تهران- ایرنا- رئیس اتحادیه تهیه‌کنندگان سینما گفت: به عنوان فعال سینمایی بخش خصوصی معتقدم «وی‌اودی‌ها» در شبکه نمایش خانگی باعث شدند که هنرمندان سینما مشغول به کار شوند و باید حمایت شوند. 

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست هم‌اندیشی مدیران سکوهای اینترنتی و هنرمندان با حضور رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، قائم مقام وزیر فرهنگ و رئیس ساترا در خصوص مصوبه اخیر «شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه صوت و تصویر فراگیر» در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

غلامرضا موسوی در این جلسه با بیان اینکه ایراد بند ششم پیش نویس مصوبه صوت و تصویر فراگیر به ۵ بند قبلی باز می‌گردد، گفت: من جزو کسانی بودم که تا ۵ سال پیش به عنوان عضو انجمن تهیه کنندگان مستمر پیگیر این بودم که پلتفرم‌ها به صدا و سیما ملحق شود، به این دلیل که این‌ها جایگزین شبکه نمایش خانگی شده بودند و هیچ‌گونه همکاری با سینمای ایران انجام نمی‌دادند. بی‌تعارف کمی بد قلقی می کردند. با خودمان گفتیم برای نظارت سخت‌تر بهترین کار این بود که به صداو سیما سپرده شوند، هر ماه یک اطلاعیه در این زمینه صادر می‌کردیم و موضوع را به روز می کردیم. می‌دانستیم با هر اقدام ما عده‌ای از بی‌خیالی درمی‌آیند و مجبور می‌شوند کاری انجام دهند.

این تهیه کننده سینما افزود: اما واقعیت این بود که کرونا که شروع شد من و همکاران با دو موضوع مواجه شدیم، اول اینکه سینما دیگر نمی‌توانست کار کند، ۵ هزار عضو خانواده سینما همه بیکار شدند، از طرفی فعالیت تلویزیون هم کم شده بود، از طرف دیگر به مردم می گفتند از خانه بیرون نیایید در این شرایط بود که پلتفرم‌های فیلمیو و نماوا که خیلی با آنها بحث و جدل حرفه‌ای داشتند، عملا شروع به تولید انبوه سریال کردند و توانستند ۵۰ تا ۶۰ درصد سینماگران را سر کار ببرند. آن هم در زمانی که دولت و هیچ کس پول نداشت بدهد و خانه سینما کلا می‌توانست پنج میلیون تومان حقوق بدهد. من تهیه کننده هم وظیفه داشتم از هنرمندان حمایت کنم؛ اما نمی‌توانستم. در آن دوران بار اقتصادی و کاری هنرمندان را فیلیمو و نماوا به دوش کشیدند.

موسوی ادامه داد: حالا مردمی که به خاطر کرونا نباید از خانه خارج می‌شدند، توانستند از این آثار استفاده کنند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات (وقت) هم امکانی فراهم کرد که برنامه‌های کودک از این دو پلتفرم به صورت رایگان پخش شود. حتی پول اینترنت را هم خانواده ها لازم نبود پرداخت کنند. این‌ها همه اتفاق های خوب بود.

وی در ادامه با اشاره به ۵ ماده اول این مصوبه گفت: بند ۶ درباره وظایف و تکالیف شبکه خانگی است که دو سه مورد اساسی وجود دارد، خوشمان بیاید یا نه، شما کار را دارید دست رقیب واگذار می‌کنید. هرچند سعید مقیسه و تیم‌شان افراد قابل قبول و درستی هستند.

موسوی با انتقاد از وضعیت برنامه‌های تلویزیون ادامه داد: ما یک قانون اساسی بسیار مترقی داریم، اما آدم‌های مختلف با نظرات مختلف آن را اجرا می‌کنند. به عنوان فعال سینمایی بخش خصوصی می‌گویم «وی او دی ها» باعث شدند که بچه‌های ما مشغول به کار شوند و باید حمایت شوند.

این تهیه کننده سینما گفت: باید اصل قضیه درست شود، طبق قانون، بسیاری از این بندها به وزارت ارشاد واگذار شده است. سری قبل نامه‌هایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رئیس شورای صنفی تهیه کنندگان نوشتم با خیلی از آقایان هم دیدار داشتم. بحث من این است که شبکه نمایش خانگی باید به وزارت ارشاد بازگردد. به این دلیل که با تلویزیون رقیب است و نباید مجوز رقبا دست هم باشند.

موسوی با اشاره به اینکه در حال حاضر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما تقریبا همفکر هستند؛ بنابراین بگذاریم شبکه خانگی را جدا بگذارید تا حداقل یک زمینه کوچک رقابت باقی بماند در غیر این صورت به جایی نخواهیم رسید.