همدان- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی استان که در راستای حفظ محیط زیست و انجام مسئولیت اجتماعی، نسبت به پاکسازی و جمع‌آوری کیسه‌های پلاستیکی و سایر پسماندهای رهاشده اقدام کنند از مشوق های مالیاتی بهره مند می شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیده مریم محمدی روز یکشنبه در جلسه کارگروه پسماند استان همدان اظهار داشت: بنگاه های اقتصادی که با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط‌زیست نسبت به مدیریت و جمع آوری پسماندهای رهاشده در محیط خارج از شهرها و روستاها از جمله محورهای ارتباطی و مناطق کوهستانی اقدام می‌کنند می‌توانند هزینه‌های مربوط را در حساب هزینه‌های محیط زیستی خود لحاظ کنند.

وی اضافه کرد: این هزینه ها با تأیید ادارات کل حفاظت محیط زیست استان، جزو هزینه‌های قابل قبول مالیاتی منظور می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: همدان در پویش مسیر سبز ایران پاک و طرح ملی استقبال از بهار از استان های پیشرو بود و فرمانداری ها و شهرداری ها، همکاری خوبی در این راستا برای پاکسازی طبیعت و حاشیه راه ها از زباله های رها شده داشتند.

محمدی اظهار داشت: با تدوین و تصویب استانداردهای تخصصی مرتبط با کیسه‌های پلاستیکی مخرب محیط زیست‌، همچنین کاهش تدریجی تولید، عرضه و حذف تدریجی کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت کمتر از ۲۵ میکرون، طبق آئین نامه کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی، به مقدار قابل توجهی از این معضل کاسته می شود و در این راستا منتظر تدوین و ابلاغ شیوه نامه اجرایی آن هستیم تا اقدام لازم صورت گیرد.

وی اطلاع‌رسانی اثرات مخرب ناشی از مصرف کیسه‌های پلاستیکی و رهاسازی آنها در طبیعت را از ضروریات فرهنگسازی حفظ محیط زیست دانست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان تاکید کرد: فرهنگ‌سازی و تغییر الگوی رفتاری خانوارها برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، با تهیه و پخش محتوای رسانه ای و آموزشی برای تشویق به تغییر رفتار داوطلبانه فروشندگان و مصرف‌کنندگان ضروری است.

محمدی بیان کرد: اصلاح الگوی مصرف از طریق تفکیک از مبدأ، مصرف مجدد و تشویق به استفاده از محصولات سازگار با محیط زیست در مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی مورد تاکید است.

وی درباره اقدامات صورت گرفته برای مدیریت پسماندهای صنعتی و شیمیایی گفت: بیشترین عقد قرارداد در سامانه جامع محیط زیست از استان همدان مربوط به مدیریت پسماند صنعتی و شیمیایی است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان نیز گفت: با توجه به تداوم آلودگی حاشیه جاده های ارتباطی این استان به زباله های پلاستیکی، باید فرایند پاکسازی از زباله دائمی شده همچنین با استفاده از امکانات دولتی، تابلوهای آموزشی و بازدارنده در خصوص رهاسازی زباله در این محل ها نصب شود.

فرزاد تیموری افزود: مصرف کیسه های پلاستیکی که غیر قابل بازیافت است باید طبق آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی مصوب مهر سال گذشته هیات وزیران کاهش یابد.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان نیز گفت: روزانه ۳۴۰ تن پسماند در شهر همدان تولید می شود که ۱۵ تن آن کیسه پلاستیکی است.

بابک مهدی آزاد افزود: یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیسه پلاستیکی روزانه در شهر همدان دور ریخته می شود که هر کیسه پلاستیکی ۱۰ گرم است همچنین مدیریت و بازیافت روزانه این تعداد کیسه پلاستیکی سخت و دشوار است.

در این جلسه در خصوص طرح جامع مدیریت پسماند استان همدان، مدیریت پسماندهای ویژه از جمله شیمیایی و دارویی، سموم کشاورزی، پسماندهای شیمیایی صنایع و مکان یابی محل دفن پسماندهای ویژه استان بحث و تبادل نظر شد.

طبق ماده ۳ آئین نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی به جز میوه‌فروشی‌ها، ممنوعیت توزیع کیسه‌های پلاستیکی نازک با ضخامت کمتر از (۲۵) میکرون، ممنوعیت توزیع کیسه‌های پلاستیکی نازک با ضخامت کمتر از (۶۰) میکرون در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، استفاده از سیاست‌های تشویقی برای استفاده مجدد مشتریان از اقلام سازگار با محیط زیست، منظور کردن امتیازاتی بر روی کارت عضویت فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای در صورت عدم دریافت کیسه پلاستیکی، الزام تولیدکنندگان به افزایش ضخامت کیسه‌های پلاستیکی و سایر اقلام پلاستیکی مانند دستکش و سفره یکبار مصرف به بیش از (۲۵) میکرون به منظور امکان بازیافت و استفاده مجدد باید توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت کشور قرار گرفته و شیوه نامه اجرایی آن تدوین و اجرا شود.