به گزارش ایرنا، حجتالاسلام عبدالرضا محیالدینی روز شنبه به مناسبت روز صنعت و معدن در جمع گروهی از مسئولان شهرستان افزود: صنایع و معادن سالانه از آب، خاک و تسهیلات شهرستان استفاده میکنند و باید در قبال آن مسئولیت اجتماعی داشته باشند.
وی ادامه داد: صنایع و معادن زمینه لازم برای اشتغال جوانان شهرستان را فراهم میکنند که این مهم، کار خوب و قابل تقدیر است ولی مردم انتظار دارند آنها به تعهدات خود عمل کنند.
رییس شورای فرهنگ عمومی مهریز بیان کرد: صنایع و معادن باید در طرح های بزرگ فرهنگی و اقتصادی که نیاز مردم و جوانان شهرستان است بیش از گذشته جدی ورود کنند.
محی الدینی بیان کرد: اینکه صنایع و معادن بعضا سالانه در انجام برخی برنامه های مختلف همکاری دارند کار خوب و قابل قدردانی است.
وی گفت: کارهایی که هماکنون در شهرستان توسط برخی صنایع و معادن انجام میشود کافی نیست و انتظار میرود برای کارهای بزرگ در شان مردم و منطقه عمل کنند.
امام جمعه مهریز بیان کرد: کارهای فرهنگی زیادی در شهرستان برای اقشار مختلف و جوانان باید انجام شود که به بودجه نیاز مبرم دارد.
محی الدینی یادآور شد: یکی از تعهدات و مسئولیتهای اجتماعی صنعت و معدن است که همه جا شهر به مشارکت آنها نیاز دارد همکاری کنند.
وی به اهمیت توجه به صنایع کم آبخواه در شهرستان به دلیل کم آبی اشاره کرد و تقویت برنامههای فرهنگی و قرآنی را خوستار شد.
بر اساس آخرین آمار موجود هماکنون ۲۷ معدن در این شهرستان وجود دارد که از این تعداد ۲۲ مورد آن فعال است و اکثر آنها در بخش شن و ماسه و سنگ فعالیت دارد و در معادن مهریز در حومه شهر و برخی مناطق بخش مرکزی تاکنون طبق آمار موجود زمینه اشتغال ۴۶۳ نفر فراهم شده و برای ارتقای آن با همت بخشخصوصی و پیگیری اقدام صورت میگیرد .
واحدهای معدنی یزد با تامین ۳۳ درصد خوراک فولاد کشور در رتبه اول قرار دارد و هشتمین استان صادرکننده محصولات غیرنفتی محسوب می شود و در یزد بیش از ۵۰ نوع اندیس معدنی مانند سنگ آهن، سرب و روی، اورانیوم، خاک های صنعتی، باریت وجود دارد و در سه هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی و صنعتی آن بیش از ۸۰۰ نوع محصول تولید می شود.
هماکنون سه هزار و ۷۰۰ پروانه صنعتی با سرمایه گذاری اسمی ۸۰هزار میلیارد ریال و با حدود یکصد هزار اشتغال صنعتی در استان وجود دارد و یزد با ۱.۳ درصد جمعیت کشور ، به لحاظ تولید صنعتی ۴.۴ درصد سهم تولید این بخش را در اختیار دارد ؛ ۴۷ درصد اشتغال استان مربوط به صنعت و معدن است در حالی که میانگین این عدد در کشور ۳۲ درصد است.
در این بخش سهم صنعت کشور در سال های ۹۵ و ۹۶ از ۳۱.۹ درصد به ۳۲ درصد افزایش یافت، این رقم در یزد از ۴۵.۴ درصد به ۴۶.۶ درصد رسید.
مرکز شهرستان مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.