به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست هماندیشی مدیران سکوهای اینترنتی و هنرمندان با حضور رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، قائم مقام وزیر فرهنگ و رئیس ساترا در خصوص مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه صوت و تصویر فراگیر در محل این شورا برگزار شد.
عبدالرضا منجزی در این نشست با تاکید بر اینکه در این ماجرا ما اشکال حقوقی داریم و این اشکال هیچ ربطی هم به سبقه و تعلق خاطر ما به سینما ندارد، گفت: به عنوان یک عنصر فعال فرهنگی از سال ۱۳۵۷ که در این عرصه حضور دارم، معتقدم اشکال حقوقی وجود دارد و جای بحث است. معتقدم شورای نگهبان به هر دلیل و مصلحتی یک وظیفه نظارتی برای یک نهاد غیر ناظر تعریف کرده است. در قانون اساسی هیچ وظیفه نظارتی برای صدا و سیما تعریف نشده است.
منجزی با بیان اینکه وزارت ارشاد تنها وظیفهای که دارد اتفاقا تصدیگری نیست و بحث نظارتی است، گفت: جزئیات، ساختمان، آجرها، پی، بنیاد، کارمند، ساختار و کارکنان صد ساله آن ذاتا برای بحث نظارتی ساخته شده است.
وی ادامه داد: سینماگران و یا اتحادیههای صنفی از چه چیزی دفاع میکنند؟ همه میگویند برای نهادهای قانونی برآمده از قانون اساسی و دولت جمهوری اسلامی شان و منزلت و مرتبت طبق آنچه قانون اساسی برایشان تعریف کرده قائل باشید. اینها از وزارت ارشاد دفاع میکنند.
این نویسنده و کارگردان سینما گفت: اشکالات حقوقی هم که میگیریم دقیقا با ارائه مرجع است. اگر جلسه مجزایی گذاشته شود ما به تفسیری که از اصل ۱۷۵ قانون اساسی میشود اشکال وارد میکنیم و معتقدیم که منظور از رادیو و تلویزیون مفهوم مجازی نیست، یک مفهوم عینی و ملموس و مادی است و آن سازمان رادیو و تلویزیون است و نه پدیده رادیو و تلویزیون.
منجزی افزود: صوت و تصویر فراگیر یک پدیده نو است که قانون هم پیش بینی نکرده بود. هیچ کجای دنیا حتی سوئیس هم پیش بینی نکرده بود. باید برای آن قانون نوشته شود. آن چیزهایی که قانون اساسی می گوید اصل ۷۱ تصریح میکند و می گوید تمام این مجوزها رسما از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید صادر شود. بنابراین به نظر می رسد این واگذاری، یک بدعت خطرناک است.