یزد- ایرنا- مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد گفت: از ۱۵ خرداد ماه سالجاری تاکنون برق ۱۰۰ اداره، بانک و نهادهای عمومی و غیردولتی به علت رعایت نکردن الگوی مصرف قطع شده است.

به گزارش ایرنا "علی جم" روز دوشنبه به مناسبت هفته مدیریت مصرف برق (یکم تا هفتم تیرماه) در جمع خبرنگاران افزود: روزانه بطور متوسط برق پنح تا ۶ اداره و نهاد دولتی و غیردولتی به علت رعایت نکردن الگوی مصرف در استان قطع می شود.

وی با با بیان اینکه برخی از این نهادها چندین بار مشمول قطعی برق شدند اظهار کرد: یکی از برنامه های وزارت نیرو تعیین سقف برق برای ادارات است بر این اساس میران صرفه جویی ادارات در ساعات اداری باید ۳۰ درصد و در ساعات غیر اداری ۶۰ درصد کاهش داشته باشد.

وی ادامه داد: برق ادارات و نهادهای عمومی و غیر دولتی در سال گذشته مجهز به کنتورهای هوشمند شدند که از طریق مصرف برق به صورت برخط، دیجیتال و پایش می شوند البته همکاران هم به صورات سر زده از ادارات بازدید می کنند.

وی تصریح کرد: در راستای تکریم ارباب رجوع و ارائه خدمات به شهروندان برق ادارات پر مصرف بین ساعت یک و ۳۰ تا ۱۴ و سی دقیقه قطع می شود که البته عمده آنها در روز بعد وصل می شوند.

وی میزان مصرف برق کل مشترکان استان را یک هزار و ۲۰۰ مگاوات بیان کرد و افزود: ۵۰ مگاوات این رقم مربوط به ادارات دولتی است که اگر مصرف برق بیمارستانها ، مراکز درمانی و شبانه روزی را در نظر نگیریم مصرف نهادهای دولتی به صورت خالص فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد است.

مدیر عامل شرکت توزیع برق استان یزد در ادامه با اشاره به پرداخت ۱۴ میلیارد تومان پاداش به مشترکان خانگی استان در سال گذشته به دلیل رعایت الگوی مصرف افزود: در این بخش همانند سال گذشته خاموشی نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: طرح پرداخت پاداش صرفه‌جویی مصرف برق در سال گذشته موفق بود و موجب کاهش مصرف بخش خانگی شد؛ اما امسال وزارت نیرو در تابستان طرح ویژه ای را برای پاداش صرفه‌جویی در مصرف برق در نظر گرفت که هدف آن مدیریت مصرف برق بخش خانگی برای پُرمصرف‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: به‌ازای هر کیلووات‌ساعت از ۵۰۰ تومان تا ۲۰۰۰ تومان پاداش در نظر گرفته می‌شود که میزان برق مشترکان نسبت به دوره مشابه سال قبل آن‌ها ارزیابی می‌شود و مشترکان به‌صورت پلکانی مشمول دریافت پاداش صرفه‌جویی خواهند شد.

وی اظهار کرد: سال گذشته هشت میلیون مشترک خانگی در کشور مشمول پاداش رعایت الگوی مصرف شدند که در استان این پاداش معادل ۱۴ میلیارد تومان بود که در قبض مشترکان لحاظ شد.

وی تصریح کرد: در مورد ادارات نیز خاموشی چراغهای نمای ساختمان‌های ادارات، تغییر روشنایی محوطه آنها، استفاده از دیزل ژنراتور ادارات برخوردار از این امکان، استفاده از نور طبیعی در طول روز، تنظیم درجه کولرهای گازی روی ۲۴ درجه، استفاده از دور کند کولرهای آبی و استفاده از سنسورهای روشنایی در برخی از بخشها به منظور کاهش مصرف انرژی، توصیه شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق یزد در زمینه برنامه کاهش مصرف برق برای  صنایع بزرگ گفت: در بخش صنایع متوسط که مصرف آنها در محدوده ۵۰۰ مگاوات است مقرر شد تا از ساعت ۱۱ تا ۲۳ یک روز در هفته نسبت به کاهش مصرف خود یا تعطیلی واحد اقدام کنند.

جم ادامه داد: استان یزد برای جلوگیری از ضرر و زیان این بخش از صنایع در جریان کاهش مصرف ۱۲ ساعتی، پیشنهاد کرد تا از طریق استفاده از دیزل ژنراتورها یا تغییر دستگاه‌های پرمصرف، مصرف خود را از شنبه تا پنجشنبه ۳۵ درصد کاهش دهند تا این ایام را بدون ضرر به تولید سپری کنند.

وی در خصوص چاه‌های کشاورزی نیز گفت: براساس مصوبه کشوری این مشترکان باید هر روز به مدت ۵ ساعت از ساعت ۱۲ تا ۱۷ نسبت به خاموشی چاه اقدام کنند ولی با توجه به مشکلات بخش کشاورزی استان، این زمان به سه روز در هفته کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: یزد دارای ۳۰۰ هزار تیر چراغ برای روشنایی معابر با مصرف جمعاً ۳۰ مگاوات است که با تغییرات و جایگزینی چراغهای کم مصرف تاکنون ۱۰ مگاوات در این بخش صرفه‌جویی صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق یزد تعداد مشترکان شرکت توزیع برق استان را ۷۶۳ هزار و ۹۹۶ مشترک ذکر و خاطرنشان کرد: از این تعداد ۱۷ هزار و ۵۴۹ مشترک در بخش عمومی، ۱۱ هزار و ۸۵۵ در بخش کشاورزی، ۱۰۵ هزار و ۷۶۴ در بخش تجاری، ۱۲ هزار و ۷۸۹ در بخش صنعتی و ۶۱۶ هزار و ۳۹ مشترک در بخش خانگی می باشند.

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۲۵ هزار مشترک جدید به مشترکان شرکت توزیع برق یزد افزوده می شود گفت: بدهی مشترکان برق استان ۲۰۹ میلیارد تومان است که از این مبلغ  ۶۵ میلیارد تومان مربوط به بخش خانگی ، ۲۰ میلیارد تومان  عمومی و اداری و ۶۸ میلیارد تومان صنعت و مابقی سایر مصارف است.