تهران – ایرنا – پارلمان اروپا اوایل ماه ژوئیه (نیمه دوم تیرماه)، درباره عضویت بلغارستان و رومانی در حوزه شنگن تصمیم‌گیری خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری بتا، کمیسیون درخواست‌های پارلمان اروپا روز سه شنبه با 25 رای مثبت و بدون رای منفی و ممتنع، این تصمیم را اتخاذ کرد.
به نوشته بتا، انتظار می‌رود پارلمان اروپا از شورای اروپا بخواهد که عضویت این دو کشور در شنگن را تا پایان سال میلادی جاری، نهایی کند.

در پیش‌نویس قطعنامه‌ای که پارلمان اروپا آماده کرده، آمده است: بلغارستان و رومانی، همه شروط عضویت در حوزه شنگن را برآورده کرده‌اند و خروج آنها از این حوزه، فشارهای اجتماعی و اقتصادی برای شهروندانشان به همراه خواهد داشت.

اکنون با آنکه بلغارستان و رومانی عضو اتحادیه اروپا هستند، اما شهروندان این دو کشور، هنگام عبور از مرزهای اروپا، با تاخیر، مشکلات بوروکراسی و هزینه اضافی نسبت به شهروندان حوزه شنگن روبه‌رو می‌شوند. در حالی که زمان عبور از مرز برای شهروندان شنگن حدود 10 دقیقه است، زمان تاخیر برای شهروندان اروپایی خارج از شنگن، از چند ساعت تا چند روز ممکن است طول بکشد. این وضعیت، به‌ویژه کار را برای رانندگان بخش ترابری و حمل و نقل، دشوار می‌کند.

بر اساس برآوردها، به دلیل توقف خودروهای خارج از منطقه شنگن پشت مرزهای این منطقه، سالانه 46 هزار تن دی اکسید کربن اضافی تولید می‌شود.

عضویت در منطقه شنگن، به شهروندان کشورهای عضو این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به تشریفات رایج، بتوانند از مرزهای یکدیگر گذر کنند. تقریبا همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به غیر از بلغارستان، رومانی، ایرلند و قبرس، عضو شنگن محسوب می‌شوند. از این میان، دو کشور بلغارستان و رومانی در حال طی کردن فرآیندهای لازم برای عضویت در این منطقه‌اند.

با آغاز سال 2023، کرواسی به عنوان تازه‌ترین عضو، وارد شنگن شد. افزون بر این، کشورهای ایسلند، نروژ، سوئیس و لیختن‌اشتاین که عضو اتحادیه اروپا نیستند نیز به عضویت شنگن درآمده‌اند.