تهران - ایرنا - رئیس سازمان بازرسی کل کشور، ضرورت انجام آزمایش از محصولات باغی و کشاورزی که به میادین وارد می‌شود را مورد تاکید قرار داد و گفت: همه باغات و زمین‌های کشاورزی شناسه‌گذاری شوند تا چنانچه محصولی آلوده بود مشخص باشد که از چه مزرعه‌ای تهیه شده است.

به گزارش ایرنا از سازمان بازرسی کل کشور، ذبیح الله خداییان روز چهارشنبه در نشست تخصصی «شناسایی موانع تولید و راهکارهای رفع آن» که با حضور وزرای جهادکشاورزی و تعاون کار و رفاه اجتماعی و معاونان وزیر صمت در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، سلامت مواد غذایی را یکی از مسائل مهم کشور دانست و با اشاره به ارتباط مستقیم این موضوع با سلامت مردم، یادآور شد: مسئولان نباید در این زمینه کوتاه بیایند.

وی ضرورت انجام آزمایش از محصولات باغی و کشاورزی که به میادین وارد می‌شود را مورد تاکید قرار داد و افزود: برای این موضوع لازم است همه باغات و زمین‌های کشاورزی شناسه‌گذاری شوند تا چنانچه محصولی آلوده بود مشخص باشد که از چه مزرعه‌ای تهیه شده است.

رئیس سازمان بازرسی، نظارت جهادکشاورزی بر نحوه استفاده از سموم و استاندارد بودن آنها را مورد تاکید قرار داد و افزود: علاوه بر اینکه سموم باید استاندارد باشد، آموزش باغداران و کشاورزان در نحوه استفاده از سموم نیز ضروری است.

لزوم آمایش سرزمینی در زمینه محصولات کشاورزی

خداییان بر لزوم آمایش سرزمینی در زمینه محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: جهادکشاورزی نباید اجازه دهد در مناطقی که با کمبود شدید آب مواجه است، محصولات آب بر از قبیل برنج، هندوانه، ذرت و امثال آن کاشت شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور، یکی از عوامل عدم ثبات در قیمت برخی محصولات و مواد گوشتی را فقدان برنامه ریزی مسئولان مربوطه دانست و افزود: موقعی که آمار دقیقی از میزان نیاز کشور به یک محصول یا گوشت مرغ و گوشت قرمز موجود باشد به طور طبیعی مسئولان باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که هیچ زمانی با کمبود آن محصول یا اقلام غذایی مواجه نشویم.

بی‌برنامه‌گی مسئولان در نظارت بر کشت محصولات یا واردات و صادرات

وی ادامه داد: یکی از علل اینکه در یک سال کشاورزان محصولی را بیش از نیاز کشور تولید کرده و قیمت به شکلی پایین می‌آید که کشاورز محصول را برداشت نمی‌کند و سال دیگر همان کشاورزان از تولید آن محصول خودداری و قیمت‌های محصول به شکل چشم گیری افزایش می‌یابد ناشی از بی‌برنامه‌گی مسئولان است که در اعمال نظارت بر کشت محصولات و یا واردات و صادرات کوتاهی کرده و مردم را با مشکل مواجه می‌کنند.

خداییان اظهارداشت: تولیدکننده‌ها، کشاورزان و برخی صنعتگران از قیمت‌گذاری محصولات خود گله‌مند هستند که در این مورد لازم است برای قیمت گذاری هر محصول از نظرات کارشناسان و به‌ویژه بخش خصوصی استفاده شود تا قیمت تمام شده هر محصول را تعیین و با درصدی از سود اجازه فروش داده شود؛ در غیر این صورت چنانچه قیمت گذاری براساس واقعیات نباشد، تولید کننده به خاطر جلوگیری از ضرر خود کار را تعطیل کرده، هم کارگران بیکار می‌شوند و هم به خاطر کمبود آن کالا در بازار با گرانی مواجه و برای مردم مشکل ایجاد می‌شود.

رئیس سازمان بازرسی بر موضوع نظارت بر ثبت سفارش با توجه به نیاز کشور، تخصیص به موقع ارز به کالاهای وارداتی، تخلیه به موقع کشتی و انبارهای گمرکات و پیشگیری از فساد کالاها همچنین افزایش هزینه‌های انبارداری و کرایه کشتی‌ها تاکید کرد.

حمایت از تولید داخل سیاست وزارت جهاد کشاورزی

محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی ضمن تاکید بر حمایت از تولید گفت: حمایت از تولید داخل سیاستی است که در وزارت جهاد در پیش گرفته‌ است و برای تحقق این مهم، با تولید کننده و تشکل‌های بخش کشاورزی تعامل داریم و در همین رابطه در تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها حتما تشکل‌ها را مشارکت خواهیم داد.

در بخشی از این نشست، نمایندگان «اتحادیه مرکزی مرغداران»، «تعاونی تولید روستایی»، «انجمن تولید کنندگان صنایع روغن نباتی»، «انجمن تولید کنندگان محصولات سلولزی»، «اتاق اصناف ایران»، «اتاق بازرگانی ایران»، «انجمن فولاد ایران»، «انجمن تولید لاستیک»، «انجمن روغن موتور» و «انجمن مواد غذایی» نقطه نظرات خود را مطرح کردند.