به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، رمان این خانه از آنِ من است، روایتی از جنگ و مهاجرت و تاثیر آن بر روان افراد است. افرادی که مجبور به مهاجرت میشوند به نوعی از ریشههای خود جدا میشوند. دورته هانزن در این رمان که اولین اثر اوست به مضامینی همچون خانواده، خانه، بستگان و نیز پناهندگی میپردازد. این خانه از آنِ من است در واقع داستان جنگ و مهاجرت است، روایت سه نسل از انسانهایی متفاوت و دور از هم که به اجبار زمانه کنار هم قرار میگیرند.
دورته هانزن نویسنده آلمانی متولد ۱۹۶۴ است. او به عنوان یک زبان شناس، در لابه لای سطور کتاب، جملاتی به گویش آلمانی سفلا (گویش مادری خود) میآورد و به نوعی ضمن معرفی یک روستای تاریخی و سبک زندگی ساکنانش، به زنده کردن این گویشِ در معرض خطر میپردازد.
ورا اکهوف، شخصیت این رمان زمانی که کودکی پنج ساله بود، همراه مادرش از پروس شرقی به روستای آلتلاند (Altes Land) مهاجرت کرد. او، که با گذشت ۶۰ سال هنوز در روستا احساس غریبگی میکند، حالا باید در خانهاش میزبان دو مهاجر دیگر باشد، کسانی که این بار نه از جنگ بلکه از زندگی شهری به روستا پناه آوردهاند.
رمان این خانه از آن من است جزو پرفروشهای ادبیات آلمان و نیز دنیا بوده و نظر بسیاری از منتقدان را به خود جلب کرده است.
هانزن با این کتاب، جوایزی از جمله جایزه کتاب برگزیره کتابفروشان مستقل (۲۰۱۵) و جایزه ادبییوزدوم (۲۰۱۶) را کسب کرده و تاکنون دو رمان دیگر به نامهای ساعت ظهر و دریا نیز از وی منتشر شده است.
قسمتی از متن کتاب
مردی را در نیمتنۀ ضخیمی از پوست حیوان دید که داشت شاخههای درختان را با قیچی برقی هرس میکرد. معلوم بود تازه شروع به کار کرده. پنج یا شیش درخت را هرس کرده و هنوز تعداد بیپایانی پیش رویش بود. وقتی آنه از کنارش میگذشت، مرد لحظهای دستش را بالا برده و آنه در سکوت پاسخ داده بود. تازه چند قدم جلو رفته بود که به نظرش رسید این مرد را میشناسد.
برگشت و به طرف او رفت، ولی به نظر میرسید دیرک تسومفلده اصلا متوجه حضور او نیست. او ماهرانه مشغول کوتاه کردنِ شاخههای درختان سیبش بود تا اینکه آنه درست کنارش ایستاد. آن وقت دیرک به او نگاه کرد و پرسان ابروهایش را بالا برد. آنه دستش را جلو برد و لحظهای طول کشید تا مرد فهمید منظور او چیست. قیچی هرس را به یکی از قلابهای کارابین که به کمرش وصل بود آویزان کرد، بعد دستکشِ دست راستش را در آورد و با او دست داد.
آنه نسبتا محکم دست داد:« آنه هوفه. من به خانۀ ورا اکهوف اسبابکشی کردهم. قبلا مختصرا افتخار آشنایی با شما رو داشتهم.» (صفحه ۱۴۳)
رمان این خانه از آن من است نوشته دروته هانزن و ترجمه فاطمه اتراکی در ۲۸۸ صفحه، با شمارگان ۷۷۰ نسخه و قیمت پشت جلد ۱۸۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۲ توسط انتشارات ققنوس منتشر شد. نسخه اصلی اینکتاب سال ۲۰۱۵ توسط انتشارات کانوس ورلاگ منتشر شده است.