به گزارش ایرنا از این گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC)، تعداد افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند در سال ۲۰۲۱، از ۲۴۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۱ با ۲۳ درصد افزایش به ۲۹۶ میلیون نفر رسیده است.
این گزارش همچنین از افزایش ۲۳ درصدی مصرف کنندگان مواد مخدر در سطح جهان خبر داد و تصریح کرد که در این مدت ۱۰ ساله تعداد افرادی که از اختلالات مصرف مواد رنج می برند نیز با ۴۵ درصد افزایش به ۳۹.۵ میلیون نفر رسیده است.
این گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل همچنین ضمن تاکید بر افزایش تقاضا و عرضه کوکائین در سراسر جهان، تصریح کرد که قاچاق مت آمفتامین نیز در حال گسترش فراتر از بازارهای اولیه آن از جمله در افغانستان و برخی کشورهای آمریکای لاتین است.
سازمان ملل دیروز نیز در گزارشی از این گزارش آورده بود که افغانستان در سال ۲۰۲۲، با تولید بیش از ۸۰ درصد تریاک در جهان، بیشترین تولید این ماده مخدر را در آن سال به خود اختصاص داد.
از آنجایی که سال ۲۰۲۳ هنوز پایان نرسیده است، این دفتر هنوز گزارشی از میزان تولید این مواد برای سال جاری تهیه نکرده اما در گزارش سال ۲۰۲۲ آن تاکید شده است که افغانستان یکی از تولیدکنندگان عمده ماده مخدر صنعتی "امتامفتامین" یا "کریستال" و نیز هروئین در منطقه و جهان نیز شده است.
در گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل تصریح شده است که میزان زمینهای تحت کشت کوکنار (خشخاش) ۲۸ درصد در این سال بیشتر شد و تولید جهانی تریاک در سال ۲۰۲۲ به میزان ۷ هزار و ۸۰۰ تُن رسید.
این گزارش همچنین، اقغاستان را دارای بالاترین سطح اعتیاد شهروندان آن به موا مخدر خطرناک (با بیش از ۴ میلیون معتاد) معرفی کرد و با این حال احتمال داده است که برداشت کوکنار در افغانستان در سال ۲۰۲۳ با توجه به ممنوعیت کشت مواد مخدر کاهش پیدا کند و به تبع آن سطح تولید تریاک نیز پایین بیاید.
یادآوری می شود که نشریه آمریکایی "استارز اند استرایپس" هفته گذشته در شماره جدید خود در مورد کشت کوکنار (خشخاش) در افغانستان مطلبی را منتشر کرد که گروه حاکم طالبان خواندن آن را ممنوع اعلام کرد.
در ابتدای این مطلب به نقل از روزنامه "واشنگتن پست" می خوانیم که افغانستان قبل از این ۸۰ درصد تریاک و مقدار زیاد هروئین جهان را تولید می کرد، اما گروه طالبان در ماه اوریل سال ۲۰۲۲ (فروردین ۱۴۰۱) کشت کوکنار٬ تجارت سیاه که عواید زیاد داشت را در افغانستان منع کرد.
برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) نیز امروز اعلام کرده است که افغانستان حدود ۳٫۵ میلیون مصرفکننده مواد مخدر را در خود جا داده که این رقم نزدیک به ۱۰ درصد کل جمعیت کشور را تشکیل میدهد.