به گزارش روز دوشنبه فرمانداری بهار، سیدمحمدامین مشعریان در جلسه پیشگیری و کاهش آتش سوزی در شهرستان بهار اظهار داشت: با توجه به آغاز فصل گرما و احتمال خطر وقوع آتش سوزی های عمدی و سهوی در جنگل و مراتع برای پیشگیری از سرایت دامنه حریق به عرصه های طبیعی این میزان آتشبُر به عنوان یکی از اقدام های فنی در مناطق تحت پوشش مدیریت این اداره کل ایجاد شد.
وی هرس درختان، پاکسازی تشتکهای درختان، استقرار نگهبان و محافظ در جنگلکاریها را از دیگر اقدامات فنی انجام شده برای جلوگیری از آتشسوزی در عرصههای طبیعی و جنگلکاریهای سطح استان همدان برشمرد.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: ۵۲ کیلومتر آتشبُر در مراتع شهرستان بهار با مشارکت جوامع محلی و بهره برداران در حوزه اراضی ملی روستای چایان و جنگلکاری آقبلاق لتگاه انجام شده که این میزان احداث آتشبُر ۷۰۰ هکتار از مراتع را تحت پوشش خود قرار میدهد.
مشعریان با اشاره به کاهش محسوس موارد آتش سوزی و حریق مراتع سطح استان همدان در سال گذشته ادامه داد: روند و گستره آتش سوزی در همدان به علت هماهنگی بین بخشی، برگزاری دوره های آموزشی و تلاش مجموعه همکاران و اقدامات فنی روند کاهشی داشته به گونهای که سال گذشته تنها ۱۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان طعمه حریق شد که این میزان آمار به نسبت سالهای گذشته رقم بسیار پایینی است.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۲۶ هزار هکتار از مراتع و عرصه اراضی ملی سطح استان همدان در چهار شهرستان همدان، ملایر، فامنین و کبودراهنگ وجود دارد.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: با کاشت نهال و گیاهان مقاوم به خشکسالی بیابان زدایی و احیای این عرصه ها ضرورت دارد و نیز در حفظ و حراست و نگهداری مراتع نیز با کمک مردم و روستائیان و بهره برداران توجه ویژهای شود.
مشعریان ادامه داد: در سال جاری در بحث پیشگیری از آتش سوزی مراتع با اقدامات آموزشی و اطلاع رسانی برگزاری جلسهای آموزشی برای تمامی دهیاران روستاهای سطح استان همدان پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: کلاس های آموزش و پیشگیری و مدیریت اطفای حریق برای دهیاران و مجریان بهرهبردار روستا به روستا در مناطق بحرانی برگزار خواهد شد.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه تاکنون هشت هزار نفر در همدان همیار طبیعت شدهاند گفت: همیاران طبیعت گروه های مختلف مردمی هستند که به صورت خودجوش و داوطلبانه در حفظ و فرهنگسازی منابع طبیعی مشارکت دارند.
معاون برنامهریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری بهار نیز در این آیین اظهار داشت: با توجه به گرم شدن هوا و احتمال هرگونه آتش سوزی در مراتع در بحث پیشگیری از حریق اراضی ملی باید همه دستگاهها کمک کار منابع طبیعی بوده و با یک کار جمعی، عملکردی و میدانی به موضوع پیشگیری از حریق احتمالی مراتع توجه ویژه داشت.
محمدرضا شفیعی با تاکید بر ضرورت برگزاری کارگاههای آموزشی در سطح روستاها و اطلاع رسانی کشاورزان و روستائیان برای جلوگیری از هرگونه آتش سوزی های احتمالی در عرصه های منابع ملی و مدیریت بحران احتمالی گفت: بسیج سازندگی به عنوان یکی از نهادهای پربرکت، سمن ها، راهداری، محیط زیست، جهادکشاورزی، نیروی انتظامی و همه دستگاه ها با اقدامات لازم در این رابطه باید همکاری همه جانبه داشته باشند و دغدغه مندانه در حفظ و حراست این سرمایه ملی همکاری کنند.
وی، استفاده از گروههای داوطلبانه امداد و نجات را یکی از ظرفیت های ارزشمند در هر گونه بحران و نیز پیشگیری از وقوع هرگونه حادثه احتمالی از جمله حریق احتمالی مراتع دانست و یادآور شد: تشکیل گروه های امداد و نجات داوطلبانه یا همیار طبیعت در سطح روستاهای شهرستان بهار برای پیشگیری از هر گونه آتش سوزی احتمالی حریق ضرورت دارد.
معاون برنامهریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری بهار گفت: گروه های داوطلبانه همواره قبل از ورود سایر دستگاه ها در شرایط مدیریت بحران وارد عمل شده و وضعیت بحران را مهار میکنند.
شفیعی گفت: افراد متقاضی برای دریافت کارت همیار طبیعت میتوانند با مراجعه به سامانه نسبت به ثبت مشخصات شناسنامهای اقدام کنند و پس از ثبت نام در سامانه همیار طبیعت و ارائه آموزش های لازم و متناسب، کارت همیار طبیعت را دریافت کنند.
وی افزود: هدف از طرح همیاران طبیعت، ترویج فرهنگ منابع طبیعی و جلب مشارکت مردم در امر حفاظت، احیا و توسعه منابع طبیعی است.
جلسه پیشگیری و کاهش خطرات آتش سوزی شهرستان بهار به ریاست معاون برنامه ریزی و هماهنگی امورعمرانی فرمانداری بهار و با حضور رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی استان همدان، روسای ادارات مربوطه شهرستان و دهیاران روستاهای دارای عرصه منابع طبیعی گسترده برگزار شد.