به گزارش خبرنگار ایرنا، حکمت اله هاشمی سرپرست جمعیت هلال احمر استان زنجان روز یکشنبه در دوره توانافزایی مسئولان امداد ونجات شعب و نجاتگران پایگاه های امدادی استان افزود: مدیریت صحنه های حادثه و امداد و نجات باید همراه با خلاقیت باشد چرا که به همه ما امدادگران و نجاتگران قبل از پوشیدن لباس سرخ و سفید و مقدس هلال احمر آموزش داده اند که امدادگری خلاقیت است.
وی اضافه کرد: گاهی ممکن است ابزارها و تجهیزات لازم و اصلی برای امدادرسانی در دسترس نباشد و یا بردن این مسایل برای امدادرسانی در کوه و دره میسر نباشد، باید ابتکار عمل داشته باشیم.
وی با بیان اینکه خلاقیت ابتکار عمل و نوآوری است که باید بلافاصله ابداع کنید، افزود: امدادگران و نجاتگرانی که در حوزه امداد و نجات فعالیت می کنند به واسطه این نوع اقداماتی که انجام می دهند باید افرادی تیزهوش و باهوش باشند و بلافاصله در صحنه حوادث تدبیر کنند.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: مدیریت صحنه حادثه مراحلی دارد و به حتم توان افزایی ارزش کار همه امدادگران و نجاتگران را بیشتر خواهد کرد و ارائه آموزش موجب نجات جان انسان ها در صحنه های حادثه می شود.
هاشمی تاکید کرد: ۲۴ ساعت در حوزه ای فعالیت می کنیم که احتمال دارد در این مدت حوادث زیادی اتفاق افتد؛ باید سناریو و ابتکارات امدادرسانی در همه حال تداعی شود و همواره باید در حال اندیشیدن و فکر کردن برای مدیریت و خلاقیت در حوادث باشید.
وی اظهارداشت: سناریو و مدیریت صحنه هایی که در حوزه امداد و نجات به آن تدبیر می کنید، باید تمرین شود.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان زنجان با بیان اینکه وظیفه سنگینی بر عهده داریم، گفت: فعالیت در حوزه امداد و نجات مرد میدان می طلبد. درصحنه های حادثه عالم به عمل باشیم تا به مردم، سیستم و اعتماد عمومی آسیبی نرسد.
هاشمی افزود: امداد و نجات علم خاص خود را دارد و نیازمند عمل است که باید مجهز به این موضوعات باشیم.
وی اظهارداشت: امدادگران و نجاتگران هرچه خلاق و با انگیزه باشند این مهم بر مصدومان و آسیب دیدگان از حوادث تاثیرگذار است.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: امدادگران و نجاتگران کار ارزشمند و خداپسندانه ای انجام می دهند که با این خصایص باید اخلاق حرفه ای را در تمام مراحل کاری پیاده کنند.
هاشمی، انجام درست مسئوولیت در حوادث و سوانح بر اساس شرح کاری، امانتدار از ناموس و مال هموطن آسیب دیده، داشتن سرعت عمل، عدم بی تفاوتی، عدم کوتاهی در انجام وظیفه به حرمت لباس مقدس هلال احمر، انجام مراحل کاری در صحنه امدادرسانی، عمل درست و با سرعت و دقت در حادثه به جهت نجات جان انسان ها را جزو اخلاق حرفه ای امدادگرن و نجاتگران برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: نگاه به امدادگران و نجاتگران تخصصی و به جهت لباس خدمتی که بر تن کرده اند، اعتقادی است.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: در این سازمان موظف هستیم به جهت مسئولیت خطیری که بر عهده داریم باید اخلاق حرفه ای را در هر شرایط و موقعیتی پیاده کنیم.
هاشمی ادامه داد: هلال احمری ها به کاری که انجام می دهند باید اعتقاد و انگیزه داشته باشند.
وی اضافه کرد: در حوزه مدیریتی چنانچه انگیزه امدادگران و نجاتگران کوتاهی کرده باشیم در پیشگاه خداوند و در قبال این اعضا و مردم پاسخگو هستیم.
وی تاکید کرد: مدیریت بر حوادث و سوانح نیازمند فکر خلاق و سناریو است.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: نمی توانیم سناریوی واحدی برای سوانح داشته باشیم چرا که حوادث عین هم نیست و کاملا متفاوت از هم است که باید فرمول مربوطه و کلید واژه های آن اعمال و در صحنه حادثه با سرعت عمل بیشتری اجرا شود.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: در صحنه تصادف اقدامات عملی درست بیشترین تاثیرگذاری را در نجات جان انسان ها دارد و موجب اعتماد عمومی و دید مثبت هموطنان به هلال احمر می شود.
هاشمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دید مثبت هموطنان به هلال احمر ناشی از اقدامات امدادگران و نجاتگران در حوادث و سوانح است.
وی ادامه داد: باید جایگاه، داشته ها و لباس مقدس هلال احمر را قدر بدانیم و شاکر باشیم که این سعادت نصیب ما شده که به عنوان ناجی برای هموطنان خدمت می کنیم.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: تفاهم نامه رفاهی با هلال احمر گیلان منعقد شده که در این خصوص برای امدادگران و نجاتگران نگاه ویژه ای داشته ایم.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: با همه امدادگران فعالیت های شبانه روزی امداد و نجات داشته ایم و این تیم ها نتیجه ۲۰ سال تجربه، عرق و تعصبی است که به هموطنان دارند.
غفور آقاجانلو تاکید کرد: مدیریت هلال احمر استان زنجان درد آشنای امداد و نجات و دغدغه امدادرسانی به هموطنان را دارد.
وی یادآوری کرد: قدردان زحمات همه امدادگران هستیم که در برف و کولاک، حوادث جاده ای، سیل، سرمای زیر صفر درجه در جاده ها، طرح های نوروزی، تعطیلاتی که باید در کنار خانواده باشند اما نبودند، هستیم.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: مدیریت امداد و نجات اقتضایی است باید بتوانیم برای هر لحظه ای برنامه داشته باشیم هیچ ۲ حادثه ای یک شکل نیست.
دوره توان افزایی مسئولان امداد و نجات شعب و نجاتگران پایگاه های امدادی به مدت یک روز برگزار شد.