بوشهر- ایرنا - دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر با تاکید بر گرایش جوان به سمت روانگردان‌ها گفت: گل و شیشه ۲ ماده مخدری هستند که در بین جوانان و نوجوانان این استان به دلیل باورهای غلط بیشترین تقاضا را دارند.

عقیل خرم‌آبادی روز سه‌شنبه به مناسبت پنجم تیرماه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: باورهای غلطی وجود دارد که مواد یاد شده به دلیل ریشه گیاهی بدون خطر و اعتیادآور نیستند و مانند بوته و شاخه گل نشاط آور و شادابی به دنبال دارند.

وی افزود: این درحالی است که بررسی ها نشان می‌دهد ضرر مصرف این مواد اعتیاد آور چندین برابر حشیش و عامل افسردگی، خستگی، کاهش حافظه کوتاه مدت، خشونت، بی‌انگیزگی، اختلال بینایی، روانپریشی و خودکشی می‌شود.

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر گفت: با توجه به اینکه ماده گل از جمله مواد مخدر صنعتی به شمار می‌رود و طی چند سال اخیر بین جوانان رواج یافته است جامعه هدف و خانواده‌ها باید آگاهی‌های لازم در خصوص این ماده مخدر را داشته باشند.

استان بوشهر در زمینه مصرف مواد مخدر سبز است

خرم‌آبادی با اشاره به اینکه نرخ شیوع اعتیاد در استان بوشهر از میانگین کشوری کمتر است اضافه کرد: در زمان حاضر ۹۷.۵ درصد جمعیت این استان سالم و عاری از مصرف مواد مخدر هستند و به تعبیری آمارها نشان می‌دهد بوشهر از جمله استان‌ها سبز در زمینه آلودگی به مواد مخدر است.

وی یادآور شد: اعتیاد ۲.۵ درصد از جمعیت استان بوشهر نیز رسالت دستگاه‌های اجرایی را سنگین می‌کند و می‌طلبد با همکاری همدیگر و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه آحاد جامعه و به خصوص افرادی که در معرض آسیب قرار دارند را از خطر مواد مخدر حفظ کرد.

خرم‌آبادی بر مراقبت بیشتر خانواده‌ها از فرزندان خود و مردمی سازی راهکارهای پیشگیرانه در زمینه مصرف مواد مخدر تاکید کرد.

وی یادآور شد: هیچ خانواده و فردی با هر پایگاه و موقعیت اجتماعی از دام اعتیاد در امان نیست به همین دلیل هوشیاری هرچه بیشتر خانواده‌ها در این بخش ضروری است.

کشف ۱.۵ تن مواد مخدر در سه ماه گذشته

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدراستان بوشهر گفت: طی سه ماه گذشته ۱.۵ تن انواع مواد مخدر شامل تریاک، هروئین و شیشه در این استان کشف شده است.

به گفته خرم‌آبادی در سه ماه گذشته ۱۰ باند مواد مخدر در استان بوشهر منهدم و ۹۹۴ نفر دستگیر شده‌اند و بیشترین مواد مخدر کشف شده در این مدت از سوی پلیس مبارزه با مواد مخدر و اداره کل اطلاعات بوده است.

نگهداری ۶۴ معتاد متجاهر در استان بوشهر

وی در خصوص حضور معتادان متجاهر در استان بوشهر گفت: در زمان حاضر ۶۴ معتاد متجاهر در کمپ‌های نگهداری حضور دارند .

به گفته خرم‌آبادی هرچند تاکنون هیچ غربالگری در مورد معتادان متجاهر کارتن خواب انجام نشده اما بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۳۰ درصد این افراد غیر بومی هستند و متناسب شرایط آب و هوایی جمعیت آنها تغییر می‌کند.

وی اضافه کرد: مجموعه فعال در بخش ترک اعتیاد استان بوشهر آمادگی پذیرش معتادان متجاهر در مراکز تبصره ۲ ماده ۱۶ را دارند.

دبیرشورای مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر گفت: در زمان حاضر ۱۵ کمپ ترک اعتیاد اقامتی و ۲۳ مرکز سرپایی در مناطق مختلف این استان فعال هستند.

وی افزود: یکی از مشکلات افرادی که از آلودگی به مواد مخدر پاک می‌شوند استقبال نکردن خانواده‌ها از آنان و نبود زمینه مناسب اشتغال برای آنان است که حضور خیران برای ایجاد فرصت شغلی برای این افراد می‌تواند موثر باشد.

راه‌اندازی کانون یاری‌گران زندگی در روستاها

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده امسال طرح یاری‌گران زندگی در ۲۰ درصد روستاهای این استان اجرا می‌شود.

خرم‌آبادی هدف از اجرای طرح یاری‌گران زندگی را کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از مصرف مواد مخدر عنوان کرد.

وی با اشاره به راه‌اندازی کانون یاری‌گران زندگی در روستای حوزه شهرستان بوشهر ادامه داد: طرح یاری‌گران زندگی به‌عنوان بازوی اجرایی مبارزه با مواد مخدر در روستاها شناخته می‌شود.

خرم‌آبادی برپایی نمایشگاه مبارزه با مواد مخدر و نشست‌های تخصصی در این خصوص را از جمله مهمترین برنامه‌های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان بوشهر عنوان کرد.