به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از راشاتودی، الکسی موژین روز گذشته به خبرگزاری «ریانووستی» روسیه اعلام کرد که روز به روز کشورهای بیشتری از ارزهای جایگزین به ویژه یوان چین را در معاملات برون مرزی استفاده میکنند.
این مقام روس خاطرنشان کرد: اکنون میببینیم که کشورهای ایران، برزیل و عربستان سعودی نه تنها (در معامله) با چین، بلکه با کشورهای ثالث نیز به معامله با یوان روی آوردهاند.
از آنجایی بیشترین پرداختها و سپرده های بینالمللی در سراسر جهان با دلار انجام میشود، وی تسلط طولانی مدت دلار آمریکا در اقتصاد جهانی را در گرو فقدان رقیب برای این اسکناس سبز (دلار) ارزیابی کرد.
موژین گفت: با این حال، مقام های آمریکایی در حال حاضر زنگ خطر را در مورد سرنوشت دلار به صدا درآورده اند.
وی با بیان اینکه این روند به یکباره اتفاق نمی افتد گفت: این جریان شروع شده است.
بر اساس این گزارش، روسیه جایگزینی دلار و یورو با سایر ارزها در پرداختهای خارجی خود را شروع کرده است و به طور چشمگیری تعداد حسابهای بانکی و معاملات بین شرکتها و مؤسسات مالی مستلزم ارزهای غربی را کاهش داد.
به گفته ولادیمیر ایلیچیف معاون وزیر اقتصاد روسیه، سهم دلار و یورو از تراکنشهای مالی روسیه از ۹۰ درصد در اوایل سال ۲۰۲۲ به کمتر از ۵۰ درصد در پایان سال گذشته رسیده است و این روند نزولی ادامه پیدا میکند.
از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰)، تلاشهای روسیه برای دلارزدایی از اقتصاد خود مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. با این حال، تلاشهای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای کاهش اثرپذیری از دلار، چندین سال قبل از این جنگ آغاز شده بود.
واشنگتن برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ و به دنبال الحاق کریمه، روسیه را تحریم کرد. بانک مرکزی روسیه به ویژه پس از مجموعهای از تحریمهای مالی سختگیرانه که توسط دولت دونالد ترامپ رئیسجمهوری سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ اعمال شد، فروش داراییهای دلاری خود و جایگزینی آنها با یوان را آغاز کرد.