تهران- ایرنا- معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست وبیناری بررسی نتایج اجرای «طرح نجم۱»، از اجرای طرح نظارت جامع مهارت ۲ (نجم ۲) ویژه آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد خبر داد.

به گزارش ایرنا از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، «غلامحسین حسینی نیا» با بیان اینکه افزایش بهره وری مراکز آموزشی و کیفیت بخشی آموزش‌های مهارتی از اهداف اجرای این طرح است، گفت: مرحله اول و پایش مراکز دولتی در «طرح نجم ۱» با مجاهدات کارکنان سازمان به پایان رسیده است و نتایج احضاء شده در سطح ستاد و استان‌ها تحلیل و جمع‌بندی و نتایج ارزیابی‌ها در اصلاح برنامه ۱۴۰۲ و برنامه ریزی در تدوین برنامه‌های سال ۱۴۰۳ بکارگیری می‌شود.

وی با اشاره به منویات اخبر رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص مبنی بر احصای آمار دقیق مبتنی بر واقعیت‌ها و اشتغال جوانان، بیان داشت: طرح نجم و طرح تابستانه مهارت با ارائه آموزش‌های مهارتی به نوجوانان و جوانان در جهت ایجاد راهکاری برای جوانان فاقد شغل و مهارت در حال اجراست.

معاون وزیر کار با تأکید بر ایجاد انگیزه در کسب آموزش های مهارتی و حرفه جوانان و نوجوانان به عنوان فعالان اقتصادی آینده، اذعان داشت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان صدا و سیما، دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان بسیج سازندگی، طرح تابستانه مهارت را برای ارائه ‌آموزش‌های کسب و کار متناسب با نیاز بازار کار به منظور ارتقای توانمندی‌های مهارتی منطبق با ویژگی‌های فردی پس از استعدادسنجی و رغبت سنجی جهت انتخاب آینده شغلی در دانش آموزان بین ۱۳ تا ۱۸ سال رقم زده است.

وی با اشاره به مصوبه شورای عالی اشتغال و دستور رئیس جمهور در این شورای مبنی بر اختصاص بودجه به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور جهت ارائه آموزش های مهارتی به ۲ میلیون نوجوان در طرح تابستانه مهارت، اظهار داشت: جایگاه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در کشور ارتقا یافته است.

به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، فعالان عرصه مهارت آموزی در خانواده بزرگ این سازمان با آماده سازی جوانان برای اشتغال پایدار یک راه میانبر را برای خوشبختی جوانان مهیا می‌کنند که این امر دارای اجر بالایی است.

وی با اشاره به موافقت مجلس شورای اسلامی با تصویب اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از مسیر اصل ۸۵ قانون اساسی پس از ۵ دهه فعالیت این سازمان، افزود: مشخص نبودن حیطه وظایف و حدود و شکاف فعالیت‌ها، تعدد و پراکندگی در قوانین و آیین‌نامه‌های حاکم بر فعالیت ســازمان، مشخص نبودن جایگاه در سطوح صلاحیت حرفه‌ای، هدفمند نبودن توسعه ساختاری و فعالیت‌ های سازمان، عدم برخورداری از مزایای سازمان‌های آموزشی، نبود الگوی مشخص برای تربیت، رتبه‌بندی و حقوق ومزایای مربیان سازمان، مشخص نبودن نحوه ارتباط سازمان با دستگاه‌های دیگر و بخش خصوصی و ... از ضروریات تدوین اساسنامه سازمان بوده است که با تصویب اساسنامه مذکور مشکلات مزمن سازمان مرتفع خواهد شد.

حسینی نیا از اجرای «طرح نجم ۲» ویژه آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد و مراکز جوارکارگاهی با محوریت و نظارت معاونت آموزش خبر داد.

بر اساس این گزارش، اعلام بازخورد نتایج احصاء شده این طرح، تغییر فرمت لیست ارزیابی ها، اعلام نکات و تجربیات مثبت استان‌ها در جهت تجربه اندوزی، ایجاد مدل در جهت تهیه مواد مصرفی و تجهیز بر اساس نظرات مربیان، راه اندازی واحد نگهداری و تعمیرات تجهیزات، افزایش خلاقیت سازمانی، تدوین سند مهارتی منطقه ای بر اساس آمایش منطقه، مکانیزه شدن سیستم انبارگردانی و ... از پیشنهادات ارزیابان «طرح نجم ۱» در این نشست بوده است.