سنندج - ایرنا - معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان گفت: ۱۱۰ کارشناس و بازرس دامپزشکی در قالب ۵۵ تیم سیار و ثابت مستقر در استان، بر ذبح دام‌های قربانی نظارت بهداشتی می کنند.

محمدطاهر پارسافر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این اکیپ ها به صورت ثابت در کشتارگاه‌های دام، شبکه های دامپزشکی و ادارات و میادین عرضه و به صورت سیار در سطح شهرها برای ارائه خدمات مستقر هستند.

اداره کل دامپزشکی استان همچون سال های گذشته، در تامین بهداشت عمومی جامعه و در راستای عمل به وظایف و مسوولیت‌های خود در رابطه با نظارت بر بهداشت فرآورده های خام دامی، آمادگی دارد در روز عید قربان، نسبت به بازرسی بهداشتی از دام های قربانی و لاشه های آنها با رعایت پروتکل های بهداشتی اقدام کند.

وی از مردم خواست برای حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت‌های قربانی و جلوگیری از اشاعه بیماری‌های مختلف مشترک بین انسان و دام از خدمات بازرسی بهداشتی ویژه عید سعید قربان این اداره کل استفاده کنند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان یادآور شد: لازم است همه دام‌ها قبل از ذبح از طرف بازرسان دامپزشکی معاینه شده و در صورت تایید مورد ذبح قرار گیرد.

پارسافر ادامه داد: مصرف گوشت دام‌های قربانی که مورد بازرسی قرار نگرفته‌ است به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، چون احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را به همراه دارد.

وی اضافه کرد: بهتر است تا حد امکان از ذبح دام قربانی در منازل خودداری شده و دام‌ها برای ذبح به کشتارگاه ارجاع داده شود اما در صورت ذبح در منزل، اکیپ های دامپزشکی آماده ارائه خدمات بهداشتی رایگان به شهروندان هستند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان توصیه کرد لاشه دام ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود و افزود: با توجه به اینکه همه ساله بخش قابل توجهی از مردم تمایل به تهیه و ذبح دام و اهدای نذورات قربانی به مراکز تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد و برخی اماکن مذهبی را دارند توصیه می شود دریافت نذورات به صورت وجه نقد و یا لاشه قربانی کشتار شده در کشتارگاه باشد.

پارسافر تاکید کرد: با توجه به هماهنگی‌های به عمل آمده همه خدمات در کشتارگاه دام شامل ذبح دام، نگهداری و حمل و نقل لاشه‌ها رایگان و سامانه پیغامگیر ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان در طول شبانه‌روز آماده ثبت و پیگیری درخواست شهروندان است.