گنبدکاووس- ایرنا- سرپرست اداره کل امور عشایر گلستان گفت: همزمان با فرارسیدن عید قربان امسال ۹ هزار راس دام سبک و سنگین با ارزش ۹۰۰ میلیارد ریال در میدان دام گنبدکاووس فروخته شد.

احمد پرتانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: در شرایط عادی میانگین روزانه ۲ هزار و ۱۰۰ تا ۲ هزار و ۵۰۰ راس دام سبک و سنگین با ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال در میدان دام گنبدکاووس عرضه می‌شود که با توجه به بیشتر شدن تقاضا در آستانه عید قربان، این رقم در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته گذشته با افزایش ۸۰ درصدی به روزانه چهار و ۵۰۰ راس رسید.

وی افزود: چهار هزار و ۵۰۰ راس آمار رسمی و ثبت شده معاملات در ۲ روز مانده به عید قربان در میدان دام گنبدکاووس است اما طبق آمار غیر رسمی این عدد تا ۶ هزار راس هم تخمین زده می‌شود.

سرپرست اداره کل امور عشایر گلستان ادامه داد: قیمت گوسفند زنده با افزایش ۱۰ درصدی نسبت به هفته قبل از عید قربان کیلویی یک میلیون و ۷۰۰ تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار ریال در میدان دام گنبدکاووس معامله شد.

پرتانی بیان کرد: با توجه به اهمیت تقویت زنجیره تولید گوشت قرمز، سال گذشته ۱۴۸ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی به ۲۰۰ نفر از عشایر استان پرداخت شد تا با کمترین مشکلات دام‌های خود را آماده ورود به بازار کنند و این مساله نقش مهمی در عرضه مناسب دام در بازار و جلوگیری از افزایش نامتعارف قیمت آن داشت.

وی گفت: طبق روال هر ساله به دلیل اشباع بازار تقاضا تا یک هفته بعد از عید قربان، خرید و فروش دام به کمترین میزان خود می‌رسد.

به گزارش ایرنا، گلستان یکی از استان‌های عشایری کشور است که ۴ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی می‌کنند.

جامعه عشایری گلستان را ۲ تیپ از عشایر کوچنده کُرد خراسان‌های شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل می‌دهند که در مجموع افزون بر ۷۶۰ هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند.

۴ هزار و ۷۶۵ تن گوشت قرمز معادل ۲۵ درصد نیاز گلستان، ۶۰۰ تن پشم و ۹ هزار و ۹۴۹ تن شیر در کنار محصولات صنایع دستی از جمله تولیدات جامعه عشایری این استان به حساب می‌آید.

قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی گلستان ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع شرق استان است و ۶۹ درصد از آنان در مراتع مراوه‌تپه، ۲۵ درصد در گنبدکاووس و ۶ درصد در کلاله حضور داشته و قشلاق می‌کنند.