محمدباقر حاج کاظمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نظارت بر میادین فروش دام زنده در استان افزایش یافته است و بازرسان دامپزشکی به صورت فعال بر این موضوع نظارت می کنند.
وی اضافه کرد: در تمامی میادین دام تعیین شده توسط شهرداری زنجان و دیگر شهرستان های استان، بازرسان دامپزشکی بر سلامت دام های قربانی قبل از کشتار نظارت می کنند.
این مسوول ادامه داد: مردم از خرید دامهای دارای لاغری مفرط، کچلی، ریختگی پشم، پشم های ژولیده، لنگش، بیماریهای گوارشی همچون اسهال و مهمتر از همه دارای کنه جداً خودداری کنند.
وی خاطر نشان کرد: شهروندان از کشتار دام در معابر عمومی اجتناب کنند و به منظور جلوگیری از احتمال بروز بیماری های مشترک همچون بیماری تب کریمه کنگو، علاوه بر رعایت کردن بهداشت فردی و استفاده از دستکش در زمان کشتار و قطعه بندی گوشت، لاشه دام قربانی شده را حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری کنند.
به گفته این مسوول، کشتارگاههای دام استان از ساعت هفت تا ۱۳ روز عید قربان خدمات ارائه میدهند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: ۲۴ گروه ثابت و سیار دامپزشکی استان بر قربانی همه دامهای نذری عید قربان نظارت خواهند کرد.
حاجکاظمی افزود: ۱۳ گروه سیار و ۱۱ گروه ثابت دیگر نیز در روز عید قربان خدمات ویژه ای ارایه خواهند کرد.
وی تاکید کرد: گروه های ثابت و سیار شامل ۲۶ بازرس بهداشت گوشت، چهار ناظر شرعی و ۱۱ دامپزشک از ساعت ۶ صبح روز عید قربان بر ذبح دام های نذری در استان نظارت بهداشتی و شرعی خواهند کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: شهروندانی که خواهان قربانی کردن دام در روز عید قربان هستند می توانند با شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی در همه شهرستان ها تماس بگیرند تا اکیپ های سیار برای ارایه خدمات به محل اعزام شوند.