قشم - ایرنا - سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با همراهی و مشارکت واحدهای تولیدی فعال این جزیره در آینده ای نزدیک «خانه صنعت قشم» با هدف پیگیری مشکلات تولیدکنندگان تاسیس خواهد شد.  

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، مختار گرشاسبی روز یکشنبه، اظهار داشت: در حال حاضر چهار شهرک صنعتی طولا، فجر، کاوه و سوزا در این منطقه آزاد فعالیت هستند و با برنامه ریزی صورت گرفته این شهرک های صنعتی در آینده به ۶ واحد خواهد رسید.

وی ادامه داد: برنامه ریزی های مختلفی برای رفع چالش ها و مشکلات واحدهای صنعتی صورت گرفته و برای بازگرداندن واحدهای نیمه فعال و راکد موجود در جزیره قشم به چرخه تولید تلاش های مختلفی در حال انجام است.

سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به مثبت شدن تراز تجاری منطقه آزاد قشم در سال ۱۴۰۱، افزود: منشا رشد صادرات صورت گرفته مربوط به رونق و رشد واحدهای تولیدی و صنعتی است.

گرشاسبی با بیان اینکه تراز تجاری منطقه آزاد قشم در سه ماهه نخست سال جاری معادل ۴۵ میلیون دلار است، تصریح کرد: تا پایان سال برای صادرات بیش از ۵۰۰ میلیون دلار همچنین تراز تجاری ۳۰۰ میلیون دلاری برنامه ریزی شده است.

وی رفع دوگانگی در حوزه اخذ مجوزهای تولید را یکی از عوامل اصلی موجب رفع سردرگمی سرمایه گذاران و تولیدکنندگان و تسهیل و تسریع فرآیند تولید در منطقه آزاد قشم دانست.

سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: برقرار خطوط کشتیرانی مستقیم از بنادر قشم به خارج از کشور، رفع مشکلات ارزی برای واردات مواد اولیه و پیگیری رفع مشکلات مالیات بر ارزش افزوده واحدهای تولیدی از برنامه ریزی های صورت گرفته جهت رشد تولید و توسعه صادرات می باشد.


به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌ های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.

از سوی دیگر، ویژگی‌ های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌ شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌ های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌ بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌ های انرژی است.