کرمان - ایرنا - قاضی‌القضات در استان کرمان با ورود به موضوع تعیین تکلیف سد قدرونی راور گفت: اقتضا می‌کرد نشست شورای حفظ حقوق بیت المال به دلیل اهمیت این موضوع و شرایط اقلیمی راور برگزار شود تا آخرین اقدامات انجام شده در رابطه با سد قدرونی و مشکلات پیش رو مطرح شود تا در نهایت با رفع مشکلات مردم از آب این سد انتفاع ببرند. 

به گزارش روز یکشنبه ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادگستری استان کرمان، حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی با اشاره به اینکه آب شهرستان راور از نظر کمیت و کیفیت مشکل جدی دارد و در سال های اخیر شرایط بحرانی تر نیز شده است، افزود: افزایش کیفیت آب در شهرستان راور از خواسته های مردم این شهرستان از قبل از انقلاب و بعد از انقلاب بوده است و با ایجاد سد قدرونی، بارقه امیدی برای افزایش کیفیت و کمیت آب در شهرستان راور در بین مردم ایجاد شده است.

وی ضمن تاکید بر اینکه دمای هوا در راور بالاست، عنوان کرد: با افزایش دما میزان مصرف آب در این شهرستان افزایش می یابد و در روزهای اخیر پیامک های بسیاری مبنی بر قطع آب و مشکلات ناشی از آن از سوی مردم به اینجانب ارسال شده که پیگیری این مسائل بسیار مهم است.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان اظهارداشت: از گذشته آبریز در محدوده سد قدرونی خوب بوده و اخیرا نیز ۹۰۰ هزار مترمکعب آب پشت سد قدرونی جمع شده که به دلیل عدم بهره برداری مناسب از آن در نهایت تبخیر می شود.

حجت الاسلام والمسلمین حمیدی گفت: برخی از مناطق شهرستان راور مستعد بارندگی و سیلاب است و در صورت رفع مشکلات موجود و بهره برداری از سد قدرونی، ذخیره سازی مناسبی در این سد صورت خواهد گرفت.

وی بر تامین هزینه های مورد نیاز به منظور انتقال آب به شهرستان راور نیز تاکید کرد و ادامه داد: در صورتی که یک میلیون مترمکعب آب به این شهرستان منتقل شود، بسیاری از مشکلات مردم شهرستان به ویژه در فصل تابستان برطرف می شود.

رییس کل دادگستری استان کرمان یادآور شد: املاک تملک شده در راستای اجرای پروژه سد قدرونی باید به نحو مقتضی و پیش بینی شده در طرح، مورد استفاده قرار گیرند و در کنار آن مشکلات موجود در محل جدیدی که برای روستای قطروئیه در نظر گرفته شده است نیز برطرف شود.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی ادامه داد: سوابق بندهای خاکی نیز باید به دادگستری اعلام و مشخص شود چه تعداد دارای مجوز و چه تعداد فاقد مجوز هستند و قراردادهای موجود تا چه زمانی اعتبار دارند و سپس تصمیم گیری درباره بندهای خاکی انجام شود.

وی اظهارداشت: برآورد هزینه پمپاژ آب نیز باید صورت گیرد تا با مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال راهکارهای تامین اعتبار مورد نیاز آن اندیشیده شود.

وی بیان کرد: افرادی که سهمیه آب دارند و حرفه آنها کشاورزی است نیز می توانند با مراجعه به امور اراضی جهاد کشاورزی، نسبت به دریافت زمین استیجاری جهت ادامه حرفه و کار خود اقدام کند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان نیز گفت: سد قدرونی در روستای قطروئیه در حوزه قضایی شهرستان راور، جزء مصوبات سفر رهبری در سال ۸۴ است که عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۸۷ آغاز شده و تاکنون ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

مهدی بخشی با اشاره به این مطلب که برای احداث این سد ۹۸ میلیارد تومان هزینه شده است، تاکید کرد: هدف از احداث این سد، تامین آب شرب راور و روستاهای مسیر است.

وی بیان کرد: مهمترین مشکل در بهره برداری از این سد، عدم آبگیری آن به دلیل وجود ۵۳ بند خاکی و طرح های آبخیزداری در حوزه سد است.

رییس حوزه قضایی شهرستان راور بر تعیین برنامه زمانبندی به منظور اجرای برنامه های مد نظر برای تعیین تکلیف سد قدرونی تاکید کرد و افزود: اهمیت این سد برای شهرستان بسیار بسیار مهم است.

مسلم کاربخش ادامه داد: بزرگترین مشکل پیش رو نیز بندهای خاکی است که باید تعیین تکلیف شوند.