به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای نشریه انگلیسی دیجیتال( digitaljournal)، این جایزه توسط آکادمی مهندسی سلطنتی انگلیس اداره میشود. جایزه ماکروبرت به دنبال جمع کردن بهترینهای نوآوری در این کشور است.
این سه فینالیست انگلیسی هر کدام مسایل جهانی در حوزه نیمههادی، انرژی پاک و هوش مصنوعی را در بر می گیرند.
در فینال رقابت این جایزه، مهندسان یکی از این شرکتها برای تولید توسعه پیل سوختی بهمنظور تولید برق و توسعه الکترولیز بهمنظور تولید هیدروژن سبز نامزد شدهاند. نتیجه بلند مدت میتواند گروهی از پیلهای سوختی در اندازه یک ماکروویو باشد که میتواند انرژی مورد نیاز یک شهر را تامین کند.
شرکت سرس پاور (Ceres Power) یک فناوری اختصاصی دارد که واقعاً برگشتپذیر است. این فناوری در هنگام اجرا در یک جهت میتواند از چندین سوخت برای تولید بسیار کارآمد انرژی در هر جایی که لازم است، استفاده کند. همچنین این فناوری، بهصورت معکوس نیز کار میکند و هیدروژن سبز را در کارایی بالا و هزینه کم تولید میکند. چنین پیلهای سوختی به دلیل سبکی و کارآیی بالا ظرفیا مأموریتهای فضایی را دارند.
در حال حاضر ۶ پروژه از هر هفت پروژه ساختمانی بهطور متوسط ۲۱۴ روز تاخیر در کار خود دارند. برای پرداختن به این موضوع، شرکت ان پلان (nPlan) از هوش مصنوعی برای پیشبینی مسایل قبل از وقوع آن استفاده میکند تا شرکتها بتوانند از آنها جلوگیری کنند.
سیستم ان پلان nPlan حجم زیادی از پروژههای گذشته، بیش از ۶۰۰،۰۰۰ را استفاده کرده و از یادگیری عمیق برای تجزیه و تحلیل دادهها، استفاده میکند. این شرکت، از این اطلاعات برای ارائه احتمال وقوع مشکل برای هر مولفه در یک پروژه ساختمانی استفاده میکند.
شرکت پاراگرف اولین استفاده واقعی تجاری از گرافن را بهعنوان یک ماده الکترونیکی انجام داده است، در حالی که معمولا از گرافن بهعنوان یک افزودنی ساختاری در کامپوزیتها استفاده میشود. مهندسان پاراگرف یک روش عملی برای رشد گرافن تک لایه روی یک بستر برای دستیابی به سطح خلوص و کم نقص قابل استفاده در صنعت نیمه هادی ایجاد کردهاند.
حسگرهای گرافنی شرکت پاراگرف که ۳۰ برابر حساستر و هزار برابر کارآمدتر در مصرف انرژی هستند.