربه حضور خود در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: افراد در طول دوره نمایندگی باید به شکلی فعالیت کنند که اگر بخواهند دوره بعد هم نامزد شوند و به مجلس بیایند مردم به او به عنوان فردی که وظایف نمایندگی‌اش را در قانونگذاری، نظارت و حضور در صحن علنی، کمیسیون‌ها و پیگیری مشکلات حوزه انتخابیه به خوبی انجام داده، اعتماد کنند.

وی افزود: این موضوعی نیست که فقط در ماه‌های منتهی به انتخابات نتیجه بدهد من این موضوع را به تجربه درک کرده‌ام که مردم اینگونه نیستند که عملکرد نماینده را در فقط در ماه‌های آخر ببینند و این یک اصل است که فعالیت نماینده در دوره نمایندگی باید به شکلی باشد مردم به وی اعتماد پیدا کنند.

نمایندگان در امور اجرایی دخالت نکنند

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اصل دیگری که رهبر معظم انقلاب اسلامی هم بارها به نمایندگان متذکر شده‌اند، این است که نمایندگان در کارهای اجرایی دخالت نکنند و وظیفه نمایندگی‌ خود را انجام دهند؛ این موضوع یک اصل است و ارتباطی به ماه‌های آخر انتخابات ندارد و بایستی در طول دوره نمایندگی انجام شود.

فولادگر بیان کرد: اصل بعدی مربوط به سلامت انتخابات، عدم تبعیض، فراهم بودن شرایط رقابتی برای همه است؛ در مورد این اصل، دو نظر جالب و با ظاهری متفاوت وجود دارد. دوستانی که در حال حاضر نماینده هستند عنوان می‌کنند که پیگیر کارهای مجلس، حضور در کمیسیون‌ها و صحن علنی هستند و تا روز آخر مجلس باید کار کنند ضمن اینکه در سال آخر مجالس همواره تراکم طرح‌ها و لوایح هم وجود دارد.

وی افزود: بنابراین در عین حال که نمایندگان مشغول کار نمایندگی‌ هستند اما رقبای آنها وقتشان آزاد است. آنها به شهرستان‌ها می‌روند و تبلیغ می‌کنند. حتی مسئولینی هم که استعفا می‌دهند، ۶ ماه قبل از ثبت‌نام این کار را انجام می‌دهند که ۲۵ خردادماه هم آخرین فرصت برای استعفا بود.

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه قانون به کسانی که از سمت اجرایی خود استعفا می دهند، اجازه داده است که برای انتخابات فعالیت داشته باشند، خاطرنشان کرد: بر این اساس از آنجایی که نمایندگان باید مرتب در مجلس باشند، شرایط برابر با رقبای خود را از دست می‌دهند.

فولادگر ادامه داد: از طرفی رقبای نمایندگان عنوان می‌کنند که نمایندگان فعلی از امکانات و ابزارهای در اختیار استفاده می‌کنند، تریبون در دست دارند و در مجامع و مراسم‌ها خود به خود تبلیغ می‌کنند لذا ما باید به لحاظ رقابت انتخاباتی و سلامت انتخاباتی شرایط برابری داشته باشیم و بر چنین دیدگاهی تاکید می‌کنند که با توجه به استعفایی که انجام داده اند، به هیچ‌ عنوان در مراسم‌ها حضور پیدا نمی‌کنند.

نباید نگاه صفر و صدی به بخشنامه داشت

وی اضافه کرد: به اعتقاد من نباید «نگاه صفر و صدی» به قضیه داشته باشیم. در اظهارنظرهایی که در این مدت شده است دیدم که عده‌ای مطلقاً می‌گویند چرا نماینده‌ها عکس‌العمل نشان داده‌اند و کار وزارت کشور کاملاً درست بوده است. عده دیگری هم عکس این قضیه عنوان می‌کنند که چرا وزارت کشور این را بخشنامه کرد و عملا شرایط رقابتی ما را سخت کرده است.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات و دولتی که مستقر است باید به‌ دنبال سلامت انتخابات بوده و شرایط را به شکلی فراهم کند که رقابت سالم باشد در عین حال اگر بخشنامه ستاد انتخابات در همین راستا باشد، می‌توان این را پذیرفت که به این بخشنامه به این دلیل ابلاغ شده است.

فولادگر خاطرنشان کرد: از طرفی نباید اینگونه تصور کرد که نماینده سال آخر نمایندگی‌اش به شکلی عمل کند که در حوزه انتخابیه حضور نداشته باشد چرا که معتقدم این موضوع هم چندان پذیرفته نیست و آنچه که در قانون صراحت دارد این است که در ایام تبلیغات نباید از امکانات دولتی استفاده کنیم.

این نماینده ادوار مجلس ادامه داد: به یاد دارم که حتی از دوره‌های قبل به شکلی احتیاط می‌کردند و از همان زمان آغاز ثبت‌نام که مشخص بود چه کسانی برای هر شهرستان نامزد هستند ، حتی دستگاه‌های نظارتی تذکر می‌دادند.

مشاور وزیر امور اقتصاد و دارایی اظهار کرد: صدا و سیمای استان‌ها هم سعی می‌کردند در دو سه ماه فاصله بین ثبت نام تا انتخابات کمتر به نمایندگان آنتن و تریبون بدهند، حتی صدا و سیما فرصتی را که برای ارائه گزارش به صورت رسمی در اختیار نمایندگان موجود قرار می‌داد، معمولا دو، سه ماه نزدیک به انتخابات این فرصت را فراهم نمی کرد و در یک هفته آخر هم که تبلیغات کاملاً ممنوع بود.

فولادگر در جمع‌بندی خود از بخشنامه ستاد انتخابات کشور گفت: درست است که نیت این بخشنامه حفظ سلامت انتخابات، عدم شرایط تبعیض و وجود عدالت در انتخابات بوده است اما شاید زمان آن قدری زودهنگام بود.

وی یادآور شد: در عرف انتخابات و در دوره های قبل هم بنا بر این بوده که نماینده برای ایفای وظیفه نمایندگی‌ خود در برخی آیین ها و برنامه ها حضور یابد و مسائل حوزه انتخابیه خود را پیگیری کند.