تبریز - ایرنا - فرماندار خداآفرین با اعلام اینکه موضوع آلودگی فیزیکی رودخانه ارس ناشی از سرریز شدن سد باطله معدن مس ارمنستان است؛ گفت: این موضوع از طریق وزارت امور خارجه پیگیری و تذکرات لازم به طرف مقابل داده شده است.

علی‌اکبر نکونام روز شنبه در جلسه پدافند غیرعامل شهرستان خداافرین، گفت: آنها متعهد شده‌اند که با توسعه ظرفیت سد باطله معدن، از ورود پسآب به رودخانه ارس جلوگیری کنند.

وی با رد وجود هر گونه آلودگی شیمیایی و تشعشعات رادیو اکتیو در رودخانه ارس، افزود: آلودگی آب این رودخانه فقط فیزیکی است، آن‌هم ناشی از سرریز شدن پسآب معدن مولیبدن مس کشور ارمنستان از سد باطله به رودخانه ارس است که این مسئله نیز تنها موجب آلودگی فیزیکی و تغییر رنگ آب شده و هیچ‌گونه تهدید زیستی ندارد.

وی اظهار کرد: نیروگاه ارمنستان فاصله زیادی با ارس دارد و عملاً نفوذ آلاینده‌های آن به رودخانه ارس متصور نیست.

نکونام خاطرنشان کرد: با وجود این‌که نتایج همه آزمایش‌های قبلی نشانگر نبود آلودگی خطرناک از جمله فلزات سنگین در رودخانه ارس بود، اما قرارگاه زیستی آذربایجان‌شرقی به شرکت آب منطقه‌ای استان ماموریت داد تا نمونه‌های اخذ شده را در آزمایشگاه‌های مستقل کشور بررسی و نتایج را به افکار عمومی اطلاع‌رسانی کند.

ماه گذشته هم مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور با اشاره به پایش پرتوی مستمر و سالانه رود ارس اعلام کرد: آخرین بار اسفند ۱۴۰۱ رود ارس مورد پایش قرار گرفت و مرکز تاکنون در بررسی‌های دقیق خود به موردی از آلودگی رود به مواد رادیواکتیو برخورد نکرده است.

رود ارس از ارتفاعات هزار برکه در جنوب ارزروم، در کشور ترکیه سرچشمه می‌گیرد و از نزدیکی دوالو تا قره دونی در مرز ایران جریان دارد.

طول این رودخانه نزدیک به ۱۰۷۲ کیلومتر است و با حرکت از غرب به شرق، از استان‌های اردبیل، آذربایجان‌غربی و آذربایجان شرقی می‌گذرد.

عریض‌ترین نقطه رودخانه در نزدیکی شهر جلفا قرار دارد که در آن پهنای رود به بیش از ۲۰۰ متر و عمق آن به بیش از چهار متر می‌رسد.