ساوه - ایرنا - خطیب جمعه ساوه گفت: وحدت و معنویت ۲ شرط اثرگذاری حج است و گفت و گو برای هم‌افزایی و نزدیک‌تر شدن جهت گیری‌ها مهمترین رکن برای رسیدن به این هدف است.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام «جعفر رحیمی» در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرستان با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به کارگزاران و زائران حج، اظهار کرد: آیین حج، می تواند در خدمت تعالیِ جامعه‌ی بشری و سلامت و امنیّت همه‌ی انسان‌ها باشد.

وی اضافه کرد: این فریضه واجب می‌تواند به تمام بشریت، اعتلای معنوی و ارتقاء روحی و اخلاقی به عنوان مهمترین نیاز امروز بشری برساند در کنار آن قادر است همه‌ی برنامه‌های استکبار و صهیونیسم برای سقوط اخلاقی بشر امروز و فردا را باطل و بی اثر کند.

وحدت امت اسلامی به معنای گفت‌وگو، ارتباط فکری و عملی، هم‌افزایی و نزدیک شدن جهتگیری‌ها، و همکاری و پیوند اقتصادی کشورهای اسلامی است

امام جمعه ساوه یادآور شد: شرط لازم اثرگذاری جهانی حج، درک و شناخت صحیح امت اسلامی از خطاب زندگی‌بخش این فریضه پر رمز و راز برمبنای دو رکن «وحدت» و «معنویت» است که وحدت امت اسلامی به معنای گفت‌وگو، ارتباط فکری و عملی، هم‌افزایی و نزدیک شدن جهتگیری‌ها، و همکاری و پیوند اقتصادی کشورهای اسلامی است.

حجت الاسلام، رحیمی بُعد دیگر این وحدت را گفت‌وگوی علمای مذاهب اسلامی بر مبنای حسن ظن، مدارا، انصاف و ارتباط تنگاتنگ نخبگان کشورهای مسلمان اعلام کرد و افزود: پیشروان سیاسی و فرهنگی کشورهای اسلامی باید هماهنگ با یکدیگر خود را آماده شرایط نظم جهانی پیش‌رو کنند تا امت جایگاه شایسته خود را بازیابد و تجربه تلخ مهندسی سیاسی و سرزمینی پس از جنگ جهانی اول تکرار نشود.

وی گفت: معنویت یعنی ارتقاء اخلاق دینی و مقابله با افسونِ اخلاق منهای دین غربیها، امروز که «وحدت» و «معنویتِ» امت اسلامی به دلیل مخالفت آمریکا و دیگر قطب‌های سلطه استکبار با تفاهم کشورهای مسلمان و تدین و تشرع نسل جوان این کشورها، بیش از گذشته در معرض دشمنی است، وظیفه همه ملت‌ها و دولت‌های مسلمان مقابله با این نقشه است.

آموزش عمومی امیرالمومنین شناسی ضرورت جامعه امروز است

حجت اسلام رحیمی به دهه ولایت یعنی از شب عید قربان تا عید غدیر خم که میلاد امام هادی(ع) نیز در آن قرار گرفته اشاره کرد و افزود: گرفتار شدن به خسران به علت جدایی از اهل بیت(ع)، مهمترین درس آموختنی از این دهه است.

اگر حقیقت و جوهره غدیر از جمله عدالت و امنیت در نقشه راه امامت در پهنای هستی و گیتی جلوه یابد، دیگر هیچ انسانی روی زمین نخواهد ماند که با یاس و ناامیدی، خواری و ذلت ، فقر و نابرابری زندگی کندوی یادآور شد: اما در کمال شرمندگی حق واقعه غدیر به عنوان ابرحماسه تاریخ به‌خوبی ادا نشده و این درحالی است که اگر حقیقت و جوهره غدیر از جمله عدالت و امنیت در نقشه راه امامت در پهنای هستی و گیتی جلوه یابد، دیگر هیچ انسانی روی زمین نخواهد ماند که با یاس وناامیدی، خواری و ذلت ، فقر و نابرابری زندگی کند.

امام جمعه ساوه ادامه داد: همچنین اگر می‌خواهیم اصلی‌ترین ماموریت الهی خود که به تعبیر رهبر معظم انقلاب ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت است، باید بدانیم که گفتمان غدیر محتوا و نرم‌افزار این ماموریت است.

وی گفت: یعنی برای تحقق این رسالت جهانی، باید تلاش کنیم که گفتمان غدیر جهانی شود و دنیا ضرورت و حلاوت ولایت حضرت امیر (ع) را درک کند و از این رو باید برای آموزش عمومی امیرالمؤمنین‌شناسی برنامه داشته باشیم.

مدیریت جهانی مهمترین هدف از ابلاغ واقعه غدیر است

حجت اسلام رحیمی با بیان اینکه امروزه بحران جهان، بحران مدیریت است افزود: جهان اسیر طاغوت‌هایی است که ملت‌ها را به سوی پرتگاه بی‌هویتی می‌کشانند به همین دلیل پیامبر خدا (ص) در غدیر خُم می‌خواستند مدیریت جهانی را برای همیشه حل کند.

وی گفت: همچنین حیات بشر برای رسیدن به هدف خلقت، چهار نقطه عطف «بعثت»، «غدیر»، «عاشورا» و «فرج» دارد، بعثت، طلیعه اسلام، غدیر، تکمیل ثبوتی و نظری اسلام، عاشورا، تضمین ماندگاری اسلام و ظهور، تکمیل اثباتی و عینی اسلام است، بنابراین غدیر بدون یاد و نام امام زمان (عج) و یادآوری فرهنگ مهدویت، چندان اثر عینی به‌دنبال ندارد.

مردم آمریکا اولین قربانیان حقوق بشر آمریکایی هستند

حجت الاسلام رحیمی با اشاره به ششم تا دوازدهم تیرماه با عنوان هفته حقوق بشرآمریکایی اظهار کرد: بی‌اعتباری حقوق بشر از نگاه حاکمیت آمریکا و صهیونیسم اگرچه بیشتر جلوه بیرونی دارد اما حقیقت آن است اولین قربانیان خیمه‌شب‌بازی‌های لیبرال دموکراسی غرب، مردم آمریکا در طول تاریخ ۲۰۰ سال گذشته هستند که در کنار آن می‌توان این مسئله را در سه سطح درون جامعه آمریکا، در سطح جهان و در حق مردم ایران بررسی و تحلیل کرد.

امام جمعه ساوه با اشاره به اینکه طی چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در روزهای مختلف این هفته خاطره‌های تلخی برای ایرانیان تحمیل شده است افزود: سوءقصد نافرجام به حضرت آیت‌ الله‌ خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، فاجعه هفتم تیرماه ۱۳۶۰شهادت آیت‌الله بهشتی و ۷۲ نفر از یاران ایشان، شهادت آیت‌الله صدوقی، بمباران شیمیایی سردشت، ‌شلیک موشک به هواپیمای مسافربری ایران از جمله وقایع تلخ در این دوران است.

وی یادآور شد: ‌اختصاص هفته‌ای با عنوان «هفته حقوق بشر آمریکایی» می‌تواند آئینه‌ای برای انعکاس نفاق،‌ دورویی و دروغ‌گویی قدرت‌های استکباری مدعی حقوق بشر و فرصتی برای افشاگری و نمایاندن چهره واقعی آمریکای جنایتکار است.

نژادپرستی در اشکال مختلف علیه سیاه‌پوستان، نقض حقوق شهروندی مردم، تبعیض دینی، وضعیت نامطلوب زندان‌ها ازجمله مصادیق نقض حقوق بشر در داخل آمریکا است

حجت الاسلام رحیمی گفت: حمایت از حقوق بشر از بزرگترین دروغ‌های دولت‌مردان آمریکا و زشت‌ترین شوخی‌ها با ادراک جامعه بشری است که این دروغ بزرگ قرن معاصر، ابزار، مستمسک، بستر و زمینه‌ای کارآمد برای دخالت غیرقانونی آمریکا در نقاط مختلف جهان را فراهم ساخته است.

وی گفت: اما با نگاهی گذرا به عملکرد دولت آمریکا در حوزه حقوق بشر در سه سطح داخلی و بین‌المللی و ایران، گویای این واقعیت است که دولت آمریکا خود یکی از مهم‌ترین ناقضان حقوق بشر بوده و بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب، مطلقا صلاحیت اظهار نظر و داوری در این خصوص را ندارد.

حجت اسلام رحیمی گفت: نژادپرستی در اشکال مختلف علیه سیاه‌پوستان، نقض حقوق شهروندی مردم، تبعیض دینی، وضعیت نامطلوب زندان‌ها ازجمله مصادیق نقض حقوق بشر در داخل آمریکا است.

وی یادآور شد: برنامه ریزی چند کودتا علیه دولت‌های مردمی در منطقه آمریکای لاتین، اقدامات ضد بشری آن در حوزه غرب آسیا، حمایت از رژیم صهیونیستی، حمایت از رژیم‌های دیکتاتوری، جنایت های جنگی در کشورهای مختلف از جمله عراق، ویتنام، افغانستان و جنایت در در زندان ابوغریب و گوانتانامو، بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی از جمله ابعاد حقوق بشر آمریکایی در سطح بین‌الملل است.