یاسوج- ایرنا- استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اصناف، کسبه و بازاریان برای ورود به چرخه سرمایه گذاری استان آماده شوند گفت: دولت نیز بصورت جدی حمایت می کند.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد سید علی احمدزاده روز چهارشنبه در نشست با اصناف یاسوج با اشاره به اینکه یکی از پایه های مستحکم انقلاب بازار بود و این مورد قابل انگار نیست، اظهار کرد: عمده دغدغه بازاریان استان در حوزه مالیاتی است و باید متولیان امر در نشست های تخصصی موضوع را بررسی و پاسخ گوی دغدغه آنان باشند.

وی با اشاره به اینکه در سفر رئیس جمهور به استان که در تیر ماه خواهد بود بخشی از دغدغه بازار استان را با رئیس جمهور در میان می گذارم، افزود: در صورتی که شرایط فراهم باشد از بازاریان دعوت می شود تا در حضور رئیس جمهور مشکلات خود را مطرح کنند.

احمدزاده بیان کرد: اداره کل امور مالیاتی نشست هایی با اتحادیه ها، اصناف و کسانی که فکر می کنند ظلمی به آنها شده داشته باشند و اگر اجحاف در حق کسی شده باشد بررسی شود و نتیجه این نشست ها به من اعلام گردد.

وی بیان کرد: بازاریان در زمان بیماری کرونا به شدت آسیب دیدند، عده ای تعطیل شدند و برخی با درآمد پایین به فعالیت ادامه دادند لذا امور مالیاتی تا جایی که قانون اجازه می دهد با بازاریان همکاری کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: ما هرگز نمی خواهیم به کسبه آسیب وارد شود بلکه تلاش بر این باشد در جهت تقویت اصناف حرکت کنیم.

احمدزاده پرداخت قانونی مالیات را مهم و ضروری دانست و یادآور شد: اداره کل امور مالیاتی استان ۴۰۰ میلیارد تومان مالیات استان را از استان خوزستان که طی این سال ها پرداخته نشده بود وصول کرد.

وی تصریح کرد: سال گذشته رقم بزرگی برای مالیات استان در نظر گرفته شده بود که در دیدار با وزیر اقتصاد این موضوع را مطرح کردم و گفتم چه چیزی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که بالاترین رشد مالیاتی را برای استان در نظر گرفتید؟ در استان فرار مالیاتی وجود ندارد اما اگر به سمت افزایش درآمد مالیاتی پیش برویم فرار مالیاتی خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه در همان دیدار خطاب به وزیر اقتصاد گفتم این رقم مالیاتی که برای استان کهگیلویه وبویراحمد در نظر گرفتید محقق نخواهد شد، گفت: باید از کسانی که فرار مالیاتی داشتند مالیات اخذ شود اما نباید به صنوف فشاری وارد شود.

احمدزاده به نمایشگاه هایی که در سطح استان برگزار می شود اشاره و عنوان کرد: بارها این موضوع را به معاون اقتصادی اعلام کردم که اگر قرار است در استان نمایشگاه برگزار شود صنوف استان این نمایشگاه را برگزار کنند و چند درصد هم اجناس ارزان به فروش برسد تا بازار و صنوف استان متحمل ضرر و زیان نشود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه در برپایی نمایشگاه ها اولویت با صنوف استان است، افزود: اولویت با صنوف استان است مگر اینکه در استان آن کالا وجود نداشته باشد.
وی به دغدغه صنوف در خصوص فروشگاه های زنجیره ای پرداخت و گفت: من هم دغدغه شما اصناف را دارم و نامه ای به وزیر نوشتم و اعلام کردم که فروشگاه های زنجیره ای منافعی برای استان ندارد و تمام حساب این فروشگاه ها در تهران است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: به دکتر عسکری گفتم مخالف توسعه فروشگاه های زنجیره ای هستیم چرا که اولویت ما چرخش درآمد اصناف و بازار استان است و نباید با توسعه این فروشگاه ها شغل ها زیادی را تعطیل کنیم تا جایی دیگر نفع ببرد.

احمدزاده در سفر دولت به استان موضوع حساب و مالیات فروشگاه های زنجیره ای که در تهران است مطرح می کنیم که فروشگاه های زنجیره ای در برابر استان پاسخ گو باشند.

وی در پاسخ به دغدغه اصناف در خصوص کمبود تسهیلات و همکاری بانک ها در این زمینه، ابراز کرد: برای همه مشاغل تسهیلات سرمایه در گردش پیش بینی شده تا تعطیل نشود در سفر دولت به استان هم رقم های بزرگی پیش بینی کردیم که این اعتبارات شامل بازاریان و صنوف هم می شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در ارائه خدمات به کسبه و انعطاف با بازار ضروری است، گفت: بازاریان غالبا سرمایه دار نیستند لذا هر جایی که می شود به بازار کمک کرد باید انعطاف به چرخ بدهیم تا زندگی آنها تامین شود.

احمدزاده با اشاره به اینکه دولت اراده کرده تا با سرمایه گذاری در کهگیلویه و بویراحمد موجب تحول در این استان شود، گفت: کارخانه قند سمبل استان است و در مقطعی تعطیل و حتی به فروش رفته بود اما در دولت سیزدهم بازسازی شد و در سفر آینده دولت نماد صنعت استان به چرخه تولید باز می گردد و کارگرانی زیادی مشغول به کار خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه با فعال شدن چرخ کارخانه قند فرصت اشتغال برای صنایع پایین دستی فراهم می شود، گفت: فعال شدن این کارخانه فرصتی برای بازار یاسوج فراهم خواهد کرد لذا بازاریان برنامه ریزی کنند و از این فرصت استفاده کنند تا منابع مالی و سرمایه ای کارخانه در خود استان بچرخد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در سفر دولت علاوه بر کارخانه قند، پتروشیمی گچساران نیز به بهره برداری می رسد، افزود: بازاریان شهرهای مختلف استان می توانند از این فرصت نیز به خوبی استفاده کنند ما هم از آنها حمایت می کنیم.

احمدزاده به کلنگ زنی برخی ابرپروژه ها در سفر دولت از جمله پتروپالایشگاه گچساران، میدان گازی مختار، پتروشیمی اوره و آمونیاک چرام، پل کلو، سد سقاوه، کارخانه دام و طیور و چندین پروژه دیگر اشاره و عنوان کرد: برای احداث این پروژه ها جمعیت زیادی مشغول به کار می شوند اما از بازاریان استان این انتظار می رود به نحوی برنامه ریزی کنند تا مایحتاج و ملزومات برای احداث این پروژه ها در خود استان تامین شود و در بازار استان تحولی ایجاد شود.

وی عنوان کرد: بازاریان استان اجازه ندهند مایحتاج این پروژها از خارج از استان تامین شود بنابراین با سرمایه گذاران این پروژها جلسه برگزار کنید تا بیشترین خرید آنها از کالاهای استان باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه رقم ابر پروژه های احداثی در استان ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: پیش بینی شده این پروژه ها ظرف سه یا چهار سال به بهره برداری برسند و اگر بتوانیم ۱۰۰ هزار میلیارد تومان این مبلغ در استان خرید انجام شود اقتصاد مردم متحول می شود.

احمدزاده با بیان اینکه به همه مدیران هم تاکید کردم خرید ها را در درون استان انجام دهند مگر در برخی موارد که کالا در استان وجود ندارد، گفت: اگر به من گزارش شود که مدیر کالایی را از بیرون استان خرید کرده در حالی که در استان وجود داشته با آن مدیر برخورد خواهم کرد.

وی با بیان اینکه می خواهیم با تقویت اصناف بازار استان را قدرتمند کنیم، گفت: اگر یاسوج قدرتمند شود بقیه شهرهای استان هم توانمند خواهند شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: ما از اتحادیه ها، تعاونی ها و اصناف استان می خواهیم در سرمایه گذاری طرح های وابسته و پایین دستی ابر پروژه ها و صنایع بزرگ در استان ورود کرده و سرمایه گذاری کنند ما هم همه جانبه حمایت می کنیم.

احمدزاده خطاب به بازاریان و اصناف حاضر در این جلسه با بیان اینکه علاقمندیم همه در کنار هم زمینه تغییر و تحول در استان را رقم بزنیم، گفت: در سفر اول دولت به استان ۷ هزار میلیارد تومان به استان اختصاص یافت که تاکنون ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تخصیص یافته و تا پایان سال ۳ هزار میلیارد دیگر تخصیص داده می شود.

وی تصریح کرد: ۱۵ هزار میلیارد تومان برای صنایع کوچک و پایین دستی نیاز است که اگر بتوانیم ۱۰ هزار میلیارد تومان از این محل را جذب کنیم استان در این حوزه متحول خواهد شد.

احمدزاده با بیان اینکه برای حوزه زیرساخت ها ۱۰ هزار میلیارد تومان در سفر دولت اعتبار نیاز است که پیش بینی می شود به استان تخصیص یابد، گفت: قرار است ۲۰ هزار واحد مسکونی در مرکز استان و در مجموع ۴۰ هزار واحد تا پایان دولت در استان احداث شود که بازاریان برای اینکه خرید مایحتاج این واحدها در استان انجام شود، برنامه ریزی کنند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: برای احداث پروژه ها و واحدهای طرح نهضت ملی نگاهی به بیرون نداریم.

وی گفت: دنبال احداث سد آبریز هستیم که با احداث این سد و با تکمیل سد تنگ سرخ زندگی کشاورزان استان رونق خواهد گرفت و فقط ۶ هزار هکتار اراضی دیم آبیاری می شود.

احمدزاده با بیان اینکه در تلاشیم تا ۱۰ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت ها، ۱۵ هزار میلیارد برای صنایع کوچک و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برای صنایع بزرگ پول بگیریم، افزود: راه برای توسعه استان باز شده و انتظار داریم همه کمک کنند ضمن اینکه به شما قول می دهم از طرف شما نیازهای استان را از رئیس جمهور مطالبه کنم شما هم قول دهید پای کار باشید تا با صدای واحد زمینه رشد و توسعه استان را رقم بزنیم.

در این نشست سه ساعته اصناف و بازاریان مشکلات و دغدغه های خود را مطرح کردند.